Jul 30

Adio Nokia XDesi Microsoft nu o duce chiar rau, totusi firma americana trece printr-o serie de schimbari. Practic, aceasta perioada este una in care gigantul I.T. incearca sa se redefinesca, sa isi stabileasca o strategie ampla cu privire la identitatea sa viitoare. Acest lucru este evident prin prisma schimbarilor survenite la varful companiei. Steve Ballmer, un apropiat al lui Bill Gates, era reprezentantul unor alte vremuri, iar provocarile prezentului aveau nevoie de oameni noi, capabili sa le faca fata. Achizitionarea diviziei mobile Nokia, incercarea de a reprezenta ceva pe segmentul mobil, unul de viitor, dar si celelalte ramuri ale afacerii numita Microsoft trebuiau regandite, iar acest lucru a fost sesizat foarte bine. Vechea garda s-a retras, chiar daca nu definitiv, lasand la conducere oameni noi, dornici de afirmare.

Aceasta miscare inseamna insa o regandire a intregii strategii. Satya Nadella, noul “boss” incearca maximizarea castigurilor, noua viziune fiind una mai flexibila. Pe langa masivele concedieri, gigantul american a fost reorganizat. Totodata, anumite servicii si produse au fost abandonate. Integrarea diviziei Nokia s-a produs cu succes, iar anumite dispozitive lansate de fosta conducere vor fi stopate. Este si cazul terminalelor cu Android, cunoscute sub numele de Nokia X. Aceasta serie ce cuprinde cateva terminale interesante, va fi abandonata. Desi produsele au cunoscut un oarece succes si reprezentau o prezenta “exotica”, ele nu se incadrau in noua viziune Microsoft, care doreste sa lanseze produse proprii atat harware cat si software. Cu alte cuvinte, Windows Phone (Windows) este piatra pe care se va construi cucerirea piatei mobile.

     Android-apps_Nokia-X_featured

Asadar, cei care au asteptat ani de zile un terminal Nokia cu Android si-au vazut visul cu ochii. Nokia X reprezinta un experiment, sortit esecului dupa achizitionarea diviziei mobile Nokia de cei de la Microsoft. Era greu de crezut ca gigantul american va continua sa lanseze telefoane cu Android, un sistem ce se identifica cu Google, mai ales ca exista Windows Phone. Posesorii Nokia X vor continua sa primeasca suport pentru terminalele lor, fara insa a putea spera la alte modele in viitor.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>