Apr 10

Afacerea Nokia-Microsoft aprobata (si) in ChinaAm auzit cu totii despre faptul ca divizia de telefonie mobila a Nokia a fost vanduta catre Microsoft. Aceasta afacere a tinut capul de afis al ziarelor multa vreme. Criticata de unii, apreciata de altii, aceasta achizitie a sporit interesul tuturor pentru aceste doua mari nume, nume ce intrasera intr-un con de umbra, devreme ce ratasera startul in lumea dispozitivelor mobile. Nokia a incetat de mult sa fie numele greu de altadata, iar MIcrosoft nu se regaseste, nici macar pe piata desktop, unde domina autoritar, dar nu reuseste sa scoata un produs de succes, dupa ce Windows 8 “a reusit” sa fie asimilat lui Vista, un esec destul de rasunator. Asadar, doua nume destul de mari, inca, ranite, incearca sa isi uneasca fortele pentru a razbi intr-o lume dominata de altii.

nokia-microsoft

Desi lucrurile erau, si sunt, foarte clare, totusi pentru ca aceasta tranzactie sa fie definitivata, ea trebuie sa treaca peste anumite etape, cea mai importanta fiind acordul ce trebuie dat de autoritati pentru a nu se incalca legile antitrust.

Daca in S.U.A. si in U.E. acest acord a venit mai demult, astazi a venit randul autoritatilor chineze sa fie de acord cu aceasta tranzactie. Asadar, am intrat in linie dreapta, preconizandu-se ca in aceasta luna tranzactie sa fie incheiata definitiv.

Vom vedea insa in ce masura aceasta miscare va reusi sa fisureze monopolul Android. Semnele sunt destul de bune, terminalele Lumia cunoscand un real succes, in special, “cel mai mic”, Lumia 520.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>