Jan 05

ASUS PadFone Mini reviewAsus a adus spre sfarsitul anului trecut produse interesante, menite sa rotunjeasca cota de piata a producatorului asiatic, una in crestere. Remarcam in articolele mai vechi faima si “greutatea” acestui titan al tehnologiei. Multi dintre noi folosim produsele sale, iar foarte multi au auzit de numele acesta. Asus a reusit sa se adapteze revolutiei tehnologice care a transformat mediul I.T. in ultima perioada. Aceasta revolutie mobila a prins nepregatite numeroase nume din domeniu. Asus, desi nu a luat startul printre primii, a reusit sa se transforme, sa se adapteze si sa redevina un nume cu importanta. Segmentul mobil este in crestere, afacerile sunt destul de profitabile, iar acest lucru nu putea sa ii lase reci pe taiwanezii nostrii. Investitiile au foat din ce in ce mai mari si mai intense, iar rezultatele se vad, mai ales in ultima perioada.

Vorbeam intr-un articol precedent despre un hibrid extrem de interesant, un dispozitiv ce putea sa devina atat telefon cat si tableta: Asus Padfone Infinity. Acest produs ne-a atras atentia prin ceea ce oferea. Astazi va vom prezenta ultima aparitie a acestei serii de hibrizi, una destul de interesanta si cu un real succes. Vom vorbi asadar despre Asus PadFone Mini. Moda mini a cuprins numerosi producatori, iar producatorul taiwanez nu a pierdut ocazia. Avand un design familiar, destul de asemanator cu al altor hibrizi din seria PadFone, dispozitivul nostru isi mentine nota simpla si eleganta. Asus are ceva experienta in acest domeniu, lucru destul de vizibil si la gadgetul de astazi. Partea tehnica include specificatii destul de bune, lucru ce asigura terminalului nostru o putere destul de mare de procesare. Ca o noutate remarcam adaugarea suportului pentru a doua cartela sim, Asus PadFone Mini fiind o excelenta solutie pentru iubitorii acestui tip de telefon. In acelasi timp, prin dock-ul special, acest telefon se transforma intr-o tableta de 7 inch, una ce arata si se prezinta bine. Avand in vedere ca se apropie Craciunul, acest telefon-tableta poate realiza vanzari excelente, el avand toate atu-urile in acest sens.

Poze Asus PadFone Mini

Procesor Asus PadFone Mini (CPU)

Un asemenea produs trebuie sa se descurce fara probleme, indiferent ca este folosit pe post de telefon sau tableta. Din acest motiv, producatorul a apelat la un chipset robust, un Qualcomm Snapdragon MSM8226, ce include un CPU ARM Cortex-A7 quad-core ce este capabil sa ruleze la 1,4 GHz. Aplicatiile se vor prezenta foarte bine, ele nereusind sa oboseasca procesorul acestui dispozitiv. Memoria RAM de 1GB face fata necesitatilor tehnologice de astazi.

Placa video Asus PadFone Mini (GPU)

Avand in vedere “menirea” sa, Asus PadFone Mini trebuie sa vina cu un procesor grafic adecvat cerintelor pietei. Acesta trebuie sa fie puternic si sa consume putin. Asus s-a orientat spre o solutie Adreno 305, una accesibila ca pret si puternic, capabila sa sustina efortul acestui gadget mini.

Display Asus PadFone Mini 

Fiind un produs hibrid, ce poate fi telefon de 4,3 inch sau tableta de 7 inch, vom vorbi despre “ambele” panouri, de fapt despre ecranul propriu zis al telefonului si cel al dock-ului special. Telefonul prezinta un ecran de 4,3 inch, cu o rezolutie de 960 x 540 pixeli, un Super IPS LCD, capacitiv si multitouch. Culorile sunt vii, luminozitatea buna, iar unghiurile de vizionare sunt excelente, ca la orice panou IPS. PadFone Station, dock-ul special ce transforma telefonul intr-o tableta, prezinta un ecran de 7 inch, tot un Super IPS LCD capacitiv si multitouch, dar care vine cu o rezolutie superioara, de 800 x 1280 pixeli. De asemenea, acest panou este unul de calitate, cu caracteristici deosebite.

Alte functii Asus PadFone Mini 

  • – Camera principala, cea de pe spatele dispozitivului, are o rezolutie buna, de 8 MPx, fiind dotata cu autofocus, LED flash, Geo-tagging, touch focus, face detection sau inregistrare video. Totodata, camera frontala, de 2 MPx este utila in vederea unor apeluri video.
  • – Capacitatea de stocare onboard de 16 GB poate fi extinsa cu inca 64 GB prin slotul de card microSD existent.
  • – Conectivitatea este buna, produsul nostru beneficiind de: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Bluetooth v4.0 cu A2DP, GPS sau port microUSB v2.0.
  • – Telefonul nostru beneficiaza de doua sloturi pentru sim, acest dual-sim fiind excelent pentru cei care au nevoie de asa ceva, dar si de o tableta.
  • – Remarcam existenta a doua baterii: una de 1500 mAh pe telefonul propriu-zis si un superioara, de 2200 mAh pe PadFone Station. Autonomia este buna, in ambele cazuri.
  • – Android OS, v4.3 (Jelly Bean) pune in miscare acest dispozitiv interesant.

Unboxing a& Video Review Asus PadFone Mini 


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzii 
Asus PadFone Mini  este cel mai nou membru al seriei de produse hibrid telefon-tableta. Beneficiind si de dual-sim, acest terminal beneficiaza astfel de facilitati noi. Remarcam aspectul clasic al liniei, dar si specificatiile bune, ce ii asigura puterea de calcul necesara. Recomandam Asus PadFone Mini celor ce au nevoie de un telefon dual-sim bun, care se transforma intr-o tableta excelenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>