Nov 14

Asus Transformer Trio TX201 reviewCiteam zilele trecute cateva articole care mentionau noutatile aparute in domeniul I.T. Mi-a sarit in ochi un produs foarte bun, care a primit doar recenzii pozitive: Asus Transformer Trio TX201. Voi incerca sa va prezint calitatile sale, acesta fiind un produs complet, greu de incadrat undeva. Chiar numele sau spune destul de multe. Trio reprezinta ceea ce poate fi acest dispozitiv: tableta, laptop sau desktop. Insa nu vorbim despre o tableta care devine laptop sau despre un laptop care se vrea tableta, ci vorbim despre un dispozitiv care poate fi la fel de bine oricare dintre cele 3 dispozitive. In acelasi timp, aspectul acestui mega-gadget este extrem de interesant. Liniile sunt elegante, deosebite. Partea superioara a dispozitivului este o tableta de 11,6 inch, cu tot ce inseamna acest lucru. Partea inferioara sau dock-ul seamana cu o tastatura normala de ultrabook, in ea existand un procesor mai puternic, o baterie sau un HDD. Prin imbinarea celor doua parti se obtine un ultrabook de toata frumusetea. In acelasi timp, dock-ul poate functiona independent, iar prin conectarea la un monitor el devine un desktop destul de perfomant. Iata cum, un singur produs se poate transforma in orice ne dorim noi.

Asus Transformer Trio TX201 se doreste a fi dispozitivul total. Greu de incadrat intr-o clasa anume, el arata si se prezinta impecabil. Inginerii Asus au reusit sa imbine cele doua parti constitutive ale acestui dispozitiv pentru a ajunge la un aparat care uimeste prin ceea ce poate oferi. Specificatiile sunt deosebite, fiecare segment functionand independent. Interesant este si faptul ca exista doua sisteme de operare. Tableta vine cu Android, iar baza cu Windows. Trecerea de la un sistem de operare la altul se face prin apasarea unui singur buton. In acelasi timp, informatia poate circula lejer de pe un dispozitiv pe altul. Clar avem de-a face cu ceva unic, interesant, frumos si performant.

Poze Asus Transformer Trio TX201

Procesor Asus Transformer Trio TX201 (CPU)

Va vom prezenta asadar doua procesoare diferite. Partea superioara care devine tableta, se remarca printr-un chipset Intel Atom Z2560, unul foarte bun. Procesorul inclus este un dual-core capabil sa ruleze la 1,6 GHz. Aplicatiile din Google Play vor rula foarte bine, avand in vedere si memoria RAM de 2GB. Partea inferioara, baza sau dock-ul, cuprinde un Intel Core i7-4500U, un procesor dual-core realizat in jurul arhitecturii de 22nm, capabil sa ruleze la 1,8GHz. Consumul energetic este extrem de redus. Acest CPU face fata aplicatiilor zilnice din Windows, fiind ajutat la randul sau de 4 GB RAM la 1600MHz.

Placa video Asus Transformer Trio TX201 (GPU)

Si pe acest segment vom vorbi despre doua solutii existente. Tableta prezinta un GPU inclus in procesorul principal, acesta fiind capabil sa “duca” majoritatea jocurilor, mai putin cele noi, care ii vor pune ceva probleme. Dock-ul vine la randul sau cu o solutie inclusa in procesor, dar mai performanta, un Intel HD Graphics 4400.

Display Asus Transformer Trio TX201

Ecranul este unul deosebit, foarte bun. Vorbim despre un IPS multitouch, capacitiv, de 11,6 inch, cu o rezolutie de 1920×1080 pixeli. Avand unghiuri de vizionare excelente, culori deosebite si o luminozitate peste medie, acest display este excelent pentru o tableta, fie ea chiar mare. Pentru ultrabook, diagonala este cam mica, dar nu deranjanta.

Alte functii Asus Transformer Trio TX201

  • – Tableta prezinta doua camera foto: una frontala, ce este utila in vederea apelurilor video si una in spate de 5MPx, capabila si de filmari HD, 1080p. Aceste valori sunt bune pentru o tableta a carei principala functie nu este fotografierea.
  • – Capacitatea de stocare este si ea diferita. Astfel, tableta prezinta o memorie onboard de 16G, extensibila prin slot MicroSD. Dock-ul vine cu un HDD Hitachi de 500GB la 5400rpm. Cum am spus, se pot realiza transferuri intre cele doua componente.
  • – Conectivitatea este destul de buna, tableta venind cu Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 3.0, dar si port USB. Dock-ul vine la randul lui cu Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, 2 porturi USB 3.0 sau unul HDMI.
  • – Android 4.2.2 pune in miscare tableta, iar Windows 8 dock-ul. Cum am spus, trecerea de pe un sistem pe altul se poate realiza prin apasarea unui singur buton.
  • – Fiecare segment are propria sa baterie, care rezista individual circa 4, 5 ore. Daca tableta foloseste si bateria din dock, ea va rezista circa 12 ore. La incarcare, lucrurile sunt extrem de interesante, utilizatorul alegand care baterie va fi incarcata prima.

Unboxing and VideoReview Asus Transformer Trio TX201

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzii
Asus Transformer Trio TX201 reprezinta o sulutie totala menita sa atraga clientii deosebit de pretentiosi, care au nevoie de un asemenea produs. Calitatea dispozitivului nostru este evidenta, atat pe partea de constructie, cat si pe partea de specificatii. Vorbim despre un produs deosebit, Asus Transformer Trio TX201 reprezentand un varf tehnologic, la un pret pe masura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>