Sep 07

ASUS ZenWatch – sau cum arata viitorul ceas de manaIn aceasta perioada, iubitorii de tehnologie sunt cu ochii pe Berlin, un oras devenit, pentru cateva zile, capitala neoficiala a tehnologiei. Intr-un interval de timp foarte scurt sunt prezentate publicului larg numeroase tehnologii si produse care mai de care mai atractive. Exagerand putin, putem spune ca a venit Mos Craciun cu sacul plin de bunatati. Pentru ca, intr-adevar, nu ne putem dezlipi de acest eveniment care traseaza cateva din liniile in materie de tehnologie, cel putin pentru a doua jumatate a acestui an.

Marile nume incearca sa isi surclaseze rivalii si vin cu tot ce au mai bun. Trebuie sa apreciem aceste eforturi care nu fac decat placere publicului larg. Daca tabletele si telefoanele inteligente nu mai sunt o noutate, remarcam cu placere ascensiunea ceasurilor inteligente. Aceste jucarii ne atrag prin functia noua pe care o dau banalului ceas de mana. Asadar, intr-o era a dispozitivelor inteligente, ceasul nu a putut scapa de acest trend. A devenit si el destul de repede “smart”, fapt ce il introduce intr-o lume noua, cea a internetului lucrurilor.

Asus este un nume mare, cu o istorie bogata in mai multe ramuri tehnologice. Beneficiind de aceasta experienta, producatorul taiwanez s-a gandit ca ar fi bine sa intre si pe segmentul de ceasuri de mana inteligente. Acesta promite destul de mult, deoarece este o nisa oarecum neexplorata. Cresterile pot fi mari, iar viitorul se pare ca va apartine acestor dispozitive. Cu alte cuvinte, ceasurile viitorului vor avea mult mai multe functii decat aceea de a ne spune cat este este ora.

Asus ZenWatch este un asemenea ceas, ce doreste sa fie inteligent si sa ne ofere numeroase informatii utile. Cu un display AMOLED de 1.63 inch, cu o rezolutie de 320×320 pixeli, protejat de sticla Gorilla Glass 3, acest produs are multe de oferit. El este construit in jurul unui procesor Qualcomm quad-core, capabil sa ruleze la 1.2 GHz, avand totodata si 512 MB RAM dar si 4 GB spațiu de stocare. Produsul este realizat in jurul platformei Android Wear, gandita de cei de la Google, ca o adaptare a Android-ului la aceste dispozitive noi.

          asus_zenwatch

Remarcam faptul ca lumea evolueaza extrem de repede si nu peste mult timp, ceasurile de astazi, cele uzuale ce ne arata doar ora, vor deveni, poate, la fel de rare ca telefoanele mobile simple, cele care nu sunt smart. Lumea devine inteligenta, sa vedem daca omul va reusi sa tina pas cu ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>