Apr 07

DDR4 lansat de ADATACei mai “batrani” dintre noi isi aduc aminte cu placere (sau nu) de primii pasi in industria I.T. In acele vremuri demult apuse, lucrurile erau altfel. Multe s-au schimbat, astazi totul fiind marcat de viteza. Tehnologia nu doar ca s-a dezvoltat uimitor, ci a ajuns sa fie extrem de accesibila.

Aceia care au o oarecare experienta, pot spune cum era intr-un timp in care memoria RAM se calcula in megabiti, nicidecum in giga ca astazi. Era epoca memoriei DDR, si putini s-ar fi gandit ca astazi vom vorbi despre DDR3.

Dar iata ca lucrurile se misca extrem de repede. Desi existau zvonuri mai demult cu privire la aparitia modulelor de memorie DDR4, iata ca astazi avem o certitudine.

ddr4_rdim_16gb spec

Producatorul taiwanez ADATA a lansat primele placute de memorie DDR4. Nu va bucurati inca. Ele sunt foarte scumpe si se adreseaza noilor procesoare Intel Xeon E5-2600 v.3. Aceste module DDR4 RDIMM vin in variante de 4, 8 sau 16 Gb si au o frecventa de functionare de 2133MHz, totul la 1,2 V.

Firma producatoare declara ca se lucreaza la modulele ECC SO-DIMM, VLP RDIMM si LRDIMM. Asadar, avem un inceput promitator, dar mai avem de asteptat pana vom regasi asa ceva pe pc-ul din dotare. Pana una-alta, ne vom “multumi” cu memoria DDR3 existenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>