May 08

Fonepad Asus 7” Telefon-Tableta reviewFonepad Asus 7” Telefon-Tableta review

Fonepad Asus ME371MG cu procesor Intel® Atom® Z2420 1.2GHz, 7″, 1GB DDR2, 16GB, 3G, Wi-Fi, Bluetooth

Piata dispozitivelor mobile este foarte efervescenta. Lucrurile evolueaza rapid si, am putea spune, extrem de interesant. Cum am mai spus in alte articole, gigantii I.T. se implica tot mai puternic in aceasta industrie. In domeniul telefoanelor inteligente, lucrurile s-au ¨asezat¨, existand doi mari jucatori, Samsung si Apple, precum si alti pretendenti care incearca sa castige o cota de piata cat mai mare. De asemenea, in joc se afla si sisteme de operare diferite, care la randul lor se lupta pentru suprematie. Discutia este foarte complexa si nu o putem aprofunda aici. Pe piata tabletelor la inceput a fost iPad-ul celor de la Aplle, care a deschis un drum, dar care a fost ajuns din urma de popularele tablete cu Android. Aceasta piata este foarte interesanta. Tabletele cu sistemult celor de la Google sunt destul de competitive si se indreapta spre suprematie. Pe acest segment observam cum marii producatori din I.T. se concentreaza din ce in ce mai mult. Totodata, pentru ca lupta sa fie mai acerba, in joc a intrat si Intel, cu propria sa arhitectura a procesoarelor. Daca majoritatea produselor mobile ofera un procesor ARM, intrarea Intel pe aceasta piata poate schimba treptat lucrurile. Vorbim de un gigant, un producator care domina piata clasicului, de acum, PC. In paranteza fie spus, suntem curiosi ce reactie va avea AMD, celalalt jucator important de aici.

Astazi va prezentam Fonepad Asus 7″ , un produs extrem de interesant al celor de la Asus.
Producatorul taiwanez nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind arhicunoscut pe piata PC, dar si cu ceva experienta pe piata produselor mobile cu al sau celebru Nexus 7, scos in parteneriat cu Google. Acest dispozitiv poate fi considerat un telefon urias sau o tableta cu functie de telefon. Lucrurile sunt astfel foarte interesante si atractive. Intre Fonepad si Nexus 7 exista asemanari si deosebiri. Nu le vom preciza aici, existand pe internet numeroase articole de acest gen. Putem spune insa ca, Fonepad Asus 7″ prezinta cam tot ce se poate la un raport calitate-pret mai atractiv. Desi unii pot crede ca acest produs reprezinta varianta mai ieftina a lui Nexus 7, acest produs are individualitatea lui si prezinta caracteristici deosebite.

Poze Fonepad Asus

1234

Procesor Fonepad Asus(CPU)

Este un SoC, ce cuprinde intr-un singur nucleu atat procesorul principal cat si placa video. Numele acestuia este Intel Lexington Atom Z2420. El cuprinde un procesor grafic, prezentat mai jos, si un procesor( CPU) tactat la 1,2 GHz, care, desi are un singur nucleu( core), este foarte puternic, de generatie noua si consuma foarte putin, fiind realizat pentru piata produselor mobile. Acest procesor este realizat pentru piata dispozitivelor ieftine, avand si alte variante multi-core, dar care se gasesc la un pret mai mare. Procesorul Fonepad Asus este un procesor bun, de generatie noua, care ruleaza eficient aplicatiile de zi cu zi.

Placa Video Fonepad Asus(GPU)

Este unul bun, PowerVR SGX540 reusind sa faca fata cu brio la toate sarcinile la care este supus. Jocurile ruleaza fluent, chiar si cele de ultima generatie. De asemenea, tableta vine cu 1Gb RAM DDR2 avand frecventa de 800Mhz, valori ce asigura o functionare lina a tuturor aplicatiilor.

Display Fonepad Asus

Este unul IPS, acelasi de pe Nexus 7. Rezolutia este de 1280 x 800 pixeli. Display-ul Fonepad Asus este, evident, unul de 7 inch, HD, multitouch, capacitiv. Culorile sunt vii, contrastul puternic asigurand o imagine deosebita. De asemenea, acest ecran este ideal pentru gaming.

Alte Functii Fonepad Asus

 • – Produsul vine in doua variante cu 8/16 Gb onboard, valori ce se pot extinde cu pana la 32Gb printr-un card microSD.
 • – Tableta beneficiaza de conectivitate foarte bunavenind cu Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot.
 • – Asus Fonepad asigura, de asemenea, si conectivitate bluetooh v3.0 with A2DP.
 • – Conectarea la Pc se face prin portul USB.
 • – In Romania tableta vine cu o camera frontala de 1,2Mp, utila pentru videoconferinte si apeluri video. Camera secundara (in spate), se regaseste doar pe anumite piete.
 • – Produsul are si functii de telefon, beneficiind de conexiune 3G. Desi se poate utiliza direct, totusi pentru apeluri e indicat sa se foloseasca o pereche de casti bluetooth.
  – Asus Fonepad are si GPS, putand deveni astfel un instrument deosebit de util pentru cei ce calatoresc mult.
 • – Bateria este foarte buna, avand 4270 mAh, o valoare ce asigura aproximativ 9 ore de functionare neintrerupta.
 • – Tableta mai dispune de diferiti senzori (senzor de lumina, pentru reglarea automata a intensitatii luminozitatii ecranului, senzor de proximitate, G-senzor).
 • – Dimensiunile sale (196.6 x 120.1 x 10.4, 340 gr.), asigura o forma foarte atractiva, tableta-telefon fiind foarte subtire si usoara.
 • – Android 4.1. Jelly Bean motorizeaza aceasta jucarie.
 • – Foarte important si interesant este faptul ca acest telefon are o arhitectura ce ii permite sa ruleze Windows 8, dar si Ubuntu si alte sisteme.

Unboxing Fonepad Asus

Placă Video Fonepad Asus

Concluzie

Fonepad Asus 7″ este un produs deosebit si merita sa fie cumparat. El poate indeplinii atat functii specifice tabletelor cat si telefoanelor. Pretul este unul foarte bun, iar forma acestuia este foarte atractiva. De asemenea, pentru cei ce experimenteaza, acest produs poate beneficia de Windows 8. Recomand Fonepad Asus 7″ tuturor care doresc un raport calitate-pret mai bun decat la celebrul Nexus 7.

 

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
clickshop Verifica Pret La: ClickShop verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>