Apr 07

Galaxy S5 dual SIM ajunge, deocamdata, doar in ChinaSamsung a lansat, nu demult, varful sau de gama, S5. Acest produs a atras inca de la inceput, numeroase priviri ale iubitorilor de tehnologie. Fiind un telefon de calitate, cu un design specific, dar si cu calitati hardware certe, acest terminal se incadreaza in “marea familie” Galaxy, una ce a cunoscut un succes binemeritat.

De regula, terminalele high-end, indiferent de marca lor, nu au cunoscut variante dual-sim, Samsung nefacand exceptie de la regula. Cel putin pana acum…

Se pare ca, atras de uriasa piata din China, dar si de alte piete emergente, gigantul coreean s-a hotarat sa aduca ceva nou, adaptat acestor piete, oarecum atipice. Si pentru ca in China terminalele dual-sim sunt la mare cautare, Samsung s-a gandit ca un S5 cu doua cartele ar fi binevenit. Aceasta miscare este una surprinzatoare, dar ne arata dorinta marelui “tigru coreean” de a se impune si pe o piata inca neexplorata.

Fara prea multa reclama, a fost anuntata stirea conform careia S5 dual SIM, G9009D, va fi lansat in jurul datei de 11 aprilie, impreuna cu varianta “normala”, single sim, in oferta celor de la China Telecom. Asadar, Samsung va avea acces la o piata uriasa si, din acest motiv, a venit cu un produs adaptat cerintelor acestei piete.

samsung-galaxy-5

Ce ofera acest nou venit? Fortand nota, putem spune ca avem de a face cu acelasi S5, dar cu doua cartele. Regasim acelasi chipset Qualcomm MSM8974AC Snapdragon 801, cu un procesor Krait 400 tactat la 2,5 GHz, plus 2 Gb memorie RAM si 16 Gb stocare onboard. Camera foto are tot 16 MPx, fiind una excelenta. Ecranul de 5,1 inch este un Super AMOLED FullHD, capabil sa ofere maximum. Bateria de 2800 mAh este identica cu cea a “fratelui”.

Din pacate pentru noi, acest terminal este anuntat doar pentru piata chineza, nefiind mentionate intentiile privind vreo eventuala lansare internationala. Vom vedea in timp daca acest produs va ajunge in Europa si in Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>