Oct 14

HTC Nexus 9 – “saga” Nexus continuaIn trecut, am discutat destul de des despre produsele aparute sub sigla Nexus. Beneficiind de o calitate a constructiei destul de inalta, dar, mai ales, de un suport software excelent, aceste produse au atras atentia inca de la inceput, fiind vazute drept etalon al calitatii si fiabilitatii. Google a reusit, prin diferite parteneriate cu nume grele precum LG, Samsung sau HTC, sa isi asigure “spatele” pe partea hardware, gigantul american urmand sa se ocupe de partea software.

Totusi, in ultima vreme, zvonurile dadeau ca sigura renuntarea la aceasta linie de produse, in favoarea uneia noi numita Silver. Totusi, iata ca lucrurile nu prea evolueaza in aceasta directie. Mult asteptatele terminale Silver nu au vazut inca lumina zilei, iar ultimele discutii pe forumurile de specialitate dau ca sigure noi produse Nexus. Asadar, Google nu are o politica clara, iar vechiul brand inca mai are cateva lucruri de aratat.

Dar pentru ca am vorbit despre noi produse Nexus, vom prezenta ultimele stiri, care dau ca sigura aparitia lui Nexus 9, in “combinatie” cu cei de la HTC. Firmei taiwaneze i-ar prinde bine acest lucru, mai ales ca ultima perioada nu a fost extrem de productiva, mai ales sub aspectul veniturilor. Noul produs, HTC Nexus 9, a beneficiat de atentia pasionatilor, mai ales ca, dupa confirmarile neoficiale venite din partea nVidia, iata ca avem si o fotografie “scapata” pe internet. “Cireasa de pe tort” a venit in momentul in care unii oficiali HTC au “sugerat” ideea unei lansari a acestui produs. Asadar, se pare ca povestea Nexus merge mai departe, in ciuda zvonurilor ce ii anuntau sfarsitul.

                                         Bzn-UufIUAEv9HT.jpg:large

Ce aduce nou aceasta tableta? Zvonurile spun ca ea va fi realizata in jurul unui chipset Nvidia Tegra K1, va beneficia de un procesor quad-core Cortex-A15, capabil sa ruleze la 2,5 GHz, dar si de o solutie grafica ULP GeForce Kepler. Memoria RAM de 3 Gb va aduce sprijinul necesar in rularea, fara probleme, a tuturor aplicatiilor. Ecranul anuntat, de 8,9 inch, va beneficia de o rezolutie de 2560×1440pixeli. Produsul ar urma sa ruleze noul Android 5.0 L. Totusi, aceste specificatii nu sunt oficiale, existand posibilitatea ca in momentul lansarii, ele sa fie diferite. Se pare ca vom vedea in scurt timp produsul, lansarea acestuia preconizandu-se a fi in jurul datei de 16 octombrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>