Aug 09

iPad 3 ReviewUnul dintre marile companii producatoare de telefoane mobile si totodata tablete multifunctionale, si-a marcat prezenta pe piata tehnologica prin produsele inovatoare si unice scoase la inaintare contra competitorilor. Apple, este un gigant al tehnologiei care reuseste sa isi infranga cu usurinta adversarii sai. In materie de tablete, Apple detine o serie modesta de tablete cunoscute sub numele de iPad. Din pacate astazi ne vom axa doar pe un singur produse din seria iPad si anume iPad 3. Linia iPad Apple reprezinta cea mai vanduta gama de tablete din toate timpurile. Cand s-a lansat iPad 2, asteptarile mari au fost stabilite imediat, astfel incat fratele sau mai mare iPad 3 a lansat o incantare in mintile oamenilor in legatura cu potentialul sau; fapt pentru care a fost numit oficial „noul iPad”. Cu toate astea… Din punct de vedere al design-ului, Apple nu a reusit sa repare ceea ce a fost „stricat”. Astfel daca nu le-ati avea unul langa altul iPad 3 ar putea fi confundat cu usurinta cu predecesorul sau „geaman”. Deci, dimensiunile sunt foarte asemanatoare. Cu toate astea, tableta, inca este o dala atractiva de aluminiu impecabil finisat, cu o fata de sticla, si inca este disponibil cu rame negre sau albe. Asa cum se intampla de obicei cu produsele Apple, constructul este perfect, fara nici un semn de flex, scartait, sau cusaturi prost montate. Controalele de volum, blocare si aprindere/stingere si-au pastrat pozitia initiala de pe vechiul iPad, ramanand la fel de sigure. Singurul inconvenient este forma putin ascutita a acestora, care le face destul de inconfortabile la atingere. In ceea ce priveste specificatiile tehnice nu exista indoiala ca aplicatiile sau jocurile ce urmeaza a fi rulate pe acesta il va seca in totalitate de energie.

Poze iPad 3

Procesor iPad 3 (CPU)

Tableta functioneaza cu chipeset-ul Apple A5X. A5X consta dintr-un ARM dual-core Cortex-A9 MPCore CPU cu acceleratie NEON SIMD si un quad-core PowerVR SGX543MP4 GPU. Procesorul dual-core functioneaza pe o frecventa de 1 GHz cu setul de instructiuni de 45 nm fabricat de catre Samsung. Acesta isi poate ajusta intr-un mod dinamic frecventa de procesare in scopul economiei de energie.

Placa video iPad 3 (GPU)

Dupa cum am mentionat mai sus, placa video este un quad-core PowerVR SGX543MP4 GPU tactat la 250 MHz cu subsistemul de memorie dublat (4x controlere de memorie pe 32 biti) pentru a oferi o latime de banda suficienta pentru numarul mare de pixeli pe a treia generatie iPad Retina Display.

Display iPad 3

Noul iPad Retina Display este un LED-backlit IPS LCD, touchscreen capacitiv de 9.7 inch si o rezolutie de 1526×2048 pixeli. Are o reproducere in culori de 16M, un raport de contrast de 779:1 (nominal) si o densitate a pixelilor de 264 ppi. Acesta vine cu o serie de caracteristici speciale precum “Scratch-resistant glass”, “oleophobic coating” destinate protejarii ecranului in caz de accidentari.

Alte specificatii iPad 3

  • Memoria RAM de 1 GB nu a fost grupata impreuna cu SoC-ul, ci lipita direct pe placa de baza. Spatiul de memorare difera alternand intre 16/32/64 GB intern fara posibilitate de marire cu ajutorului unui card de memorie.
  • Camera foto de 5 MP are o rezolutie de 2592×1944 pixeli cu autofocus si caracteristici speciale precum: face-detection, geo-tagging, touch focus.
  • Functioneaza pe sistemul de operare iOS 5.1 cu posibilitate de upgrade la iOS 6.1.3, si cu un plan de urca pana la iOS 7.0
  • Bateria neinlocuibila din Li-Po de 11.560 mAh (42.5 Wh) are o autonomie decenta, reusind sa scoata pana la 8 ore intregi atunci cand este folosita.

Unboxing iPad 3

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

In concluzie se poate spune ca Apple nu si-a dat silinta in a se autodepasi din punct de vedere atat “fizic cat si psihic”; design-ul si software-ul fiind asemanator daca nu identic cu predecesorul sau (iPad 2). Cu toate astea, iPad 3 reuseste sa satisfaca cererea utilizatorilor, ruland cu usurinta majoritatea aplicatiilor care pot fi preluate din AppStore, si in ceea ce priveste jocurile video; satisfactia de recreere este atinsa la maxim cu un efort minim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>