Sep 25

iPhone 5s reviewApple reprezinta un nume urias, sinonim cu inovatia, dar si cu calitatea si designul deosebit al produselor sale. Aceasta firma, care a stat mult timp sub semnul lui Steve Jobs, cunoaste numerosi fani inraiti, fanatici chiar, care tin sa aminteasca tuturor de calitatea excelenta a acestor produse. Dincolo de valoarea incontestabila a acestora, sa nu uitam totusi ca exista si numerosi oameni pentru care produsele “marului muscat” sunt doar foarte scumpe, chiar daca de calitate superioara. Dincolo de aceasta disputa pro si contra, trebuie sa apreciem faptul ca Apple si Steve Jobs au marcat tehnologia. Prima tableta este un produs Apple, un iPad, iar iPhone a insemnat un punct de cotitura in industria telefoanelor inteligente. Revolutia mobila a inceput prin ideile inovatoare ale lui acestei corporatii. Nu putem uita nici calculatoarele Mac, care reprezinta standarde de performanta, indiferent ca sunt desktop-uri sau laptop-uri. Totodata, iPod-urile au redefinit calitatea muzicii portabile, impact asemanator cu cel al celebrului Walkman al celor de la Sony. Nu mai amintim de iTunes, program ce a redefinit conceptul de comert online in domeniul muzical sau de produsele software ale firmei din Cupertino, care sunt folosite de profesionisti din diferite domenii. Clar, Apple si Steve Jobs au redefinit tehnologia, trasand linii de dezvoltare pentru multi ani de acum in colo. Totusi, dupa moartea fondatorului, se parea ca firma intra in declin, existand temeri cu privire la linia ce trebuie urmata. Iata insa ca gigantul american, devenit cea mai mare firma din punct de vedere al capitalizarii, cea mai valoroasa companie, cu un profit anual colosal, reuseste sa duca mai departe mostenirea marelui Steve Jobs.

Astazi va vom aminti ca zilele trecute a avut loc lansarea noilor produse in cadrul unui show “marca inregistrata” Apple. Acest spectacol a cunoscut pe langa stilul arhicunoscut al producatorului, si cateva inovatii prin faptul ca au fost aduse in fata publicului doua produse: iPhone 5s si iPhone 5c. Vom zabovi asupra primului produs, care este si cel mai avansat tehnologic, urmand ca de cel de-al doilea sa ne ocupam intr-un articol separat.

Ce aduce nou acest nou iPhone? Folosind stilul specific, oarecum pompos, producatorul scoate in evidenta procesorul realizat pe o arhitectura de 64 de biti, fiind primul smartphone care ofera aceasta solutie. Senzorul de amprente sau LED-ul inovativ sunt promovate puternic, toate inovatiile fiind vazute ca facand parte dintr-un progres tehnologic continuu pus “in slujba oamenilor”. Nota vizuala este cea specifica Apple, existand mici diferente de design fata de modelul anterior, iPhone 5. Noutatea este data de aparitia unui telefon auriu, pe langa cele traditionale albe sau negre. Totusi, schimbarile reale sunt in interior, pe partea de specificatii. iPhone 5s aduce numeroase lucruri noi, incercand sa duca mai departe glorioasa mostenire a seriei.

Modele disponibile:

Exista trei modele, in functie de capacitatea de stocare: 16 Gb, 32 Gb sau 64Gb.

Poze iPhone 5s

apple-iphone-5s-ofic1

Procesor iPhone 5s (CPU)

Ca orice iPhone, procesorul este unul deosebit, extrem de puternic si slab consumator de energie. Noul iPhone foloseste noul procesor A7 care este de doua ori mai puternic decat predecesorul sau A6. Producatorul spune ca acesta este primul procesor mobil capabil sa ruleze pe 64 biti, fapt ce duce la o sporire a vitezei de rulare a noului iOS 7. Lucrat de Samsung, dupa planurile Apple, acest dual-core poate rula pana la 1,3 GHz. Totodata, este prezent si un coprocesor M7 (Oscar), avand ca principala sarcina preluarea si prelucrarea informatiilor legate de senzori (accelerometru, giroscop, busola), lasand procesorul principal sa se concentreze pe alte operatii. Aparitia acestuia este o noutate specifica acestui telefon. Memoria RAM de 1 Gb, dar si optimizarea sistemului de operare asigura o rulare fina a tuturor aplicatiilor.

Placa video iPhone 5s (GPU)

Chipset-ul superperfomant cuprinde o solutie grafica capabila sa ruleze orice aplicatie extrem de rapid. Acest lucru este usurat si de rularea in modul 64 biti. Aparitia iOS 7, care este creat pentru acest nou tip de sistem, scoate in evidenta adevarata putere a ácestei arhitecturi.

Display iPhone 5s

Evident ca vorbim despre un Retina Diplay, LED IPS TFT LCD, de 4 inch, multitouch, cu o rezolutie de 1136×640 px, 326 ppi. Ecranul este unul deosebit, avand culori, unghiuri de vizionare si contrast remarcabile. Luminozitatea este foarte buna. Ecranul este rezistent la amprente, prezentand o protectie impotriva zgarieturilor, “Oleophobic coating”.

Alte functii iPhone 5s

  • – Telefonul prezinta doua camere deosebite: una in spate (iSight Camera), de 8 MPx, cu dual-LED flash revolutionar, autofocus, face detection, filtru hibrid IR, stabilizator de imagine, capabila de filmari 1080 p, la 30fps, cu stabilizator video si zoomx3, dar si una frontala (FaceTime Camera), de 1,2 MPx, capabila de filmari 720p(HD). Fotografiile si filmarile sunt deosebite, existand numeroase filtre si aplicatii pe acest domeniu.
  • – Capacitatea de stocare este diferita, in functie de model: 16, 32 sau 64 Gb, evident fara slot pentru card.
  • – Conectivitatea asigurata este totala: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS si GLONASS, dar si conexiune 4G (LTE).
  • – Noutatea si punctul forte al acestui telefon (dupa unii analisti) o reprezinta sistemul de operare iOS 7. Lansat si el o data cu acest telefon, acest OS se remarca prin inovatiile aduse: un multitasking regandit, mai bun si mai performant, Centrul de Notificatii unificat, un Centru de Control mai bun, un scaner de amprente foarte avansat, ce asigura securitatea acestui telefon, sunt doar cateva din noutatile incluse.
  • – Exista trei variante “coloristice” : alb, negru (cu care ne-am obisnuit), dar si auriu, o noutate surprinzatoare.
  • – Cartela trebuie sa fie in format nano-sim pentru a putea fi folosita in acest telefon.
  • – Bateria “built-in” promite o autonomie lejera de o zi, care depinde, evident, de tipul utilizarii.

Unboxind and Video Review iPhone 5s


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzii
iPhone 5s reprezinta ultimul produs din aceasta serie glorioasa al celor de la Apple. Ca orice produs ce poarta pe spate sigla gigantului din Cupertino si telefonul de astazi este unul de calitate, cu un look elegant, simplu, frumos chiar. In teste,  iPhone 5s se pare ca este mai rapid decat rivalii sai: Galaxy S4 sau HTC One. Pentru fanii Apple, atat de fanatici, acest telefon este un “must-buy”, iar pentru restul, un terminal excelent, performant, la un pret specific Apple. Toti doritorii trebuie sa astepte lansarea produsului in Romania, preconizata pentru luna decembrie a acestui an, sau sa il cumpere din exterior (SUA).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>