Apr 21

Laptop Acer Aspire E5-551G-T6Q7 reviewRevenim astazi cu o prezentare a unui laptop destul de interesant. Aceste dispozitive nu ne dezamagesc si isi demonstreaza utilitatea, in ciuda vechimii lor pe piata, dar si a „atacului” noilor dispozitive mobile. Acer se incapataneaza sa reziste pe acest segment si reuseste sa o faca cu ceva succes. Chiar daca vanzarile de calculatoare se afla la valori extrem de scazute, totusi ele inca reprezinta o „felie” atragatoare. Pana la urma, in ciuda ascensiunii fulminante a tabletelor sau a telefoanelor mobile, ele nu reusesc sa beneficieze, inca, de puterea de procesare a unui calculator.

Totodata, fiecare produs are rolul lui, iar iubitorii de tehnologie stiu acest lucru. Pentru productivitate, ai nevoie de un pc, iar daca mai ai nevoie si de portabilitate, singura solutie la indemana este laptopul. Asadar, acest tip de produs si-a demonstrat nu de putine ori utilitatea, el reusind sa ofere forta si libertate de miscare. Ne place sau nu, dar se pare ca nu vom scapa de laptop-uri prea repede.

Sa revenim insa la subiectul de astazi. Cum am spus mai devreme, avem de a face cu un Acer. Celebrul producator taiwanez a lansat, cu ceva timp in urma, seria Aspire, una recunoscuta prin calitatea oferita la un pret bun. Produsul de astazi incearca sa continue aceasta „traditie” si, se pare, ca reuseste. Acer Aspire E5-551G-T6Q7 doreste sa reprezinte mai mult decat un nume cu ceva numere in el. Evident ca face parte dintr-o familie, dar incearca sa iasa in evidenta. Designul nu este unul avantgardist, nu aduce nimic revolutionar. Aceleasi linii clasice, simple si elegante, acelasi „desen” office. Aspectul este unul relativ des intalnit la produsele Acer din aceasta gama. Specificatiile sunt bune, acest produs adresandu-se celor ce lucreaza in deplasari, celor ce se joaca, fara a-si face un stil de viata din asta. Acer Aspire E5-551G-T6Q7 este un produs ambitios, din zona multimedia-office, ce beneficiaza de putere si pentru cateva jocuri. Ce ne atrage la el? Raportul calitate-pret foarte bun. Dar sa detaliem mai jos.

Poze Acer Aspire E5-551G-T6Q7


Procesor si placa video Acer Aspire E5-551G-T6Q7 (CPU&GPU)

Mai mereu am prezentat produse ce beneficiau de procesoare Intel. Astazi va vom duce si „pe lumea cealalta”, spre rivalul AMD. Acesta este recunoscut prin performanta, poate mai mica decat cea oferita de rival, dar la un pret mult mai bun. Asadar, cei ce doresc putere de procesare destul de mare, la un pret decent, pot apela la produsele AMD.

Procesorul laptopului nostru este un quad-core A10-7300, realizat prin tehnologia de 28 nnm, capabil sa ruleze la o frecventa de 1900 MHz, ce poate urca prin Turbo-Boost pana la 3200 MHz. Aplicatiile vor rula bine, beneficiind si de memoria RAM de 4 Gb la 1600 MHz. Acest CPU beneficiaza si de un GPU integrat, un AMD Radeon™ R6 Graphics, decent pentru sarcini zilnice, uzuale. Totusi, in caz de nevoie, exista si o a doua placa, de data aceasta una dedicata, un Radeon R7 M265, ce beneficiaza de 2 Gb memorie video. Asadar, avem cu ce ne lauda. Cum am spus si mai sus, jocurile vor rula la rezolutii destuld e bune, un mare plus pentru acest produs.

Display Acer Aspire E5-551G-T6Q7

Panoul existent este unul normal pentru aceasta categorie de produse. Avem de a face cu un display de 15,6 inch LCD LED, cu o rezolutie de 1366 x 768. Nimic spectaculos, ecranul fiind unul corect pentru pretul cerut.

Alte functii Acer Aspire E5-551G-T6Q7

  • Remarcam existenta unui hard-disk clasic, cu 5400 RPM, ce beneficiaza de o capacitate destul de mare de 1 Tb.
  • Partea de conectivitate ofera: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Ethernet 10/100/1000, Bluetooth 4.0, 2 porturi USB 2.0, 1 port USB 3.0, ieșire HDMI.
  • Cititorul de carduri microSD este prezent.
  • Este prezenta si o unitate optica.
  • Camera prezenta este una de calitate: Acer Crystal Eye HD.
  • Bateria de 6 celule reprezinta un mare plus, ea oferind o autonomie foarte buna.
  • Produsul vine preinstalat cu o distributie Linux. Aceasta poate fi pastrata sau inlocuita cu Windows 10.

Unboxing and Video Review Acer Aspire E5-551G-T6Q7

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret

Concluzii

Acer Aspire E5-551G-T6Q7 ne-a atras atentia inca de la inceput prin pretul sau bun. Dupa o analiza mai atenta, am remarcat specificatiile foarte bune, pentru segmentul unde se afla. Bateria cu 6 celule, capacitatea de stocare foarte mare, existenta unui procesor puternic, cuplat cu doua placi grafice, ce intra in „ring” in functie de solicitari, fac din Acer Aspire E5-551G-T6Q7 un best-buy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>