Aug 09

Laptop Acer Aspire ES1-511-C72D reviewLaptop-ul ramane, in continuare, un produs destul de cautat de catre cumparatori. In ciuda scaderii pietei, marile nume continua sa investeasca in acest domeniu. Ascensiunea tabletelor a coincis cu inceputul decaderii acestor dispozitive mobile. Erau vremuri cand, pentru a beneficia de portabilitate, nu aveai decat posibilitatea achizitionarii unui notebook. Astazi, lucrurile sunt diferite, telefoanele mobile sau tabletele reprezentand variante de luat in seama pentru cei ce au nevoie sa intre pe internet sau sa lucreze, fiind in acelasi timp plecati de acasa. Totusi, in ciuda acestor variante, laptop-ul ramane in continuare extrem de util prin calitatile sale, puterea de lucru superioara fiind una dintre acestea.

Am prezentat de multe ori laptop-uri, care mai de care mai frumoase sau mai puternice. Marile firme active pe acest segment continua sa inoveze, oferind lucruri noi, destul de interesante. In ultima vreme remarcam faptul ca puterea de lucru a crescut enorm, iar consumul de energie este din ce in ce mai scazut. Produsul de astazi, Acer Aspire ES1-511-C72D, reuseste si el sa ofere o mare putere de procesare la un consum energetic extrem de scazut. La o prima vedere observam faptul ca acest notebook arata destul de compact, fiind bine lucrat. Totodata, simplitatea se confunda cu eleganta. Desi nu este un produs de top, totusi laptop-ul nostru da senzatia unuia dintr-o categorie de varf.

Seria Aspire a celor de la Acer este una de succes, una cu produse interesante, capabile sa realizeze vanzari bune. Producatorul din Taiwan, alta data numarul unu pe acest segment, ramane consecvent, aducand pe piata noi produse de calitate. Acer Aspire ES1-511-C72D este un asemenea produs. Asa cum am mai zis, acest notebook reuseste sa ofere putere de lucru mare, la un consum energetic scazut. Specificatiile tehnice arata bine, iar pretul este unul scazut. Se pare ca, cei de la Acer, reusesc in continuare sa atraga clientii, in ciuda scaderii atractivitatii acestor pc-uri portabile, in fata mult mai “tinerelor” tablete.

Poze Acer Aspire ES1-511-C72D

Procesor Acer Aspire ES1-511-C72D (CPU)

Adresandu-se unui public mai putin pretentios, care utilizeaza laptop-ul pentru activitati nu foarte solicitante, cum ar fi lucrul in office sau navigarea pe internet, produsul de astazi beneficiaza de un procesor nu extrem de performant. Totusi, el isi face treaba, fiind excelent pentru scopul propus. Intel® Celeron® Dual Core N2830 este un CPU “mic si eficient”. Realizat printr-o litografie de 22 nm, el este capabil sa atinga o frecventa de lucru de 2160 MHz. Consumul de energie este unul foarte redus. Aplicatiile zilnice, cele office sau jocurile nu foarte pretentioase, vor rula in bune conditii, mai ales ca “masina noastra de lucru” beneficiaza de 4 Gb memorie RAM DDR 3 la 1600 MHz.

Placa video Acer Aspire ES1-511-C72D (GPU)

Pentru a se incadra in limita de pret tintita, producatorul a apelat la o solutie ieftina si relativ buna. Nefiind un laptop pentru gaming, Acer Aspire ES1-511-C72D beneficiaza de solutia grafica inclusa in procesor, un Intel HD Graphics. Asadar, nu trebuie sa avem mari pretentii. Totusi, asa cum am tot spus, scopul acestui produs nu este acela de a oferi posibilitatea rularii ultimelor jocuri disponibile.

Display Acer Aspire ES1-511-C72D

Panoul acestui produs este unul normal, ce nu iese din tiparele clasei. Beneficiind de o diagonala de 15,6 inch, dar si de o rezolutie de 1366 x 768 pixeli acest LCD LED ofera posibilitatea vizionarii imaginilor HD. Conform specificatiilor oferite de producator, el beneficiaza de caracteristicile speciale Acer ComfyView, fiind un ecran Anti-Glare.

Alte functii Acer Aspire ES1-511-C72D

– Produsul beneficiaza de un HDD “normal” de 500 Gb la 5400 rpm.

– Conectivitatea implica: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Ethernet 10/100/1000, bluetooth 4.0, 2 porturi USB 2.0, 1 port USB 3.0, iesire HDMI.

– Camera video prezenta este una de calitate, purtand un nume pompos: Acer Crystal Eye HD.

– Este prezent un cititor de carduri.

– Desi bateria are doar 3 celule, datorita consumului redus de energie ea poate asigura o autonomie de pana la 6 ore.

– Acest produs ruleaza Microsoft Windows 8.1, 64 biti.

Review Acer Aspire ES1-511-C72D

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzii

Acer Aspire ES1-511-C72D nu este un laptop scump, de fite, ce doreste sa va ia ochii. Acest produs, destul de simplu si eficient, incearca sa se adreseze unui client fara mari pretentii, dar un client ce are nevoie de portabilitate. Totodata, Acer Aspire ES1-511-C72D reuseste sa arate destul de bine si sa nu dezamageasca cumparatorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>