Aug 12

Laptop Acer Aspire V5-573G-54208G50akk reviewAscensiunea fulminanta a dispozitivelor mobile a dus la scaderea vanzarilor PC-urilor. Vechile calculatoare s-au vazut puse in fata unei concurente “tinere” , adaptata la societatea de astazi. Marii producatori din domeniu au inregistrat scaderi masive, dar, dupa un moment de uluiala, se pare ca isi revin. Daca nu pot opri declinul, macar sa il domoleasca. Totodata, Intel, gigantul procesoarelor, a reactionat, deoarece arhitectura ARM care pune in miscare piata mobila risca sa duca la un sfarsit neasteptat al acestui colos. Apar astfel noile procesoare Haswell care arata incercarea Intel de a-si redefini pozitia pe aceasta piata atat de fluida.

Miscarea aceasta a dat un nou impuls marilor producatori de laptopuri, printre care si Acer. Producatorul taiwanez, un nume urias in domeniu, a “gasit de cuviinta” sa aduca pe piata produse construite in jurul noii arhitecturii Intel. Acer Aspire V5-573G-54208G50akk este un asemenea notebook ce incearca sa scoata tot ce se poate din noile procesoare aparute in acest an. Ele aduc putere de procesare mult mai mare la un consum sensibil mai redus. Totodata, beneficiaza de o placa video incorporata, una ce se dovedeste a fi o alternativa viabila. In aceasta industrie, dar nu numai, se pare ca aspectul joaca un rol determinant. Acer stie acest lucru si s-a concentrat asupra tuturor detaliilor care pot face diferenta. Aspire V5-573G-54208G50akk arata destul de bine, beneficiind de o nota vizuala eleganta prin simplitatea ei, negrul fiind omniprezent. In acelasi timp, tastatura se prezinta foarte ingrijit, sporind nota de eleganta a acestui produs. Specificatiile sunt de top, acest produs adresandu-se de altfel unei piete competitive, cea de gaming. Concurenta acerba obliga producatorul la realizarea unui echilibru intre aspect, tehnologie incorporata si pret. Totodata, nu e loc de compromisuri, deoarece, la acest nivel, acesta ar fi taxat foarte dur. Acer isi stie lectia, iar produsul de astazi pare a fi unul de succes, caracteristic de altfel liniei Aspire.

Poze Acer Aspire V5-573G-54208G50akk

Procesor Acer Aspire V5-573G-54208G50akk (CPU)

Asa cum am mai spus, vorbim de cea mai noua revizie a procesoarelor Intel, Haswell. Acestea se remarca prin consumul extrem de redus, acest lucru neafectand puterea de calcul. Pentru un produs portabil, consumul redus se traduce prin autonomie sporita. Acest CPU, Intel® CoreTM i5 4200U, este construit pe litografia de 22 nm. El este un dual-core, tactat la 1,6 GHz, capabil insa sa ruleze pana la 2,6 GHz prin tehnologia Intel Turbo.Desi nu vorbim de cel mai puternic procesor din seria Haswell, totusi el este unul bun, care ruleaza cam orice in bune conditii. Memoria RAM de 8 Gb, cu posibilitate de extindere pana la 12 Gb, usureaza munca acestuia.

Placa video Acer Aspire V5-573G-54208G50akk (GPU)

Noile procesoare Intel asigura si o placa video buna incorporata. Aceasta, Intel® HD Graphics 4400, se descurca admirabil in jocuri, chiar din cele mai noi si solicitante. Se pare ca aceste placi video se apropie de cele dedicate. Totusi, un asemenea laptop nu putea sa nu detina un procesor grafic dedicat. Vorbim evident de o solutie nVidia GeForce GT 720M, cu 2 Gb memorie video. O asemenea placa nu poate sa intampine probleme la rularea la rezolutii inalte a jocurilor. Totodata, prin tehnologia Optimus se sporeste autonomia prin trecerea de la o placa video la alta in functie de nevoi.

Display Acer Aspire V5-573G-54208G50akk

Si aici remarcam grija producatorului pentru detalii. In locul unui LCD LED, bun, dar nu cel mai bun, intalnim un ecran IPS. Aceasta tehnologie noua asigura pe langa sporirea calitatii si unghiuri de vizionare din cele mai bune. Rezolutia este FullHD, 1920 x 1080, iar diagonala de 15,6 inch. Ca orice produs Acer deosebit, ecranul beneficiaza de tehnologia Acer CineCrystal.

Alte functii Acer Aspire V5-573G-54208G50akk

  • – Capacitatea hardului este una “clasica” de 500 Gb. Aceasta este suficienta pentru nevoile zilnice.
  • – Acer Aspire V5-573G-54208G50akk beneficiaza de o conectivitate “normala” pentru laptopurile din ziua de azi:  Wi-Fi 802.11 b/g/n, LAN 10/100/1000 Mbs., dar si Bluetooth v4.0.
  • – Sunt prezente: 2 porturi USB 2.0, 1 port HDMI, USB 3.0.
  • – Cititorul de carduri este prezent si el.
  • – Camera web este una HD, numita Acer Crystal Eye HD.
  • – Sunetul este deosebit, produsul beneficiind de tehnologia Dolby Home Theater v4.
  • – Desi bateria este de 4 celule, autonomia este una crescuta, datorita consumului extrem de redus.
  • – Acer Aspire V5-573G-54208G50akk este pus in miscare de Linux, fapt ce asigura un pret mai scazut. Cei care doresc WIndows il pot cumpara separat.

Unboxing Acer Aspire V5-573G-54208G50akk

Test placa video Acer Aspire V5-573G-54208G50akk

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzii
Acer Aspire V5-573G-54208G50akk este un laptop nou, extrem de puternic. Beneficiind de o configuratie deosebita, cu un look simplu si elegant, dar si de un pret atractiv, acest laptop se poate dovedii o alegere inteligenta. Recomandam Acer Aspire V5-573G-54208G50akk celor care doresc cea mai noua tehnologie la un pret interesant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>