Aug 18

Laptop Acer E3-111-C5FN reviewDe-a lungul timpului am discutat despre sansele unui produs venerabil, laptop-ul, in fata asaltului tabletelor. Acestea, desi mai noi si destul deputernice, nu au reusit sa ingenunchieze un produs ce isi demonstreaza zilnic utilitatea. Daca vreti o parere strict personala, eu cred ca, cel putin in viitorul apropiat, aceste dispozitive nu au cum sa fie inlocuite de tablete, chiar daca acestea din urma ar beneficia de o putere de procesare superioara. Dar aceasta este o alta discutie. Cert este ca laptop-ul se vinde inca destul de bine, iar nume mari continua sa investeasca in acest domeniu, aparent unul fara viitor stralucit.

Si pentru ca scoala se apropie cu pasi repezi, trebuie sa ne pregatim cum se cuvine. Desi greul este dat de carti, caiete sau rechizite, totusi un elev modern are nevoie si de un laptop nou, rapid, puternic, capabil sa incapa intr-un rucsac. Astazi va vom recomanda un produs ce respecta toate aceste caracteristici. Acer E3-111-C5FN este un laptop cu adevarat special, el adresandu-se tuturor celor care au nevoie de portabilitate extrema. Diagonala sa, de doar 11,6 inch, dar si greutatea de 1,28 gr, il fac a fi companionul perfect al elevilor, studentilor sau, de ce nu?, al profesorilor. Arata superb, incape in orice rucsac si ofera o putere de procesare destul de mare. Totodata, zgomotul facut de acest produs in timp ce ruleaza este aproape de zero, deoarece el nu are nici un ventilator (fanless), racirea fiind una pasiva. Acer E3-111-C5FN nu doar arata bine, ci este realizat din materiale de buna calitate. Stilul abordat de producator este unul axat pe productivitate, eleganta si simplitate. Specificatiile tehnice, desi nu sunt de speriat, fac posibila rularea, la limita, dar in conditii acceptabile, chiar a celei mai noi versiuni de Windows, 8.1. Cei ce vor viteza, pot apela oricand la o distributie Linux, Ubuntu sau orice altceva, viteza de rulare crescand substantial. Pentru scopul pentru care este gandit, acest laptop este excelent, pretul fiind unul cat se poate de corect.

Poze Acer E3-111-C5FN

Procesor Acer E3-111-C5FN (CPU)

Produsul de astazi nu urmareste sa se bata la varf, ci doar sa ofere un raport putere de procesare/portabilitate excelent. Si reuseste sa faca acest lucru cu brio. “Sub capota” regasim un procesor Intel Celeron Quad Core, N2930, destul de puternic, capabil sa ruleze la 1830 MHz. Consumul acestui CPU este unul foarte mic, fapt ce va duce la o mai mare autonomie a bateriei. Memoria RAM de 2Gb permite rularea in conditii acceptabile chiar a Windows 8.1. Cum am spus, cei ce vor viteza pot opta oricand pentru o distributie Linux.

Placa video Acer E3-111-C5FN (GPU)

Acest produs nu se adreseaza gamerilor. Din acest motiv, dar si pentru a creste autonomia, producatorul a apelat la o solutie grafica din seria Intel HD Graphics, una numai buna pentru scopul acestui produs. Jocurile simple sau cele din browser, dar si filmele HD vor rula acceptabil, fara probleme.

Display Acer E3-111-C5FN

Ecranul de 11,6 inch este unul de tip LCD LED Anti-Glare, beneficiind de o rezolutie de 1366 x 768 pixeli. Filmele HD se pot reda cu brio. Culorile redate sunt naturale, iar contrastul unul bun.

Alte functii Acer E3-111-C5FN

 1. – Este prezent un hard disk ce 500 Gb, o capacitate ce este suficienta pentru cei ce doresc sa ia cu ei oriunde filmele preferate sau colectia muzicala.
 2. – Conectivitatea este una normala: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Ethernet 10/100/1000, bluetooth 4.0, 2 porturi USB 2.0, 1 port USB 3.0, o iesire HDMI.
 3. – Este prezent un cititor de carduri SD.
 4. – Acer Crystal Eye HD este numele camerei video existenta, una ce ofera imagini de calitate, avand in vedere clasa acestui produs.
 5. – Bateria de doar 3 celule asigura o autonomie de pana la 5 ore jumatate, datorita consumului foarte mic de energie.
 6. – Produsul vine preinstalat cu Linux, dar se poate pune si Windows 8.1, rularea acestui sistem fiind una acceptabila, la limita oarecum.

Unboxing and Video Review Acer E3-111-C5FN


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzii

Acer E3-111-C5FN reprezinta un produs excelent pentru nivelul sau. Adresat celor ce au nevoie de portabilitate extrema, in special elevilor sau studentilor, acest laptop reuseste sa atraga inca de la inceput si prin aspectul sau elegant. Recomandam Acer E3-111-C5FN celor ce doresc ceva bun, la un pret deosebit.

2 comments

 1. Alexandru

  Am achizitionat acest laptop acum 3 zile si am observat un “clantanit”. In timp ce rulez pe el, hard-diskul produce acest sunet, un ticait ce are durate inegale. Ar trebui sa-mi fac griji?

  1. Aurel

   Salut! Fiind un laptop fanless, adica fara nici un ventilator, singurele zgomote pe care le emite sunt cele de la hard-disk. E posibil ca tu sa auzi acele zgomote normale. Daca totusi intensitatea este mare si clantanitul puternic exista posibilitatea sa fie ceva probleme la hard, dar acesta sa continue sa functioneze fara probleme. Eu am un hdd Seagate pe desktop si clantane de cativa ani si tot functioneaza. Vezi si tu in timp cum evolueaza lucrurile. Ai garantie oricum la el 24 luni.
   Numai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>