Oct 05

Laptop Alienware 17 Base reviewNavigand pe internet astazi am observat ca inca un laptop semnat de Alienware a aterizat pe piata romaneasca. Cunoscut sub numele de Alienware 17 Base, acest laptop isi croieste foarte usor loc printre restul laptop-urilor destinate gaming-ului si ajunge in top alaturi de fratii sai. Uitandu-ne mai atent la el, putem observa ca este construit la fel ca modele anterioare. Inspirand soliditate, sasiul este construit dintr-un aliaj de magneziu, si unit prin doua balamale foarte puternice de capacul din aluminiu anodizat. Modelul capacului sport este din ce in ce mai prezent, si fiind definit prin prezenta capului de extraterestru iluminat care se regaseste pe fiecare model Alienware de ani de zile. Ceea ce lipseste de la acest model sunt grilele de iluminare din spate, de pe partea frontala a bazei. Ce este nou fata de modele anterioare sunt doua benzi de iluminare puse in forma de V pe jumatatea din spate a capacului, si o tapiterie backlit care infasoara partea fata si laterala a bazei. Un nou aspect din punct de vedere al design-ului sunt unghiurile formate din peretii laterali inclinati ai capacului. Chiar daca facelift-ul este creeat, si putem spune ca este chiar foarte reusit, aspectul familiar si “edgy” a fost pastrat. Banda de iluminat care inconjoara in totalitate lateralul laptop-ului nu a fost indepartata, ea fiind programata prin intermediului interfetei de iluminat AlienwareFX regasita in panoul de comanda Alienware, sa ilumineze culorile preferate. Conectivitatea dupa cum bine se stie nu este neglijata, Alienware 17 Base dispunand de o gama larga de porturi precum: 4x USB 3.0, RJ45, 2xAudio Output, Mini DisplayPort, HDMI, microfon.

Poze Alienware 17 Base

Alienware 17 Notebook

Procesor Alienware 17 Base (CPU)

Dupa cum bine se stie procesorul face parte din familia Intel I Core, cu numele de cod Intel Core i7-4900MQ. Ca serie acest procesor face parte din a treia generatie Ivy Bridge. Acest quad-core este tactat la o frecventa de 2.8 GHz si poate urca pana la 3.8 GHz in modul turbo boost. Cu un Intel Smart Cache de 8 MB procesorul functioneaza pe setul de instructiuni pe 64 biti cu extensia AVX, si are o litografie de 22nm.

Placa video  Alienware 17 Base (GPU)

Avand in vedere ca este un notebook destinat gaming-ului este evident ca acesta nu se poate baza doar pe placa video integrata Intel HD Graphics 4000 care are o frecventa minima de 400 MHz si una maxima de 1.3 GHz. Pe langa placa video integrata se regaseste si o placa video dedicata, aceasta fiind NVidia GeForce GTX780M. Fiind creeata pe baza arhitecturii Kepler si o tehnologie de 28nm, placa dispune de o memorie GDRR5 de 4096 MB si un memory bus de 256 biti.

Display  Alienware 17 Base

Display-ul de tip LCD LED masoara o diagonala de 17.3 inch si are o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli. Ca si la celelalte display-uri montate pe laptop-urile Alienware unghiurile vizuale sunt foarte bune si clare, contrastul este de durata, iar culorile sunt vii si vibrante.  Ecranul dispune de functii speciale precum TrueLife, Wide Full HD si Anti Glare, ceea ce il face perfect utilizabil in orice mediu iluminat sau nu.

Alte specificatii  Alienware 17 Base

  • AlienFX – permite controlul iluminarii.
  • AlienFusion permite managementul puterii.
  • AlienTouch – permite personalizeaza senzitivitatea touch pad-ului pentru a preveni contactul accidental.
  • Memorie RAM de tip DDR3 cu o capacitate de 32 GB pe 1600 MHz.
  • Dispune de 2xHDD; unul avand o capacitate de 256 GB pe interfata SSD, iar al doilea pe interfata SATA cu 7200 rpm are o capacitate de 750 GB.
  • Sistemul audio este conceput din 4 difuzoare stereo de tip Klipsch si dispun de tehnologia Dolby Home Theater v4.
  • Baterie de tip Li-Ion din 8 celule masoara o autonomie de pana la 3 ore de utilizare cu Wi-Fi Direct activat.
  • Functioneaza pe sistemul de operare Microsoft Windows 8, 64 biti.

Unboxing & Video Review Alienware 17 Base


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzie
La fel ca fratii sai (Alienware 18BTX / Alienware M18X) laptop-ul Alienware 17 Base este o capodopera, o adevarata masinarie destinata gaming-ului “hard-core”. Procesorul puternic alaturi de memoria RAM enorma si placa video eficienta, reusesc sa ruleze cele mai noi jocuri aparute pe piata. In acelasi timp Aliwanre 17 Base poate deveni un home-cinema datorita sistemului audio de calitate de care dispune alaturi de display-ul mare si super clar de care dispune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>