Jul 12

Laptop Alienware M18x Stealth Black reviewLaptop Alienware M18x Stealth Black review

Cand vorbim de laptop-uri, ne gandim ca acestea sunt cele mai esentiale chiar indispensabile instrumente de care un om de afaceri are nevoie. Usor de calatorit cu ele, usor de utilizat oriunde si oricand, un gadget nemaipomenit de practic din lumea tehnologica. Desigur multi folosesc un laptop special pentru munca de birou, si uneori sa vizioneze un film, sa asculte muzica si chiar sa il supuna la o treaba mult mai solicitanta decat scrierea si “indosarierea” unor documente digitale, mai exact utilizarea acestuia la jocuri video. Jocuri video, un lucru pe care multe persoane il considera poate nu imatur dar fara folos cu siguranta. Cu toate astea lumea gamerilor este in continua crestere, la fel cum si procesul tehnologic dupa care sunt realizate jocurile este intr-un continuu stagiu de evolutie. Exista multe firme, unele mai cunoscute si mai apreciate decat altele care produc in masa laptop-uri de diferite dimensiuni si specificatii menite sa acopere in proportie de 100% cererea utilizatorului. Atunci cand o firma producatoare incepe un proiect pentru un viitor laptop, acest lucru este bine gandit de la bun inceput in ce domeniu isi va face debutul.

O firma foarte bine cunoscuta si foarte iubita in randurile gamerilor este nimeni alta decat Alienware. O companie cu renume care si-a marcat foarte bine teritoriul in randurile tehnologiei atat cu desktop-uri cat si laptop-uri menite sa fie cel mai iubit gadget pe care il poate avea un gamer. Un model care a avut un debut demential in randurile gamerilor este modelul de Laptop Alienware M18x. Fiind de la Alienware, acesta este in mod clar un portabil destinat celor care au in sange gena de gamer, iar partile componente reflecta acest fapt extrem de bine. Acest model este un gigant in lumea laptop-urilor de 5,41 kg si o diagonala de 18 inch, indiciu care reiese clar din numele sau Alienware M18x. Evident pe langa greutatea si dimensiunea care face orice alt laptop sa para un simplu netbook, acesta nu se opreste aici, ajugand sa puna in umbra si multe desktop-uri de talie majora in umbra dupa tabloul de performanta si caietul de sarcini pe care le poate indeplini fara probleme.

Poze Alienware M18x

Procesor Alienware M18x

Acest laptop vine cu un procesor din bine cunoscuta serie Intel I Core, avand un modelul Intel Core i7-3740QM, un quad-core cu o viteza nominala de clock de 2,7 GHz, care poate urca la o frecventa turbo maxima de 3,7 GHz. Ruland pe o tehnologie de 22 nm si un cache de 6 MB, acest procesor dispune de functia Turbo Boost 2.3, care permite unui singur nucleu sa ruleze la capacitatea maxima de 3,7 GHz atunci cand este nevoie, toate cele 4 nuclee putand sa depaseasca rata nominala de procesare in acelasi timp. Pentru a completa acest nivel de desktop dupa performanta procesorului, M18x vine cu un bloc enorm  de 16 GB memorie DDR3 pe 1600MHz. Este la fel de mult cum pot veni unele statii grafice 3D de lucru, și există o opțiune pentru a face upgrade pana la 32GB.

Placa video Alienware M18x

Avand un procesor atat de puternic, ne putem imagina ca acesta nu se poate baza pe cea mai inbunatatita placa video IntelHD 4000. Din nou, Alienware ofera o multime de optiuni grafice, astfel M18x ajungand aproape de topul celor mai bune configuratii video, cu o pereche de AMD Radeon HD 7970M, chipset-uri dispuse paralel in configuratie CrossFireX. Fiecare chipset are propriile sale module de 2GB memorie GDDR5, oferind-ui M18x puterea necesara pentru a-si conduce display-ul de 18,4 inch in orice joc posibil la rezolutia sa nativa.

Display Alienware M18x

Vorbind de acest ecran, este destul de impresionant. Acesta este un ecran LCD LED pentru care rezolutia nativa 1920 x 1080 nu echivaleaza cu pixelii care par prea mici. Unghiurile de vizibilitate sunt superbe si culorile sunt frumos contrastate. Ecranul are un finisaj lucios cu caracteristica speciala Wide Full HD, deci nu este ideal pentru utilizarea in conditii de lumina puternica.

Alte functii Alienware M18x

  • Detine modelul LG CA40N optical drive, fiind un DVD rewriter si Blue-Ray reader, cu care se poate exploata display-ul de care dispune la capacitate maxima prin vizionarea de filme HD.
  • Difuzoare stereo ce dispun de tehnologia audio Wave MaxxAudio.
  • Baterie Li-Ion pe 12 celule
  • AlienFX – permite controlul iluminarii.
  • AlienFusion permite managementul puterii.
  • AlienTouch – permite personalizeaza senzitivitatea touch pad-ului pentru a preveni contactul accidental.
  • AlienTactX – M18x vine cu 5 taste programabile cu pana la 15 functii distincte pentru fiecare aplicatie.

Unboxing Alienware M18x

Test Placa Video Alienware M18x

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret
clickshop Verifica Pret La: ClickShop verifica pret

 

Concluzie

Alienware M18x este o bestie de notebook cu un pret pe masura, dar dacă sunteti dispus sa platiti o mica avere pentru un sistem de gaming portabil care va oferi un bun motiv proprietarilor de desktop sa fie gelosi, pentru ca o optiune mai puternica decat M18x nu prea veti gasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>