Jul 13

Laptop Asus K55A-SX697D reviewLaptop Asus K55A-SX697D review

Producatorul taiwanez a reusit sa devina o borna in industria I.T. Acest domeniu, unde inovatia este la ea acasa, este extrem de dur. Totusi, aparitia tabletei sau a telefoanelor mobile inteligente au dus la un trend descendent. Se pare ca, laptopurile nu si-au spus inca ultimul cuvant. Avand o putere net-superioara oricarui dispozitiv mobil, aceste gadgeturi se remarca si prin portabilitatea lor. Aparitia ultrabook-urilor a mai stopat declinul, fiind un punct de interes in domeniu. In aceasta lume foarte complicata, Asus trebuie sa isi pastreze statutul. Provocarile sunt numeroase, iar concurenta „nu doarme”. Din acest motiv, cei din Taipei aduc pe piata produse extrem de interesante, ce duc mai departe renumele Asus. Urmarind sa acopere o arie cat mai mare, gigantul I.T se adreseaza tuturor pietelor. Astfel, este vizata si piata entry-level, o piata care este extrem de competitiva si unde este greu sa ajungi la echilibrul necesar intre ceea ce oferi si ceea ce ceri. Totusi, se pare ca acest lucru nu este imposibil. Raportul calitate-pret joaca un rol decisiv pe acest segment, cumparatorii fiind interesanti nu neaparat de specificatii cat, mai ales, de pret. In acelasi timp insa, nu poti veni in fata cumparatorilor cu orice produs, pentru ca risti sa iti „patezi” numele, dar si sa dispari repede de pe piata.
Astazi ne vom concentra asupra unui produs al celor de la Asus ce vizeaza tocmai piata aceasta extrem de dura, entry-level. Vom vorbi despre Asus K55A-SX697D. Acest laptop face parte din categoria laptopurilor multimedia sau office. Nu are pretentii de ultima generatie, dar se prezinta bine, decent, chiar si pe partea de specificatii. Are un look fresh, ingrijit, detaliile beneficiind de toata atentia producatorului. In acelasi timp, Asus K55A-SX697D se doreste a se prezenta bine si la capitolul specificatii tehnice. Desi este clar un laptop office si multimedia, totusi jocurile mai vechi ruleaza acceptabil. Totusi, nu incercati sa instalati ultimele jocuri 3D. Veti avea parte de o surpriza neplacuta. Acest lucru nu constituie un punct in minus, deoarece acest notebook nu a fost menit sa fie utilizat altfel. Pentru sarcina pentru care a fost proiectat, el isi face treaba cu brio.

Poze Asus K55A-SX697D

Procesor Poze Asus K55A-SX697D (CPU)

Este unul relativ nou, lansat spre sfarsitul anului trecut. Acest Intel® Pentium® Dual Core 2020M nu este cel mai puternic CPU de pe piata. Ruland la frecventa de 2,4 GHz, construit in jurul arhitecturii de 22nm, el se remarca prin consumul redus, un atu foarte important avand in vedere faptul ca se afla pe un notebook. Totusi, pentru segmentul vizat, nici nu e nevoie de foarte multa putere de procesare. Filmele, muzica, aplicatiile office ruleaza fluent, fara probleme. Puteti incerca si ceva jocuri mai vechi, dar sa nu va asteptati la minuni. Memoria RAM a acestui produs este de 4Gb la 1600MHz, existand posibilitatea montarii a inca unei placute identice.

Placa video Asus K55A-SX697D (GPU)

Fiind un entry-level, acest laptop nu beneficiaza de o placa video dedicata. Cea existenta, este inclusa in procesor. Noile solutii grafice de la Intel se ridica la nivelul nVidia sau Amd, dar solutia de pe acest laptop nu este de ultima generatie. Totusi, acest Intel HD Graphics se misca decent, fiind capabil chiar de redare video HD.

Display Asus K55A-SX697D

Este un ecran de 15,6 inch, la o rezolutie de 1366×768. Acest LCD LED ofera si protectie impotriva razelor de soare, luminozitatea fiind foarte buna, indiferent de conditiile de utilizare. Culorile se prezinta bine, iar contrastul multumitor.

Alte Functii Asus K55A-SX697D

  • – Produsul beneficiaza de o capacitate de stocare de 500 Gb, o valoare destul de buna.
  • – Conectivitatea este buna, laptopul nostru beneficiind de Wi-Fi 802.11 a/g/n, LAN 10/100/1000 Mbs. Lipseste modulul Bluetooth.
  • – Sunt prezente 2 porturi USB 3.0, un port USB 2.0, dar si iesire audio, VGA sau HDMI.
  • – Produsul prezinta si cititor de carduri SD.
  • – Camera Web este una slabuta de 0,3Mp (VGA).
  • – Sunetul este de exceptie, produsul beneficiind de solutia Altec Lansing.
  • – Bateria este una de 6 celule, autonomia acestui produs fiind destul de buna. Ea depinde, evident, de tipul utilizarii.
  • – Acest laptop vine cu FreeDOS onboard, fapt ce duce automat la un pret mai bun, fata de cele cu Windows preinstalat.

Unboxing Asus K55A-SX697D

Test Placa video Asus K55A-SX697D (GPU)

 

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret
clickshop Verifica Pret La: ClickShop verifica pret

Concluzie

Asus K55A-SX697D se prezinta interesant, el intrand in competitie directa cu Samsung NP270E5V-K03RO, prezentat de noi intr-un review anterior. Cele doua produse, destul de asemanatoare, prezinta cateva diferente notabile. Fiecare cumparator este liber sa studieze oferta si sa aleaga. Asus K55A-SX697D, desi are un pret mai mare, aduce cu el experienta Asus, un gigant in domeniu. Acest produs este unul fiabil, care face ceea ce trebuie, avand in vedere scopul sau. Recomandam acest laptop tuturor care au nevoie de un notebook multimedia, office destul de interesant si compact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>