Jul 23

Laptop ASUS K56CB-XX101D reviewLaptop ASUS K56CB-XX101D review

Ierhizarea laptop-urilor a devenit un standard esential atunci cand este dorita achizitionarea acestora. Atunci cand un laptop este lansat, valoarea sa este estimata in raport cu calitatea specificatiilor pe care le detine, astfel el primind un standard de nivel mediu, ridicat sau maxim in arborele tehnologic. De obicei cele mai fiabile dintre ele sunt cele de nivel mediu, dat fiind faptul ca tehnologiile si piesele care le utilizeaza nu sunt nici cele mai vechi, dar nici cele mai noi. Sunt acele piese perfect stabilizate si optimizate pentru cele mai recenta aplicatii software, care prezinta un set de erori foarte scazut. Vedeta zilei de astazi este un laptop creat de bine cunoscuta firma din Taiwan, Asus. Dupa cum se stie Asus, s-a facut remarcat prin numarul mare de produse electronice multifunctionale de diferite categorii. Putem spune ca a produs laptop-uri la cererea utilizatorului, ele fiind standardizate strict la un nivel ridicat, chiar maxim. Exista multe modele demne sa poarte sigla Asus, fiind dedicate atat gamer-ilor cat si oamenilor de afaceri sau care pur si simplu simt nevoia de a avea parte zilnic de consum de informatii. Cu toate acestea, astazi ne vom orienta pe un laptop mai exact laptop-ul Asus K56CB-XX101D care din punct de vedere tehnic este un laptop performant, care poate realiza atat munca zilnic, navigarea pe internet cat si rula jocuri care necesita un set de resurse superioare. Ca majoritatea laptop-urilor Asus, K56CB are un aspect elegant, cu placi de aluminiu care il face sa para un gadget scump. Un astfel de panou este reprezentat de capacul produsului, care este vopsit cu negru, dandu-i un aspect slim (38 x 26.6 x 22.5 cm), asemeni unui ultraportabil. Este placut la atingere si foarte confortabil, greu de zgariat datorita materialelor atent alese, protejand nu doar exteriorul cat si interiorul dispozitivului la lovituri accidentale sau lucru intensiv la tastatura. In ceea ce priveste performantele, K56CB prezinta un set de componente modeste, perfecte pentru majoritate sarcinilor ce pot fi atribuite unui laptop.

Poze ASUS K56CB-XX101D

Procesor Asus K56CB-XX101D (CPU)

Procesoarele cu platform Ivy-Bridge sunt cunoscute ca ultima generatie de procesoare dintr-o anumita serie. K56CB detine sub “capota” un dual-core din seria Intel I Core, cu numele unic Intel Core i3-3217U. Functioneaza pe o frecventa standard de 1.8 GHz, cu un set de instructiuni pe 64 biti si un Intel Smart Cache de 3 MB. Fiind construit in jurul tehnologiei de fabricatie de 22 nm acesta constituie un consum de energie chiar mic, calculat pana la 17W.

Placa video Asus K56CB-XX101D (GPU)

Pe langa placa video integrata Intel HD Graphics 4000 care functioneaza la o frecventa nominala de 350 MHz si preluand resurse din memoria RAM poate urca pana la 1.05 GHz, laptop-ul se remarca cu o placa video dedicata de la NVidia, din seria 700M, cu modelul NVidia GT740M. Aceasta placa are o memorie foarte modesta de 2 GB GDDR5, si ruleaza pe tehnologia GK107 Kepler, care poate suporta pana la patru monitoare conectate simultan. In ciuda memoriei suficiente, rularea decenta a jocurilor cu o necessitate de resurse video ridicata (cele lansate la finalul lui 2012 pana in prezent) este posibila la detalii video de nivel mediu si rareori la nivel maxim.
Display Asus K56CB-XX101D
Pe acest laptop a fost montat un display LCD cu functia HD LED. Dispune de o diagonala confortabila de 15.6 inch, si o rezolutie de 1366×768 si o reproducere de culori cu un numar de 16.7M (milioane). Display-ul nu detine unghiuri de vizualiare prea largi, iar contrastul este redus. Cu toate acestea nivelul ridicat de luminozitate permite utilizarea laptop-ului in treburile zilnice chiar si pe vreme insorita.

Functii suplimentare Asus K56CB-XX101D

  • • HDD de 500 GB ce functioneaza pe interfata SATA cu un numar de 5400 RMP (rotatii pe minut).
  • • Vine cu o memorie RAM standard de 8 GB DDR3 pe 1600 Mhz, dar are un suport de pana la 32GB in functie de frecventa modulelor de memorie (1333 / 1600), doua canale de memorie, si o latime de banda pentru memorie de 25.6 GB/s.
  • • Are o baterie cu patru celule de 2950 mAh, care are o autonomie modesta de pana la 6 ore (nesolicitat).
  • • Detine o caracteristica speciala numita “Nvidia Optimus” care permite economia substantial de energie, oferind o autonomie ridicata a bateriei, fara sa distraga utilizatorul.
  • • Porturi: USB 2.0-2 / 3.0-1, HDMI, VGA, DC-in, RJ45, Microfon si Audio-Out.
  • • Suport Card Reader 2-in-1 (SD / SDHC).
  • • Modul de siguranta “Kensington Lock” care poate fi utilizat in diferite combinatii, fiind reprezentat de o gaura din metal-armat prin care se poate atasa un aparat de blocare-si-cablu pentru protective impotriva potentialelor furturi.

Unboxing ASUS K56CB-XX101D

Test placa video Asus K56CB-XX101D

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzie
In concluzie modelul Asus K56CB-XX101D este un laptop multi-functional, perfect pentru utilizarea la domiciliu in scopuri bugetare, navigarea pe internet, precum si rularea fisierelor multimedia si jocurilor video. Prezinta un set bogat de caracterisici si specificatii, un corp elegant tapitat cu aluminiu si un pret rezonabil si accesebil pentru majoritatea buzunarelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>