Aug 04

Laptop Asus K56CB-XX122D reviewLaptop Asus K56CB-XX122D review

Laptop Asus K56CB-XX122D cu procesor Intel® CoreTM i7-3537U 2.0GHz, Ivy Bridge, 4GB, 500GB, nVidia GeForce GT 740M 2GB, Free DOS

Asus nu mai are nevoie de nici o prezentare. Colosul taiwanez impune respect pe orice piata din domeniul I.T., cu atat mai mult pe cea a laptopurilor. Pentru a ajunge aici e nevoie de munca si seriozitate, calitati pe care Asus le-a demonstrat pe parcursul timpului. Acestea se regasesc si in produsul pe care il vom prezenta astazi: Asus K56CB-XX122D. 

Cu un aspect distinct, serios, acest laptop se vrea a fi un succes. Avand in vedere specificatiile destul de bune, dar si raportul calitate-pret deosebit, misiunea Asus pare a fi indeplinita. Asa cum am mai zis, acest produs arata interesant. Aspectul sau aduce aminte de un ultrabook. De asemenea, designul este extrem de ingrijit, observandu-se atentia cu care producatorul s-a aplecat asupra detaliilor. Orice produs de pe aceasta piata, daca arata “rau” nu aduce profit, chiar daca este foarte performant. Aspectul atrage si vinde. Asus stie aceasta lectie foarte bine si, din acest motiv, a avut grija de look-ul produselor sale, mai ales cele de top. Asus K56CB-XX122D chiar daca nu este un produs de varf, premium, totusi el arata ca unul. Predomina negrul, desi este prezent si argintiul, ambele culori scotand in evidenta eleganta si simplitatea produsului nostru. Aspectul este unul “polizat”, produsul iesind parca de sub mana unui mester. Acest lucru place, cel putin la o prima vedere, uneori suficienta pentru o opinie. Totodata, remarcam grosimea extrem de mica a acestuia. Intr-adevar produsul nostru arata deosebit si beneficiaza de specificatii bune. Este un produs adresat gamerilor, ce il vor gasi cu siguranta interesant, macar prin prisma placii video dedicate ce aduce cu ea 2 Gb de RAM GDDR 3. Si celelalte specificatii sunt deosebite, asa cum vom remarca din randurile de mai jos. Aceasta putere deosebita ce se ascunde sub capota laptopului nostru nu necesita cantitati impresionante de energie. Consumul este unul redus, fapt ce asigura o autonomie buna.

Poze Asus K56CB-XX122D

 

 

Procesor Asus K56CB-XX122D (CPU)

Fiind un laptop dedicat gamerilor, procesorul nu putea fi unul slab. Indiferent de placa video existenta, fara un procesor bun totul ar fi un fiasco. Nu e cazul la produsul nostru, care beneficiaza de un CPU puternic, din seria Ivy Bridge, lansat la inceputul anului acesta. Intel® CoreTM i7 3537U este creierul “jucariei” noastre. Avand doua nuclee tactate la 2 GHz, acest procesor poate ajunge prin tehnologia Intel Boost  pana la 3,1 GHz, in functie de nevoi. Construit in jurul arhitecturii de 22 nm, acest CPU ofera o mare putere de procesare, consumand extrem de putin, lucru foarte bun, mai ales pentru un produs portabil. Aplicatiile nu reusesc sa-l ingreuneze cumva. Totul merge ca uns. Totodata, memoria RAM de 4Gb, la 1600 MHz, ajuta activitatea zilnica.

Placa video Asus K56CB-XX122D (GPU)

Laptopul de astazi beneficiaza de doua placi video. Una “discreta”, ce se regaseste in procesor si cealalata dedicata. Procesorul Intel ofera o solutie grafica bunicica, Intel HD Graphics 4000, ce se descurca binisor in jocuri. Totusi, piesa de rezistenta o reprezinta placa dedicata de la nVidia. Aceasta, un GeForce GT 740M, beneficiaza de putere foarte mare de procesare, fiind ajutata de cei 2 Gb de memoria RAM GDDR3. Jocurile vor merge foarte bine, la rezolutii mari, chiar si cele mai noi. Prin tehnologia nVidia Optimus, consumul este redus simtitor, trecandu-se de la o placa video la cealalta, in functie de nevoile aplicatiilor utilizate. Exista si posibilitatea ca cele doua placi sa isi “uneasca fortele” pentru a avea un spor de performanta.

Display Asus K56CB-XX122D

Ca orice laptop cu pretentii, Asus K56CB-XX122D nu putea sa nu vina cu un ecran bun. Acest  LCD LED de 15,6 inch cu o rezolutie de 1366 x 768, prezinta culori vii, calde, dar si unghiuri de vizionare bune. Totodata, observam prezenta caracteristicii Anti-Glare, luminozitatea fiind deosebit de buna, indiferent de conditii.

Alte functii Asus K56CB-XX122D

  • – Hardul acestui laptop are capacitatea de 500 de Gb, o cantitate decenta si suficienta pentru nevoile unui utilizator “normal”.
  • – Conectivitatea este una buna, oarecum obisnuita pentru laptopurile din ziua de azi:  Wi-Fi 802.11 b/g/n, LAN 10/100/1000 Mbs., dar fara Bluetooth.
  • – Remarcam existenta unui port HDMI, VGA, USB 3.0, dar si doua porturi USB 2.0.
  • – Produsul prezinta cititor de carduri SD.
  • – Camera web “din dotare” este una HD.
  • – Bateria este de 4 celule, autonomia fiind acceptabila. Totusi, am fi preferat una de 6 celule sau mai mult, dar, costul, evident, ar fi fost altul.
  • – Acest laptop vine preinstalat cu FreeDOS, fapt ce asigura un pret mai redus decat daca era motorizat de Windows 8.

Unboxing Asus K56CB-XX122D

Test placa video Asus K56CB-XX122D

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzie

Recomandam Asus K56CB-XX122D celor care doresc un laptop bun, la un pret avantajos. Fiind un laptop destinat gamerilor, acestia, si nu numai, vor aprecia raportul calitate-pret deosebit de bun. Asus K56CB-XX122D ofera multe, pretul fiind unul destul de mic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>