Aug 28

Laptop Asus N76VM reviewCand abordam piata laptop-urilor nu putem trece peste Asus. Un mare nume, castigat in timp prin produsele de calitate oferite, cei din Taiwan incearca sa se adapteze schimbarilor de pe aceasta piata. Mai mult decat atat, ei incearca sa patrunda si pe segmentul dispozitivelor mobile. Desi se afla in scadere de ceva timp, vanzarile de PC-uri continua sa se afle la un nivel ridicat, Asus realizand o mare parte din acestea. Astazi va vom prezenta cate ceva despre Asus N76VM, o serie ce se remarca prin specificatii deosebite, adaptate evolutiei rapide a tehnologiei.

Produsele din aceasta serie se pare ca se adreseaza segmentului multimedia, cel putin asa ne spune producatorul. Totusi, chiar si cele mai noi jocuri pot rula lejer pe aceste configuratii. Asus N76VM reuseste sa ne surprinda placut prin ceea ce ofera. Totodata, produsele Asus arata bine, existand din partea acestora grija pentru detalii. Este cazul si produsului nostru de astazi (fiind o serie de produse oarecum asemanatoare, o vom trata ca pe un tot). Acesta arata destul de bine, aspectul sau fiind unul ingrijit, simplu si elegant. Nu degeaba seria N de la Asus a castigat in 2012 celebra distinctie Red Dot Design Award. Carcasa metalica arata deosebit, iar logo-ul Asus iluminat nu face decat sa ofere un plus de atractivitate acestei serii. Observam cu placere ca aceste laptopuri sunt “burdusite” cu tehnologie de varf. Practic, ele sunt pregatite de orice provocare. Asus a avut grija de toate aspectele, atat pe partea hardware cat si pe cea software. Construite in jurul chipsetului Intel® HM76, aceste produse vin cu numeroase variante, mai ales in ceea ce priveste procesorul. Placa video este aceeasi, dar ea este una de varf ce face fata jocurilor de astazi la orice rezolutie. Aplicatiile specifice firmei producatoare nu lipsesc. De exemplu, ASUS Super Hybrid Engine II, tehnologia oferita pe intreaga serie N, asigura repornirea laptopurilor din modul de asteptare extrem de repede (cca. 2 sec.). Mai jos va vom prezenta punctele forte ale acestui produs Asus.

Poze Asus N76VM

Procesor Asus N76VM

Construit in jurul unul chipset performant, Intel® HM76, aceasta serie beneficiaza de mai multe modele de procesoare. Fiecare dintre ele vizeaza un anumit public, fapt ce arata “grija” Asus de a multumi, pe cat posibil, cat mai multi clienti. Modelul inferior, cel cu procesor Intel® Core™ i3 3110M, ruleaza la 2,4 GHz, fiind un dual-core. Cel cu procesor Intel® Core™ i5 3210M, ruleaza la 2,5 GHz, putand ajunge prin Intel Turbo pana la 3,1 GHz. Modelul superior, cel cu Intel® Core™ i7 3610QM, ruleaza la 2,3 GHz, (3,3 prin intel Turbo), dar este un quad-core nativ. Aceste procesoare puternice se misca bine si consuma destul de putin. Ele sunt ajutate de memoria RAM care poate ‘urca” pana la 16 Gb, in functie de model.

Placa video Asus N76VM

Cum am spus mai sus, aceasta este aceesi pentru toate modelele din serie. Vorbim despre o solutie oferita de nVidia, un GeForce® GT 630M cu 2GB DDR3 VRAM. Aceasta placa este foarte performanta, ruland cam orice joc actual sau mai de demult. Ea beneficiaza si de memoria video mare de 2Gb. In acelasi timp, toate modelele prezinta o placa video inclusa in procesor, Intel® HD Graphics 4000. Aceasta se descurca destul de bine in jocuri, dar prin tehnologia Optimus de la nVidia, se face trecerea de la o placa video la alta, in functie de necesitati, sporind astfel autonomia produsului.

Display Asus N76VM

Ecranul standard pentru aceste laptopuri este unul 720p HD. Totusi, se poate opta pentru unul cu rezolutie 1080p. Toate sunt LED Backlight de 17,3 inch. Unghiurile de vizionare sunt impresionante, iar culorile calde si vii.

Alte functii Asus N76VM

  • – Capacitatea de stocare variaza. Exista modele cu: 500GB 5400/7200 rotatii, 640GB 5400 rotatii, 750GB 5400/7200 rotatii, 1TB 5400 rotatii. In acelasi timp se poate opta pentru o solutie SSH (HDD plus SSD), de 500 sau 750 GB. Observam ca avem capacitati de stocare mari.
  • – Pe partea de retea, producatorul ne ofera: LAN 10/100/1000 Mbs,  Wi-Fi 802.11 b/g/n, dar si Built-in Bluetooth™ V4.0 (Optional).
  • – Exista unitate optica, fie “clasicul” Super-Multi DVD, fie un Blue-ray reader.
  • – Camera foto este HD pentru toate modelele.
  • – Cititorul de carduri este 3 in 1(SD/ MS/ MS Pro/ MMC).
  • – Bateria oferita are 6 celule, fapt ce asigura o portabilitate destul de mare.
  • – Toate modelele vin cu Windws 8 sau 7 preinstalat.

Unboxing Asus N76VM

Test placa video Asus N76VM

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzii
Pentru cei ce doresc un laptop puternic si aratos, Asus N76VM poate fi solutia. Toate modelele din aceasta serie se remarca prin specificatii si atentia detaliilor. Tehnologia de varf se regaseste in aceste produse. Calitatea si seriozitatea firmei producatoare se observam si in realizarea acestei serii. Recomandam Asus N76VM celor ce au nevoie de ceva bun, chiar daca pretul nu este cel mai mic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>