Aug 30

Laptop Asus X201E reviewRevenim astazi cu o noua serie a celor de la Asus, seria X201E. Despre Asus nu putem avea decat cuvinte de lauda, de-a lungul timpului firma taiwaneza demonstrandu-si valoarea de nenumarate ori. Aflati de mult timp in industrie, cei de la Asus nu au incetat sa ne uimeasca prin produsele lor inovatoare. Piata laptop-urilor este puternic influentata de ei, si chiar daca se afla in scadere, continua sa reprezinte ceva tocmai prin existenta marilor producatori care mai investesc inca aici. Desi au inceput extinderea si spre pietele mobile, totusi greul in duce in continuare pentru taiwanezi, acest segment. Produsele Asus sunt extrem de diversificate, existand o oferta bogata, cumparatorul nefiind neglijat, indiferent de nevoile sale.

Asus X201E se adreseaza celor care doresc un laptop util in viata de zi cu zi. Fara pretentii de a fi varfuri de gama sau de a aduce noutati revolutionare in materie de design, aceste produse se remarca prin utiliitatea lor. Sa nu intelegem insa ca Asus a neglijat aspectul vizual, acesta constituind in continuare un punct de atractie pentru orice produs. Grija pentru detalii este aceeasi, dar nu avem brizz-brizz-uri inutile, care sa ingreuneze ochiul. Totusi, remarcam si unele puncte tari in aspectul produsului, cum ar fi grosimea foarte mica, greutatea redusa, fapt ce arata accentul pus pe portabilitate. Partea tehnica este si ea supusa acestei reguli. Nu gasim nimic in plus sau ceva care sa nu fie folosit la adevarata putere. Totodata, firma producatoare a incercat sa nu urce pretul inutil. Tintand un public ce nu doreste sa iroseasca banii pe un laptop, un public ce doreste maximum, Asus a reusit un echilibru perfect intre pret si calitate. Totodata insa, aceste produse inglobeaza tehnologie de varf, relativ noua, capabila sa ofere utilizatorului satisfactii. Asus X201E reprezinta o serie de produse portabile, bune, care consuma putin, dar ofera o putere de calcul buna, la un pret interesant.

Poze Asus X201E

Procesor Asus X201E (CPU)

Accentul pus pe portabilitate a insemnat si cautarea solutiilor care sa consume cat mai putin. Acest principiu se regaseste in toate componentele existente in aceste produse. Construite in jurul chipsetului Intel® HM76/HM70 Express, aceste laptop-uri sunt realizate pentru un consumator obisnuit, fiind vizat segmentul multimedia. Nu ne putem astepta la cele mai nou procesoare, dar cele existente isi fac treaba cu brio. Astfel, Intel® ULV Celeron®, un single-core la 1,2 GHz sau Intel® ULV Pentium®, un alt single-core la 1,2 GHz, isi fac treaba, asigurand putere de calcul pentru aplicatiile zilnice, simple, cum ar fi navigarea pe internet, vizionarea filmelor sau rularea colectiei audio. Exista si un model cu CPU Intel® Core™ i3-3217U, mai puternic si mai bun. Acest dual-core, capabil sa ruleze la 1,8 GHz, reprezinta cel mai “tare” procesor al acestei serii. Remarcam, asa cum am spus, accentul pus pe portabilitatea extrema. Memoria RAM are valoarea de 2 sau 4 Gb DDR3, la 1333MHz.

Placa video Asus X201E (GPU)

Cum am spus mai sus, aceste produse se adreseaza segmentului multimedia. Cei ce vor cumpara aceste laptop-uri nu o vor face pentru jocuri sau pentru operatii complexe. Acest lucru este evident cand vine vorba de placa video. Solutia grafica aleasa este una Intel® HD Graphics. Lipsa placii video dedicate, arata clar faptul ca aceste produse nu sunt pentru jocuri. Solutia cea mai avansata este Intel® HD Graphics 4000, care se regaseste pe modelul cu i3-3217U.

Display Asus X201E

Vorbim despre un ecran “obisnuit’, un LCD LED Backlight, de 11,6 inch 16:9 HD (1366×768). Acest ecran ofera o calitate acceptabila. Luminozitatea este buna, chiar in conditii de lumina puternica. Sa nu uitam ca acest laptop este unul creat pentru portabilitate.

Alte functii Asus X201E

  • – Capacitatea de stocare variaza. Astfel exista un HDD de 320 GB sau unul de 500 GB.
  • – Pe partea de retea, producatorul ne ofera: LAN 10/100Mbs,  Wi-Fi 802.11 b/g/n, dar si Bluetooth™ V4.0.
  • – Camera este una HD, indiferent de model.
  • – Exista un cititor de carduri 2 -în-1 ( SD/ MMC).
  • – “Tehnologia audio exclusivă ASUS SonicMaster adaugă o nouă dimensiune impactului și realismului sonor”, ne spune producatorul.
  • – Produsul vine in numeroase culori: alb, negru, albastru, rosu.
  • – Prin functia Instant-On, laptopul reuseste sa revina din modul asteptare foarte repede (cca. 2sec.).
  • – Aceste dispozitive sunt puse in miscare de Windows 8 sau Ubuntu.

Unboxing & Video Tutorial Asus X201E


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzii
Asus X201E reprezinta un produs mic, extrem de portabil, capabil sa ofere o autonomie foarte buna. Desi nu vine cu cea mai noua tehnologie, totusi nici nu se doreste acest lucru. Adresat celor care calatoresc mult, in special tinerilor, care au nevoie de aplicatiile zilnice oriunde, Asus X201E reprezinta o alternativa la dispozitivele mobile tot mai prezente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>