Mar 19

Laptop Asus X451MAV-VX289B reviewLaptop-ul este un calculator portabil ce are în spate o istorie lungă. Până nu demult, dacă călătoreai și aveai nevoie de un pc. singura variantă la îndemână era aceasta. Nu existau alternative, iar telefoanele inteligente sau tabletele erau doar cateva idei nebunești în capul unor visători. Când aceste idei au căpătat formă, dezvoltându-se o nouă piață, cea a dispozitivelor mobile inteligente, mulți au spus că vremea laptop-ului s-a dus, că e o chestiune de timp pănă acestea iși vor găsi locul într-un muzeu. Iată că, vremea a trecut, iar aceste produse aparent vechi reușesc să reziste. Ele nu pot dispărea încă pentru ca au câteva atu-uri, unele dintre ele extrem de importante. Totodată, în ciuda ”dezertărilor”, unele dintre ele surprinzătoare, există încă numeroși producători de renume ce continuă să activeze în domeniu.

Asus este unul dintre acești giganți ce continuă să producă laptop-uri. Și o face destul de bine și la un nivel înalt. Pentru a avea succes, producătorul taiwanez activează cu succes și pe noua piață a tabletelor, fapt ce demonstrează ambițiile acestuia. Faptul că Asus nu renunță la notebook-uri, arată că acest segment are încă potențial.

Astăzi vom vorbi despre un laptop ieftin, mic și bun. Asus X451MAV-VX289B este o ”jucărie” extrem de interesantă, din mai multe puncte de vedere. Pretul la care ne este prezentat este unul excelent, avănd în vedere și faptul că el vine cu Windows 8.1 preinstalat. Acest fapt este un bonus, deoarece acest sistem de operare costa singur destul de mult. Totodată, nu putem să nu remarcăm diagonala de 14 inch a acestuia, una perfectă pentru cei ce au nevoie de portabilitate și consideră că un ultrabook de 10 inch este prea mic. Asus X451MAV-VX289B este dispozitivul ideal pentru cei ce au nevoie de portabilitate, ce beneficiază de Windows 8.1 preinstalat, prețul fiind unul excelent. Mai jos vom detalia configurația acestuia, pentru a descoperi și alte surprize plăcute.

Poze Asus X451MAV-VX289B 

Procesor și placă video Asus X451MAV-VX289B (CPU&GPU)

Pe lângă punctele tari prezentate mai sus, acest produs vine și cu o configurație bunicică. Cei de la Asus s-au gîndit să nu dezamăgească, investind în aceste produse entry-level. Prețul mic pentru o tehnologie ce era, până nu demult, inaccesibilă cumpărătorului obișnuit, ne demononstrează că tehnologia a devenit accesibilă publicului larg. Acest laptop este realizat în jurul unui procesor Intel Pentium Quad-Core N3530, ce este capabil să ruleze la o frecvență de pânâ la 2580 MHz în Turbo-Boost. Aplicațiile multimedia-office (pentru care a și fost proiectat acest laptop) vor rula excelent. Un utilizator obișnuit nu va avea probleme în a-și realiza activitățile cotidiene. Jocurile simple, ce nu solicită mari resurse, vor ”merge” binișor.

Placa video este una inclusă în procesor, Intel HD Graphics, care, deși a evoluat foarte mult în ultimii ani, mai are până să le ajungă din urmă pe cele de la nVidia sau AMD. Așadar, jocurile cu pretenții nu pot rula datorită acesteia, dar și procesorului, care, deși este puternic pentru nivelul său, nu poate duce ultimele titluri apărute. Memoria RAM aduce încă o bilă albă, cei 4 Gb, ce rulează la 1333 MHz, fiind un sprijin real în orice activitate.

Display Asus X451MAV-VX289B

De regulă, când un producător dorește să coboare prețul unui laptop, el ”taie” din calitatea ecranului. Nu este cazul acestui produs. Avem de-a face cu un LCD LED de 14 inch, ce vine cu o rezoluție de 1366 x 768 pixeli. Acest panou Anti-Glare asigură o bună funcționare și în condiții de lumină puternică, adică în aer liber. Culorile sunt vii, iar contrastul bun. Per-ansamblu, panoul se prezintă mulțumitor.

Alte funcții Asus X451MAV-VX289B

  • – Hard-diskul este unul ”clasic” de 500 Gb, o cantitate normală pentru majoritatea utilizatorilor.
  • – Conectivitatea este una normală: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Ethernet 10/100, bluetooth 4.0, 1 port USB 2.0, 1 port USB 3.0, o ieșire HDMI și una VGA. Cam puține USB-uri existente, după părerea unora.
  • – Există un cititor de carduri.
  • – Unitatea optică lipsește, un punct forte după părerea noastră.
  • – Bateria de 3 celule asigură o autonomie bună, în medie 3-4 ore, ea depinzând, evident, de solicitări.
  • – Laptopul este foarte ușor, lipsa unității optice sau diagonala de doar 14 inch aducând produsul la doar 1,92 Kg.
  • – Windows 8.1 ”vine” din fabrică pe acest dispozitiv, un punct forte deloc de neglijat. Iubitorii sistemelor de operare libere, GNU/Linux, pot instala oricând un asemenea sistem alături de sistemul preinstalat.

Unboxing and Video Review Asus X451MAV-VX289B


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret

Concluzii

Asus X451MAV-VX289B este, așa cum am precizat mai sus, un laptop mic, ieftin și bun. Beneficiind de o configurație excelentă, pentru nivelul său, el poate oricând să mulțumească clientul obișnuit aflat în căutare de portabilitate. Recomandăm Asus X451MAV-VX289B studenților, profesorilor și, de ce nu?, tuturor celor ce nu doresc să arunce cu bani pentru a beneficia de un laptop office-multimedia bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>