Aug 17

Laptop Asus X550CC-XX342D reviewLaptop Asus X550CC-XX342D cu procesor Intel® CoreTM i7-3537U 2.0GHz, Ivy Bridge, 4GB, 750GB, nVidia GeForce GT 720M 2GB

Cand vorbim de Asus nu putem sa nu ne gandim la ceea ce reprezinta acest brand in industrie. Cu o vechime destul de mare pe aceasta piata, producatorul asiatic de tehnologie a reusit sa impresioneze inca de la inceput. Astazi, Asus nu mai are nevoie de multe cuvinte in prezentarea sa. Produsele sale ii duc mai departe renumele. Calitatea si fiabilitatea acestora sunt recunoscute de consumatori. Astazi va vom prezenta un alt produs care reuseste sa se impuna pe aceasta piata: Asus X550CC-XX342D.

Acest laptop nu iese din nota obisnuita a produselor Asus: un look atractiv, materiale de calitate, specificatii de top si un pret deosebit. Aceasta combinatie deosebita reuseste sa vanda. Si asta conteaza enorm. Avand in vedere criza de la nivelul pietei PC, nu se mai pot face experimente sau incercari nereusite. Toate produsele trebuie sa vanda pentru a rezista firma producatoare. Iar produsele Asus vand. Cheia? Combinatia deosebita intre nevoile consumatorilor si ceea ce poate oferi producatorul la un pret decent. Asus X550CC-XX342D este un produs echilibrat. Cu o nota vizuala atractiva, care nu dezamageste ochiul, acest laptop arata destul de bine. Stilul sau este unul elegant, mai degraba potrivit pentru un laptop office-multimedia. Detaliile sunt realizate ingrijit. Cum am mai spus in alte prezentari, consideram ca aspectul simplu, fara detalii inutile, da o nota de eleganta unui laptop. Produsul nostru arata simplu si elegant. Predomina gri-ul metalizat, iar tastatura arata bine, ingrijit. Dupa o privire aruncata in graba pe specificatii, acest laptop este unul adresat pietei de gaming, o piata atractiva dar destul de competitiva. Tehnologia de varf este la mare cautare aici, iar pretul este trecut oarecum in plan secund. Totusi nu e cazul acestui produs. Desi beneficiaza de tehnologie avansata, de varf, pretul nu este neglijat. Acesta este unul bun, Asus incercand sa il tina jos, fara a face compromisuri. Vom vedea mai jos daca a reusit sau nu.

Poze Asus X550CC-XX342D

Procesor Asus X550CC-XX342D (CPU)

Asus X550CC-XX342D este pus in miscare de un procesor din revizia Ivy Bridge. Desi nu este cel mai nou Haswell, acest CPU, Intel® CoreTM i7 3537U, dual-core, a fost lansat la inceputul acestui an. El este construit pe litografia de 22 nm, consumand foarte putin. Frecventa de rulare este una buna, de 2 GHz, ajungand print Intel Turbo pana la 3,1 GHZ, in functie de nevoi. Memoria RAM de 4 Gb DDR3, ce ruleaza la 1600 MHz, usureaza munca procesorului, care nu intampina probleme la rularea aplicatiilor zilnice sau a jocurilor noi sau mai vechi.

Placa video Asus X550CC-XX342D (GPU)

Pentru ca este un Ivy Bridge, procesorul acestui laptop contine si o solutie grafica Intel, destul de competitiva, ce face fata singura provocarilor zilnice in materie de aplicatii. Acest Intel® HD Graphics 4000 ce ruleaza chiar si la 1,2 GHz, reuseste sa faca o figura frumoasa. Totusi, piesa de greutate o reprezinta placa dedicata de la nVidia, un GPU GeForce GT 720M, care vine cu 2 Gb memorie video. Aceasta nu  intampina greutati de nici un fel la rularea jocurilor, chiar cele mai noi, la rezolutii inalte. Ea vine cu o serie de tehnologii nVidia, cum ar fi Physx sau Cuda, dar si cu tehnologia Optimus care poate economisi energia prin rularea alternativa a celor doua placi video, cea discreta din CPU si cea dedicata, in functie de necesitati.

Display Asus X550CC-XX342D

Este unul oarecum comun in lumea laptopurilor, normal pentru mai toate produsele de astazi. Vorbim de un LCD LED de 15,6 inch, cu rezolutia de 1366 x 768. De asemenea, acest ecran beneficiaza de tehnologie Anti-Glare, care ajuta la cresterea calitatii vizionarii in conditii de lumina puternica.

Alte functii Asus X550CC-XX342D

  • – Hardul acestui laptop are capacitatea de 750 Gb, o cantitate buna pentru nevoile zilnice.
  • – Conectivitatea este cea obisnuita, adica: Wi-Fi 802.11 b/g/n, LAN 10/100/1000 Mbs., dar fara tehnologie Bluetooth.
  • – Sunt prezente: 1 port USB 2.0, 1 port USB 3.0, 1 port HDMI, 1 port VGA.
  • – Nu lipseste cititorul de carduri SD dar nici camera video HD.
  • – Bateria de 4 celule asigura o autonomie bunicica, dar, ca de obicei, am fi preferat 6 sau mai multe celule, chiar cu pretul unei cresteri de pret.
  • – Acest laptop vine cu FreeDOS, acest lucru tinand pretul jos.

Unboxing Asus X550CC-XX342D

Test placa video Asus X550CC-XX342D


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzii
Asus X550CC-XX342D este un produs bun la un pret corect. Pentru cei trasi de jocurile video, care nu se pot dezlipi de ele nici macar in “deplasari”, acest produs este alegerea ideala. Totodata, Asus X550CC-XX342D prezinta echilibrul necesar intre ceea ce ofera si pret. Recomandam acest laptop celor care vor sa se joace pe un laptop, dar sa nu dea o avere pentru asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>