May 21

Laptop Asus X551CA-SX022D reviewLaptop-ul a fost multi ani varianta accesibila de mobilitate in domeniul I.T. Intr-o vreme in care telefonul mobil era ceva exotic, iar tabletele nici macar nu existau, laptop-ul era singurul capabil sa ofere mobilitatea necesara multora. Desi pretul sau era unul piperat, iar posibilitatile tehnice mai degreba modeste, totusi aceste lucruri nu erau foarte importante. Treptat lucrurile au avansat, lumea s-a dezvoltat, iar aceste produse au devenit mai frumoase, mai puternice, rivalizand cu traditionalul desktop. Preturile au scazut si ele, dar erau totusi destul de mari. Aparitia tabletelor sau a telefoanelor smart a dus la prabusirea pretului la aceste dispozitive. Totodata, piata s-a contractat puternic, existand unii producatori care s-au retras, cel mai recent fiind gigantul japonez Sony. Viitorul nu este foarte luminos pentru acest domeniu, cresterea puterii de lucru a tabletelor riscand sa arunce piata aceasta intr-un colaps. Cu toate acestea insa, astazi aceste produse isi dovedesc utilitatea zi de zi, existand inca numerosi producatori cu nume ce activeaza in aceasta industrie.

Asus este unul dintre acestia. Desi a reusit cu succes sa faca trecerea spre noile dispozitive mobile, tabletele, totusi gigantul taiwanez nu a renuntat la o piata pe care a dominat-o de-a lungul anilor. Prezenta sa aici este una consistenta, existand numeroase produse apreciate ale acestuia. Asus X551CA-SX022D reprezinta un asemenea aparat, capabil sa ofere o experienta de lucru placuta. Desi puterea sa de procesare este una destul de mica, acest lucru nu este un impediment, deoarece el se adreseaza pietei entry-level, una fara mari pretentii. Cei ce cumpara un laptop pentru a lucru in office sau pentru activitati zilnice de surfing pe net, rularea colectiei muzicale sau vizionarea unui film vor fi extrem de multumiti de raportul calitate-pret oferit. Cu un design practic, simplu si eficient, Asus X551CA-SX022D nu doreste nimic mai mult decat sa multumeasca clientul ce nu doreste sa investeasca un buget prea mare intr-un asemenea produs. Chiar daca exista tablete ce pot realiza sarcinile de lucru ale acestuia, totusi personal recomand acest laptop, deoarece pretul este bun, iar experienta clasica a unei tastaturi fizice nu poate fi inlocuita.

Poze Asus X551CA-SX022D

Procesor Asus X551CA-SX022D (CPU)

Asa cum am remarcat, avem in fata un laptop ce nu beneficiaza de o putere de procesare prea mare. Procesorul sau este unul destul de slabut. Vorbim despre un Intel® Celeron® Dual Core 1007U, un CPU realizat in jurul unei litografii de 22 nm, capabil sa ruleze la 1500 MHz. Consumul de energie este foarte mic, sporind astfel portabilitatea acestui laptop. Cum am spus, cei ce doresc activitati de baza pe un notebook, vor fi multumiti de ceea ce ne este oferit. In cazul in care el ruleaza un sistem de operare Open Source, spre exemplu o distributie GNU/Linux, lipsa puterii de lucru nici nu se va simti.

Placa video Asus X551CA-SX022D (GPU)

Placa video este in nota generala a produsului. Vorbim despre o solutie Intel HD Graphics inclusa in procesor. In acest fel se scade consumul de energie. Chiar daca jocurile nu vor rula in bune conditii pe acest produs sau chiar deloc, totusi sa nu uitam ca el nu se adreseaza gamerilor. Acestia se vor indrepta spre altceva.

Display Asus X551CA-SX022D

Panoul unui laptop trebuie sa ofere o experienta de lucru multumitoare. Produsul nostru reuseste sa ofere acest lucru. Display-ul sau are o diagonala de 15,6 inch, cu o rezolutie de 1366 x 768 pixeli. Imaginile HD pot fi redate destul de bine. LCD LED este tipul acestui ecran, el fiind de tip Glare. Luminozitatea destul de buna permite lucrul in orice conditii.

Alte functii Asus X551CA-SX022D

  • – Cantitatea de memorie RAM este destul de mica, cei 2 Gb la 1600 MHz fiind insa suficienti pentru scopul propus.
  • – Nici hard-diskul nu ne ofera mai mult. Vorbim despre un HDD de 320 Gb, o cantitate suficienta pentru un utilizator obisnuit.
  • – Conectivitatea este una normala: 802.11 b/g/n, Ethernet 10/100, lipsind Bluetooth-ul.
  • – Sunetul este unul excelent, folosindu-se tehnologia SonicMaster.
  • – Bateria de 4 celule asigura o autonomie destul de buna.
  • – Exista un cititor de card ce accepta mai multe tipuri de carduri.
  • – Acest laptop este pus in miscare de Free DOS. Personal recomand o distributie GNU/Linux pentru o rulare optima.

Unboxing and Video Review Asus X551CA-SX022D


 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzii

Asus X551CA-SX022D reprezinta un laptop excelent pentru cei ce doresc un produs simplu, robust, capabil sa ofere o experienta normala. In cazul in care cautati un asemenea dispozitiv, iar pretul este si el determinant, veti considera oportuna recomandarea noastra. Totusi, daca doriti putere de lucru sau un look superb, veti cauta altceva, Asus X551CA-SX022D nefiind pentru dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>