Apr 14

Laptop Asus X551MA-SX020D reviewAsus reprezinta un nume mare al industriei I.T. Numele sau este arhicunoscut posesorilor de pc-uri, in special celor ce au laptop. Transformarile petrecute in industrie, ascensiunea pietei mobile, i-a cam prins nepregatiti pe taiwanezii nostrii, concentrati sa ajunga locul 1 pe piata notebook-urilor. Aceasta uluiala nu a durat insa mult, Asus reusind destul de repede sa se transforme, ajungand sa ofere publicului tablete excelente. Sa nu uitam ca Nexus 7, ambele variante, sunt realizate in parteneriat cu cei de la Asus. Au urmat alte produse, care mai de care mai interesante, acest producator devenind un punct de referinta si pe aceasta noua piata. Povestea sa este una de succes, demonstrand ca se poate realiza trecerea de la vechi la nou cu brio daca exista destula inspiratie.

Cu toata aceasta transformare si trecere spre noi orizonturi, Asus a ramas un jucator de seama pe piata traditionala a sa, cea a laptopurilor. Desi se afla in scadere accentuata, aceasta piata prezinta in continuare oportunitati ce trebuiesc speculate. Cei ce au nevoie de putere mare de lucru, vor apela la acest tip de produs. Asadar, laptopul isi dovedeste in continuare utilitatea, iar Asus reuseste sa ramana in topuri si pe acest segment.

Astazi va vom aduce in fata atentiei un laptop deosebit de interesant, adresat celor ce lucreaza pe calculator, dar care calatoresc foarte mult.  Asus X551MA-SX020D este un produs bun, fara mari pretentii, ce reuseste sa ofere putere de lucru, portabilitate extrema si un pret excelent. Avem asadar toate ingredientele pentru un produs de succes. Aspectul sau este unul simplu, serios am putea spune, cu linii ferme. Simplitatea sa nu deranjeaza. Fiind un laptop pentru piata entry-level, el nu doreste sa se afirme prin designul revolutionar sau prin specificatiile excelente. Cu toate acestea insa, Asus X551MA-SX020D prezinta un schelet solid, bine realizat pentru scopul propus. Asadar, cei ce doresc sa ia cu ei filmele preferate sau colectia de muzica sau doresc sa lucreze, realizand tabele, documente sau prezentari in timpul calatoriilor, pot gasi acest notebook extrem de interesant, raportul calitate-pret fiind unul excelent.

Poze Asus X551MA-SX020D

Procesor Asus X551MA-SX020D (CPU)

Asa cum am remarcat mai sus, produsul nostru, unul entry-level, este realizat in jurul unui schelet solid. Acesta include un procesor Intel® Quad-Core Pentium® N3520 cu 4 nuclee, realizat prin litografia de 22 nm. Acest CPU lucreaza in jurul frecventei de 2166 MHz. Avem asadar destula putere de lucru, indeajuns pentru a rula bine orice. Totusi, acest laptop nu este pentru gameri, chiar daca unele jocuri vor merge fara probleme.

Placa video Asus X551MA-SX020D (GPU)

Nefiind un produs pentru fanii jocurilor, acest laptop cuprinde o solutie grafica inclusa in procesor. Solutia aleasa, una Intel HD Graphics, reuseste sa ruleze bine filmele sau chiar unele jocuri. In ciuda avansurilor tehnologice facute de cei de la Intel, pe piata procesoarelor grafice, totusi cei ce au nevoie de putere mare de procesare pe acest segment au nevoie de altceva.

Display Asus X551MA-SX020D 

Ecranul produsului de astazi este unul normal pentru clasa sa. Adica, regasim un panou LCD LED de 15,6 inch, cu o rezolutie de 1366 x 768 pixeli, capabila sa redea imagini HD. Culorile sunt destul de vii. Totodata, tehnologia Anti-Glare face din acest laptop unul ce poate fi utilizat in lumina soarelui.

Alte functii Asus X551MA-SX020D 

  • – Memoria RAM inclusa atinge valoarea de 4 Gb la o frecventa de 1600 MHz. Cei ce doresc mai mult, pot opta pentru o placuta de 8 Gb, existand, din pacate, doar un slot de memorie.
  • – Hardul are o capacitate de 500 Gb, am putea spune una devenita “stas” pentru producatori.
  • – Tehnologia SonicMaster asigura un sunet excelent, redat prin cele doua difuzoare integrate.
  • – Camera WEB este una HD, fiind utila celor ce au nevoie de asa ceva.
  • – Remarcam existenta unui cititor de carduri.
  • – Conectivitatea existenta implica: Wi-Fi 802.11 b/g/n, retea 10/100. Lipseste Blutooth-ul.
  • – Bateria de 3 celule asigura o autonomie decenta, dar am fi preferat 6 celule, in acest caz insa, pretul ar fi fost mai mare.
  • – Sistemul de operare inclus este Free DOS, dar acesta va fi schimbat cu siguranta fie cu Windows 8 (clientii plangandu-se ca nu exista suport pentru Windows 7, un mare minus al celor de la Asus), fie cu un sistem de operare liber, realizat in jurul nucleului Linux.

Unboxing and Video Review Asus X551MA-SX020D 

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzii
Asus X551MA-SX020D este un laptop simplu, realizat pentru cei ce nu au mari pretentii de la un asemenea produs. El poate fi utilizat cu succes pentru distractie sau lucru office, asigurand o portabilitate buna, totul la un pret deosebit. Asus X551MA-SX020D este adresat celor ce au nevoie de un notebook, dar nu doresc sa cheltuie prea mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>