Aug 09

Laptop Dell Inspiron 17R 5721 ReviewLaptop Dell Inspiron 17R 5721 (Intel Core i7-3537U, 17.3″FHD, 8GB, 1TB, AMD Radeon HD 8730M@2GB, USB 3.0, HDMI

Dupa ce utilizatorii de laptop s-au saturat de laptop-urile de 13 inch, si ultrabook-urile de 14 inch, piata a fost nevoita sa scoata la inaintare modelel multimedia mainstream de 15 si 17 inch cu procesoare care au un voltaj mic (i3/i5/i7); o adevarata gama de luptatori care pot rula atat aplicatii software simple cat si jocuri video foarte recente. Astfel Dell s-a gandit sa in seria Dell Inspiron modelul 5721 pe post de nou combatand contra cererii publicului, dar si contra oponentilor acestuia. Comparativ cu modelul din 2011 (Inspiron 17R-N7110) si cel din 2012 (17R-SE-7720), ambele cu capace inlocuibile, noul Inspiron are o suprafata din aluminiu perfect lustruita si anodizata de culoarea albastru spumant. Acest lucru reprezinta o alegere buna facuta de Dell, chiar daca materialul are un impact negativ asupra greutatii (2,91 kg/6.41 lb). Suprafetele reci sunt o imbunatatire semnificativa de design, nu lasa amprente si permite stabilitate foarte buna. Capacul este limitat in rezistenta, fapt pentru care la aplicarea unei forte mai puternice in torsiune acesta se poate indoi foarte usor. Balamalele sunt ferme si vin cu capace din plastic. Cu toate astea au o imbinare foarte buna si solida cu unitatea de baza, insa pe parcursul deschiderii, capacul atinge un punct “mort” in care nu se mai poate realiza nicio miscare. Pe partea de jos dispozitivul are un capac de intretinere. Hard-disk (2,5-inch), RAM (doua sloturi ocupate, 2x 4 GB) si bateria-CMOS fiind usor accesibile, dar din pacate, modulul WLAN ramane ascuns; pentru ajungerea la ventilator fiind nevoita indepartarea panoului principal. Ca performanta, Dell Inspiron 5721 dispunde de o serie de caracteristici asemanatoare cu majoritatea desktop-urilor, putand inlocui prezenta acestora usor.

Poze Dell Inspiron 5721

Procesor Dell Inspiron 5721 (CPU)

Acest laptop este alimentat de un procesor din seria Intel I Core. Modelul Intel Core i7-3537U face parte din a treia generatie de procesoare ce functioneaza pe platforma Ivy Bridge. Fiind un dual-core acesta procesor este tactat la o fercventa de 2.0 GHz standard si poate urca in mod turbo boost pana la 3.1 GHz, cu un numar de patru thread-uri si o litografie de 22 nm. Functioneaza pe un set de instructiuni de 64 biti si detine o extensie AVX pentru acesta, un numar de 4 MB cache si un consum de energie de 17 W.

Placa video Dell Inspiron 5721 (GPU)

Pe langa placa video integrata Intel HD 4000, acest laptop dispune si de o placa video dedicata semnata de catre ATI AMD Radeon HD 8730M cunoscuta si sub numele de ATI Mobility Radeon HD 8730Meste o placa video ce ruleaza DirectX 11.1 pe arhitectura de 28 nm GCN, cu un numar de 384 nuclee shader, nucleul fiind tactat la o frecventa de 650 MHz, cu o viteza a memoriei de 1000 MHz pe un set de instructiuni de 128 biti. Placa video montata pe laptop dispune de puterea maxima pe care o poate suporta, avand o memorie maxima de 2 GB DD3 VRAM, putand astfel sa ruleze nu numai aplicatiile standard si de zi cu zi ci si celelalte aplicatii mai “costisitoare” in materie de resurse video, insa poate fi dezactivata cu ajutorul tehnologiei AMD Enduro in favoarea Intel HD 4000.

Display Dell Inspiron 5721

Unul dintre cel mai criticat component al unui laptop multimedia este display-ul. Culori palide, rezolutii nepotrivite si unghiuri de vizualizare mai mici ar strica in totalitate gameplay-ul si productivitatea acestuia. Cu toate astea Inspiron 5721 dispunde un display de 17.3 inch cu o rezolutie optima de 1920 x 1080 pixeli ai o densitate foarte mica a pixelilor de 106 ppi. Panoul TN este lucios, iar luminozitatea este suficienta (234 cd / m²), ceea ce permite utilizarea laptop-ului si in zilele insorite. Unghiurile de pe panoul de 17 inch nu sunt foarte largi. In cazul in care ecranul se abate pe verticala, culorile devin palide, chiar cu unghiuri mici (in jur de 10 de grade).

Alte specificatii Dell Inspiron 5721

  • Dispunde de un HDD cu un spatiu de memorare foarte mare (1 TB) ce ruleaza la o viteza de 5400 RPM pe interfata SATA.
  • Memoria RAM este cea maxima; mai exact 8 GB RAM fiind alcatuita din doua placute de 4 GB, dual-channel DDR3 ce functioneaza pe 1333 MHz.
  • In ceea ce priveste conectivitatea, Inspiron 5721 este plin de porturi si anume: 2xUSB 2.0 / 2xUSB 3.0 / HDMI / RJ45 / DC-in / Audio-out.
  • Dispune de un set de difuzoare stereo, un card reader si un webcam Native HD 1.0 MP cu microfon digital.
  • Bateria din 6 celule 65W/HR reuseste sa scoata o autonomie de 5:16 ore in mod idle si 117 minute la vizionarea unui film Blue-Ray cu luminozitatea la maxim.

Unboxing Dell Inspiron 5721

Test placa video Dell Inspiron 5721

 

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Dell Inspiron 5721 este un laptop care se adreseaza clientilor care isi doresc un laptop complet echipat si capabil de a rula jocuri video. Este un laptop multimedia mainstream care isi face treaba cu mare usurinta datorita procesorului puternic si a modulului de memorie mare. Este un laptop “verde”, datorita consumului mic de energie si emisii foarte foarte mici, aproape silentios si foarte placut la atingere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>