Mar 22

Laptop Dell Inspiron 3521 reviewAm remarcat, nu de putine ori, faptul ca piata laptop-urilor, alaturi de cea a PC-urilor, este in scadere accentuata. Acest lucru se datoreaza ascensiunii dispozitivelor mobile, fie ele telefoane inteligente sau tablete. Cu toate acestea insa, acest segment ofera inca oportunitati indeajuns de bune pentru a exista, inca, cativa producatori capabili sa ofere produse excelente. Desi retragea Sony din aceasta industrie a afectat piata, totusi lucrurile nu sunt chiar atat de “negre”. Laptop-ul are inca atu-urile sale, iar calitatile lui sunt incontestabile. Din acest motiv, exista inca aceasta piata si, probabil, va mai exista ceva vreme. Asadar, cei interesati de achizitionarea unui asemenea dispozitiv, pot sta linistit, deoarece exista numeroase nume mari care ofera produse de calitate, indiferent de tipul de notebook urmarit.

Un asemenea nume este Dell. Pana nu demult firma americana era numarul 1 in topul producatorilor de PC-uri. De fapt, acest nume se identifica cu aceasta piata. In ciuda declinului, cei de la Dell reusesc sa ofere destule produse interesante, capabile sa faca fata concurentei. Dell Inspiron 3521 este un asemenea produs, ce beneficiaza de un raport calitate-pret de invidiat. Ascensiunea pietei dispozitivelor mobile a avut ca efect si ieftinirea laptop-urilor, miscare realizata de nevoie, tocmai pentru a putea rezista pe piata. Fara a avea pretentii de performanta, acest produs este gandit pentru segmentul de jos. Practic cei ce vor cumpara acest laptop, il vor utiliza pentru activitati de baza, activitati ce nu necesita resurse importante. Gamerii nu vor gasi acest produs interesant, desi anumite jocuri vor putea rula acceptabil. Beneficiind de un design elegant si simplu, Dell Inspiron 3521 este companionul ideal in calatorii sau in deplasari. Portabilitatea este una dintre calitatile sale. Totodata, remarcam faptul ca acest produs este realizat pentru productivitate, el putand fi folosit si pentru lucru. Per ansamblu, putem spune ca avem de a face cu un notebook de baza, simplu si eficient, la un pret destul de bun.

Poze Dell Inspiron 3521

Procesor Dell Inspiron 3521 (CPU)

Nefiind un laptop performant, procesorul inclus este unul destul de slab. Vorbim despre un Intel® Celeron® Dual Core 1017U, capabil sa ruleze la 1600 MHz. Realizat printr-o litografie de 22 nm, acest CPU consuma foarte putin, fiind ideal pentru un produs axat pe portabilitate. Procesorul nostru reuseste sa se descurce cu aplicatiile uzuale, utilizatorul obisnuit neavand nevoie de mai mult.

Placa video Dell Inspiron 3521 (GPU)

Partea de prelucrare grafica nu exceleaza. Nefiind un produs adresat pietei de gaming, acest laptop nu beneficiaza de o solutie grafica dedicata, ci de una inclusa in procesor. Vorbim despre un GPU Intel HD Graphics, capabil sa faca fata jocurilor ce nu necesita resurse mari. Gamerii se vor orienta destul de repede spre altceva.

Display Dell Inspiron 3521

Nici pe acest segment nu gasim ceva excelent, iesit din tiparele clasei. Panoul existent, este unul normal, ce nu iese in evidenta cu nimic. Fiind un LCD LED de 15,6 inch, cu o rezolutie de 1366 x 768 pixeli, acest ecran poate reda imagini HD. Luminozitatea este medie, iar culorile sunt redate bine.

Alte functii Dell Inspiron 3521

  • – Cantitatea de memorie RAM ce se regaseste pe acest produs este una destul de mica, dupa standardele de astazi. Cei 2Gb existenti sunt utili pentru a rula aplicatiile de baza, asa cum am mai spus. Pentru mai mult, e nevoie de un upgrade de RAM, laptop-ul suportand pana la 8 Gb.
  • – Nici hard-diskul nu ne ofera mai mult. Vorbim despre un HDD de 320 Gb, o cantitate suficienta pentru un utilizator obisnuit. Totusi, exista unele laptop-uri din aceasta clasa care ofera o capacitate de stocare de 500 Gb.
  • – Prin tehnologia Waves MaxxAudio 4, ce se regaseste pe acest produs, sunetul este la o calitate inalta.
  • – Exista un cititor de carduri ce suporta mai multe formaturi.
  • – Exista o camera web de 1 MPx.
  • – Conectivitatea este una normala: 802.11 b/g/n, Bluetooth v.4.0, Ethernet 10/100.
  • – Bateria de 4 celule asigura o autonomie destul de buna.
  • – Acest produs este pus in miscare de Ubuntu 12.04, un sistem de operare liber, modern si robust, o varianta de luat in seama la cele platite.

Unboxing and Video Review Dell Inspiron 3521


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret
Okazii Verifica Pret La: Okazii verifica pret

Concluzii
Dell Inspiron 3521 reprezinta un produs adresat celor ce au nevoie de un laptop ce se remarca prin portabilitate, productivitate si care vine cu un raport calitate-pret bun. Desi in clasa sa pot exista variante mai ieftine si putin mai “dotate” tehnologic, Dell Inspiron 3521 ofera tot ce are nevoie un utilizator normal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>