Jul 16

Laptop Dell Latitude E5430 reviewLaptop Dell Latitude E5430 review

Laptopul este o prezenta constanta in viata noastra. Numerosi sunt cei ce detin un asemenea produs, destul de util in ziua de azi, unde deplasarile sunt la ordinea zilei. Totodata, pentru a fi la curent cu toate noutatile e nevoie sa fii conectat la viata virtuala. Internetul reprezinta o sursa uriasa de informatii, iar astazi nevoia de informatie este vitala. Desi tabletele si telefoanele inteligente au reusit sa „muste” puternic din aceasta piata, totusi laptopurile nu si-au spus inca ultimul cuvant. Puterea de procesare destul de mare si, inca, de neegalat de catre dispozitivele mobile, fac ca vanzarile sa fie destul de bune. De asemenea, piata aceasta este locul unde s-au impus nume grele ale industriei I.T. Dupa ce, in alte review-uri, v-am prezentat produsele altor mari producatori, astazi vom prezenta un laptop al celor de la Dell. Alta data numarul unu in industria Pc-urilor, astazi producatorul texan cunoaste o criza, vanzarile fiind in scadere. Totusi, ele raman destul de bune, Dell reusind sa aduca in fata clientilor cateva „piese” interesante.
Orice laptop este dedicat unui segment de piata. Dell a reusit sa se impuna ca un producator serios, axat pe produse nu foarte ieftine, dar fiabile si bune. Producatorul american s-a concentrat pe piata premium, o piata selectiva, unde inovatia, dar, mai ales, calitatea sunt la baza. Dell Latitude E5430 este un asemenea produs deosebit. Calitatea materialelor este una de exceptie, totul aratand grija producatorului in acest sens. Detaliile sunt ingrijite, laptopul prezentandu-se foarte bine. Specificatiile sunt foarte bune, iar Dell Latitude E5430 beneficiaza si de numeroase aplicatii dezvoltate de firma producatoare, care il fac mai atractiv. De asemenea, acest notebook este facut pentru a fi purtat zilnic. Grija celor de la Dell a fost durabilitatea si fiabilitatea produsului. In alta ordine de idei, acest laptop deosebit este adresat celor doresc altceva de la un laptop in afara vizionarii filmelor sau e navigarii pe net. Prin ceea ce ofera, acest produs este facut pentru productivitate.

Poze Dell Latitude E5430

Procesor Dell Latitude E5430 (CPU)

Facand parte din generatia anterioara Ivy Bridge dar, totusi, destul de actuala, acest procesor este unul bun, robust. Intel® CoreTM i3 3110M, un dual-core tactat la 2,4 GHz este „creierul” acestui laptop. Construit in jurul tehnologiei de 22nm, acest CPU se remarca prin puterea mare de procesare oferita cu un consum foarte mic. Aplicatiile ruleaza bine, fara a intampina probleme. Memoria RAM de 4 Gb la 1600 MHz usureaza sarcinile acestuia. Se poate monta inca o placuta de 4 Gb de RAM, existand un slot liber.

Placa video Dell Latitude E5430

Nefiind un laptop pentru gameri, placa video a acestui laptop este inclusa in procesor. Acest lucru nu constituie un dezavantaj, deoarece produsul nostru nu a fost gandit pentru a rula ultimele jocuri. Procesorul grafic oferit de cei de la Dell este cel ce se regaseste in CPU. Intel HD Graphics 4000 este motorul grafic, el ruland aplicatiile zilnice. De asemenea, jocurile mai putin solicitante merg decent, dar nu inseamna ca veti cumpara acest produs pentru a va juca. Cum am spus, el este gandit pentru productivitate.

Display Dell Latitude E5430

Displayul este un LCD LED de 14 inch cu o rezolutie de 1366 x 768. Culorile sunt destul de bune, iar contrastul si luminozitatea in parametrii foarte buni. Sa nu uitam ca vorbim de un produs de calitate, iar ecranul nu putea face rabat. Afisajul antireflexie asigura o vizionare buna in orice conditii, chiar si la lumina soarelui.

Alte Functii Dell Latitude E5430

  • – Produsul nostru beneficiaza de un HDDde 500 Gb, dar, spre deosebire de alte laptop-uri viteza de rotatie este de 7200 rpm, fapt ce ii asigura o viteza de accesare a datelor mai mare. Totusi, nu se apropie de cea a unui SSD.
  • – Conectivitatea este destul de buna, laptopul nostru beneficiind de Wi-Fi 802.11 a/g/n, LAN 10/100/1000 Mbs., dar si Bluetooth.
  • – Sunt prezente 2 porturi USB 3.0, 1 port USB 2.0., dar si iesire audio, VGA sau HDMI.
  • – Produsul prezinta cititor de carduri, 1 port eSATA(USB Combo), 1 ExpressCard de 54 mm, 1 Conector de andocare Intel Centrino Advanced-N 6205 (802.11 a/b/g/n).
  • – Produsul prezinta un slot pentru Mini-carduri de înălţime completă şi două sloturi pentru Half Mini-carduri.
  • – Tastatura acestui notebook este iluminata, fapt ce reprezinta un punct forte.
  • – Bateria este una de 6 celule, autonomia acestui produs fiind buna. Ea depinde, evident, de tipul utilizarii.
  • – Acest laptop vine cu Windows 8 Pro preinstalat, fapt ce urca automat pretul, fata de cele cu Free DOS sau Linux preinstalat.
  • – Produsul vine „plin”cu aplicatii dedicate, specifice celor de la Dell: Trusted Platform Module (TPM), Dell Data Protection | Access şi Dell Data Protection│Encryption., toate facute pentru protejarea datelor.
  • – Nu putem sa nu remarcam greutatea de 2,04 Kg, una foarte redusa, fapt ce ii asigura portabilitatea.

Unboxing Dell Latitude E5430

Test placa video Dell Latitude E5430

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret
Flanco Verifica Pret La: Flanco verifica pret

Concluzie

Dell Latitude E5430 este clar un laptop premium. Desi are un pret mai marisor, totusi, acesta este justificat prin ceea ce ofera. Acest laptop nu este unul pentru vizionat filme, ascultat muzica sau navigat pe internet, dar nu este nici pentru jocuri. El este axat pe durabilitate si pe productivitate, micii intreprinzatori putandu-l gasi extrem de interesant. Dell Latitude E5430 este recomandat celor care platesc pentru fiabilitate si programe dedicate, pentru cei ce sunt constienti ca investind in calitate costurile finale se reduc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>