Mar 28

Laptop HP 250 reviewDesi multi dintre noi detin un laptop, totusi aceste produse nu se mai vand ca alta data. Acest lucru nu se datoreaza unor probleme de ordin tehnologic ci faptului ca noile dispozitive mobile, tabletele si telefoanele inteligente, se vand mult mai bine. Practic, cei ce achizitionau un notebook pentru portabilitate extrema au astazi o varianta mai la indemana. In acelasi timp insa, remarcam faptul ca puterea de procesare a tabletelor sau a telefoanelor a crescut foarte mult. Totusi, ea nu a ajuns la nivelul clasicelor procesoare ce se regasesc pe laptop-uri. Deci, cei ce doresc putere mare de lucru, dar si portabilitate, raman, in continuare, fideli acestor produse.

Si piata producatorilor este in plina evolutie. Astfel, numerosi giganti incearca sa isi diversifice afacerile pentru a putea ramane “in carti”. Dispozitivele mobile atrag ca un magnet, marii producatori realizand potentialul acestei industrii investind in ea masiv. In ciuda acestui avant, uniii dintre ei nu au abandonat afacerea “de baza” si au continuat sa realizeze produsele care i-au consacrat. Un asemenea nume mare este HP. Remarcat pe piata PC-urilor, mai ales cele portabile, acest mare producator a cunoscut in ultima perioada momente grele. Trecerea spre noile produse mobile nu a cunoscut succesul scontat. Totusi, pe piata laptop-urilor, HP a ramas un titan, un nume de baza, recunoscut pentru produsele sale deosebite. Dupa ce nu demult v-am prezentat un produs ieftin si bun, 255 G2, axat pe o solutie oferita de AMD, astazi va vom aduce in prim-plan un alt produs excelent, ce ofera insa un procesor Intel. HP 250 reprezinta un produs ieftin si bun, ce aduce o putere de procesare decenta. Axat pe productivitate si mobilitate, acest laptop nu se adreseaza insa celor ce au nevoie de putere foarte mare de lucru. El este ideal pentru activitatile zilnice, fie ca vorbim despre relaxare sau munca. Realizat din materiale de calitate, in buna traditie HP, el incearca sa ofere un raport calitate-pret optim. Asadar, nu tehnologia de varf este calitatea principala a sa, ci compromisul bine gandit. Din acest motiv, HP 250 ofera tot ce are nevoie un utilizator normal in viata de zi cu zi.

Poze HP 250 

Procesor HP 250 (CPU)

Asa cum am remarcat mai sus, acest produs este unul situat in partea de jos a pietei, neavand mari pretentii de performanta. Procesorul reflecta acest lucru, deoarece vorbim despre un Intel® Celeron® Dual Core 1000M, ce ruleaza la frecventa de 1800 MHz. Totusi, acesta este realizat pe o tehnologie de 22 nm, consumul de energie fiind unul foarte redus. Daca avem in vedere clasa produsului nostru, vom remarcam accentul pus pe portabilitate si fiabilitate. Aplicatiile uzuale, cele zilnice, vor rula fara probleme. In cazul in care se doreste o putere mare de procesare, atunci trebuie avut in vedere alt produs.

Placa video HP 250 (GPU)

Si partea de prelucrare grafica se incadreaza in nota generala a laptop-ului nostru. Adresat celor fara mari pretentii, HP 250 aduce cu el un procesor grafic decent, care reuseste sa faca fata stress-ului cotidian. Vorbim despre Intel HD Graphics, o solutie inclusa in procesor. Asadar, cei ce doresc gaming, vor gasi produsul de astazi neinteresant.

Display HP 250

Ca orice laptop, si cel de astazi trebuie sa aiba un ecran destul de bun pentru a spune ceva pe o piata bine populata. Panoul oferit este unul normal, fara mari pretentii, care isi face bine treaba. Vorbim despre un LCD LED de 15, 6 inch, cu o rezolutie de 1366 x 768 ce permite redarea imaginilor HD. In acelasi timp, tehnologia Anti-Glare ofera un plus de calitate acestui ecran care reuseste sa ofere o experianta de vizionare multumitoare.

Alte functii HP 250

  • – Memoria RAM de 4 Gb la 1600 MHz ofera un ajutor important procesorului. Totusi, cei ce doresc mai mult, pot face un upgrade, laptopul suportand maxim 8 Gb de memorie.
  • – HDD-ul este unul cu o capacitate “clasica” de 500 Gb. Asadar, destul loc pentru filme, muzica sau chiar mici jocuri.
  • – Sistemul audio este bine gandit, difuzoarele Altec Lansing venind cu tehnologia DTS Studio Sound.
  • – Camera foto-video este una HD oferind imagini destul de bune.
  • – Este prezent un cititor de card microSD.
  • – Conectivitatea este destul de buna: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth V 4.0 + HS, retea 10/100/1000.
  • – Remarcam bateria de 6 celule ce ofera o autonomie foarte buna.
  • – Produsul nostru vine preinstalat cu Ubuntu, un sistem de operare liber, deci fara costuri suplimentare.

Unboxing and Video Review HP 250

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzii 
HP 250 reprezinta un laptop ieftin si bun, ce ofera o experianta oarecum similara cu cea oferita de tablete. Cei ce doresc sa se relaxeze sau sa munceasca folosind tastatura fizica clasica, acest produs este o alegere inspirata. HP 250 este, asadar, companionul nelipsit in calatorii, oferind tot ce are nevoie un utilizator obisnuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>