Mar 04

Laptop HP 255 G2 reviewDesi vanzarile de Pc-uri, fie ele desktop-uri sau laptop-uri, se afla intr-o scadere puternica, totusi nu putem neglija aceste produse care inca isi demonstreaza utilitatea. Ascensiunea fulminanta a noilor dispozitive mobile, tablete sau telefoane inteligente, a aruncat intr-un con de umbra “mai vechile aparate mobile”  laptop-urile. Beneficiind, inca, de o putere superioara de procesare, acestea reusesc sa reziste, desi vanzarile nu mai sunt atat de mari. Unii jucatori, destul de importanti alta data, au ales sa renunte la acest segment.  Este clar ca aceasta piata este in scadere, chiar in cadere, aplicandu-se ideea “scapa cine poate”. Unii au renuntat, altii s-au reorientat spre segmentele efervescente. Cert este ca lucrurile nu mai sunt cum erau odata. Cu toate acestea insa, mai gasim inca produse interesante ce reusesc sa reziste. Nici nu se putea altfel, deoarece, indiferent ce am zice, la momentul actual, tabletele nu reusesc sa se ridice la nivelul de performanta al traditionalelor PC-uri.

Astazi va vom aduce in fata in produs ce nu exceleaza la capitolul performanta, dar care incearca sa atraga prin alte calitati, pretul fiind unul asemanator cu al unei tablete mid-range. Vom vorbi despre HP 255 G2, un laptop entry-level, care vine cu specificatii interesante, la un pret, asa cum am spus, excelent. Desi multi cautam la un laptop performanta, totusi unii clienti cauta si altceva. Spre exemplu, multi nu s-au adaptat la tastatura tactila al tabletelor si prefera o experienta clasica, cu o tastatura fizica. Altii au nevoie de capacitate de stocare foarte mare. Altii doresc sa ruleze jocurile preferate de pe calculator, desi, mai nou, acestia pot alege o tableta cu Windows 8. Pentru toti acestia exista laptop-uri ca cel de astazi: bun, cu o putere de lucru multumitoare, cu o baterie excelenta, totul la un pret interesant. HP 255 G2 este un produs simplu si eficient, ce pune accentul pe productivitate si pe portabilitate.

Poze HP 255 G2

Procesor HP 255 G2 (CPU)

Produsul nostru vine cu un APU AMD, acesta fiind, pastrand proportiile, echivalentul unui SoC al terminalelor mobile. El cuprinde un procesor E1-2100, un dual-core ce ruleaza la 1000 MHz. Puterea de procesare nu este mare, acest procesor descurcandu-se cu aplicatiile zilnice, uzuale, ce nu necesita mari resurse. Consumul este destul de redus, procesorul fiind realizat printr-o litografie de 28 nm. Avand o putere de procesare nu foarte mare, dar si un consum mic, acest procesor era recomandat pentru asemenea laptop-uri entry-level.

Placa video HP 255 G2 (GPU)

Nefiind un laptop destinat gamerilor sau celor ce realizeaza prelucrare video sau ceva de acest gen, acesta nu include un GPU performant. Cu toate acestea insa, solutia grafica aleasa, AMD Radeon™ HD 8210, reuseste sa faca fata cu brio jocurilor zilnice, fara mari pretentii. Lucrurile merg bine, atat timp cat nu uitati cu ce produs aveti de-a face.

Display HP 255 G2

Ca la orice laptop, ecranul ne atrage in mod deosebit. Calitatea acestuia poate influenta uneori decisiv nota finala a produsului. Astazi avem de a face cu ceva destul de modest, normal daca ne uitam la clasa din care face parte acest notebook. Vorbim despre un ecran LCD LED de 15,5 inch, cu o rezolutie (1366 x 768) ce poate reda imagini HD. Asadar, vorbim despre ceva elementar dupa standardele de astazi. Culorile se prezinta bine, la fel si contrastul. Luminozitatea este surprinzator de buna. Prin functia BrightView, calitatile panoului sunt amplificate.

Alte specificatii HP 255 G2 

  • – Memoria RAM este destul de mare, avand in vedere clasa produsului nostru. Vorbim despre 4 GB DDR 3, ce ruleaza la 1600 MHz.
  • – HDD-ul acestui produs este de 500 Gb, o cantitate buna la acest segment de pret.
  • – Sistemul audio se prezinta destul de bine, el beneficiind de tehnologia High Definition Audio.
  • – Exista un cititor de carduri microSD.
  • HP 255 G2 beneficiaza de: 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0.
  • – Bateria de tip Li-Ion din 4 celule masoara o autonomie buna, peste medie.
  • – Produsul nostru este pus in miscare de Free DOS, tocmai pentru a beneficia de un pret foarte mic.

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret
Okazii Verifica Pret La: Okazii verifica pret

Concluzii
HP 255 G2 este un produs simplu, eficient, fara mari pretentii. El este ideal pentru cei ce lucreaza mult in Office, dar si pentru cei ce doresc sa fie mereu langa filmele si muzica preferata. Capacitatea de stocare mare, puterea de lucru superioara, prezenta tastaturii fizice sau posibilitatea rularii aplicatiilor preferate fac din HP 255 G2 o alegere mai buna, in fata invaziei tabletelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>