Aug 06

Laptop HP Compaq CQ58-d50SQ reviewLaptop HP Compaq CQ58-d50SQ review

Laptop HP Compaq CQ58-d50SQ cu procesor AMD Dual-Core E1-1500 1.48GHz, 4GB, 500GB, AMD Radeon HD 7310

HP nu mai este ce a fost. Totusi, reprezinta inca un nume in industria calculatoarelor. Declinul pietei PC-urilor a fost resimtit de producatori, care fie se reorienteaza, fie inoveaza incercand sa stopeze acest trend descendent. HP incearca si reuseste inca sa ramana sus. Produsele propuse sunt destul de bune, iar pretul si calitatea sunt deosebite. Acelasi lucru il putem spune despre produsul de astazi, HP Compaq CQ58-d50SQ. Numele sau este unul legendar, deoarece include doua mari nume din trecut: HP si Compaq. Alta data rivali, cei doi fosti giganti au reusit sa isi uneasca fortele in speranta unui succes rasunator. Compaq a fost cumparat de HP, iar lucrurile au mers bine penru o perioada. Tabletele si telefoanele mobile inteligente au intors cutitul in rana produsa de criza economica. Din acest motiv, HP ne prezinta asemenea produse, extrem de ieftine, dar utile celor ce nu vor mare lucru de la un calculator si nu vor sa isi cumpere o tableta.

HP Compaq CQ58-d50SQ este un produs interesant, situat in zona entry level, zona de jos care nu ofera foarte multe din punct de vedere tehnologic, dar care asigura un pret extraordinar. Cei care vor cumpara acest produs nu sunt interesati de cele mai noi jocuri sau nu doresc folosirea acestuia in vederea unor operatii complexe. El este util pentru vizionarea unui film, chiar si HD, a navigarii pe internet sau chiar pentru cei ce doresc sa isi aduca aminte de jocurie mai vechi, care nu necesita resurse mari. Ce ne atrage la acest produs este autonomia extrem de buna, dar si aspectul simplu, fara brizz brizz-uri. Acest look, desi poate parea saracacios, este unul impus de nevoia de a mentine pretul jos. Personal, apreciez o nota vizuala mai simpla, ce denota simplitate si eleganta. Negrul impune respect, iar acest lucru este cunoscut si de cei de la HP. Acest laptop ofera strictul necesar, nici mai mult, dar nici mai putin decat ceea ce aveti nevoie.

Poze HP Compaq CQ58-d50SQ

ProcesorHP Compaq CQ58-d50SQ (CPU)

Fiind un produs entry level, HP Compaq CQ58-d50SQ nu putea avea cel mai nou procesor. Totusi, nu asta s-a avut in vedere. Consumul si pretul au contat foarte mult in alegerea producatorului. S-a ales un procesor dual-core, tactat la 1480 MHz, avand si un “Codename” exotic, Zacate. Acest AMD E1-1500 reuseste sa se descurce bine in realizarea sarcinilor propuse. Totusi, asa cum am zis, nu putem cere super performanta la acest nivel. Acest CPU este realizat pentru notebook-uri entry level, deci nu ofera super-performante. Consumul insa este unul extrem de redus, fapt ce asigura si o autonomie crescuta a laptopului nostru. Memoria RAM de 4 Gb ajuta enorm procesorul. Exista un slot liber, memoria putand fi extinsa pana la 8 Gb.

Placa video HP Compaq CQ58-d50SQ (GPU)

Placa video este integrata in procesor. Ea este un Radeon HD 7310, care se prezinta destul de bine pentru nivelul ei. Se pare ca ea se descurca mai bine decat solutia grafica a rivalilor de la Intel. Jocurile video mai vechi pot rula decent. Totusi, sa nu va asteptati la minuni.

Display HP Compaq CQ58-d50SQ

Vorbim aici de un LCD LED de 15,6 inch, cu o rezolutie de 1366 x 768. Acest ecran se mentine in limitele clasei, asigurand o vizionare optima a continutului multimedia si nu numai. Culorile sunt bune, contrastul de asemenea. Tehnologia BrightView HD asigura un spor de calitate. Unghiurile de vizionare nu sunt foarte bune, ca la un IPS, fiind insa acceptabile.

Alte functii HP Compaq CQ58-d50SQ

  • – Hardul acestui notebook are valoarea de 500 Gb, o valoare “normala” pentru standardele si clasa acetui produs.
  • – Conectivitatea este buna, fiind una oarecum standard pentru laptopurile din ziua de azi:  Wi-Fi 802.11 b/g/n, LAN 10/100/100 Mbs. De asemenea, este prezent si portul Bluetooth.
  • – Se observa existenta unui port HDMI, VGA dar si a trei porturi USB 2.0.
  • – Este prezent un cititor de carduri.
  • – Camera Web poarta o denumire interesanta: HP TrueVision HD.
  • – Bateria de 6 celule asigura o autonomie destul de buna, in jurul a 3, 4 ore. Evident autonomia depinde de tipul de utilizare.
  • – Laptopul vine preinstalat cu FreeDOS, care asigura un pret scazut acestuia.

Unboxing HP Compaq CQ58-d50SQ

Test placa video HP Compaq CQ58-d50SQ (GPU)

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzii
HP Compaq CQ58-d50SQ este un produs ieftin si bun, pentru ceea ce isi propune. Nu este un laptop destinat gamerilor. El poate deveni un gadget foarte util, fiind foarte portabil, relativ usor pentru dimensiunile sale, cu un design interesant, desi minimalist. Recomandam HP Compaq CQ58-d50SQ celor care doresc un produs ieftin (a se citi foarte ieftin), cu o configuratie decenta, care sa fie utilizat pentru lucruri simple, de baza. Daca aveti nevoie de mai mult, acest laptop nu este pentru dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>