Mar 30

Laptop Lenovo IdeaPad 100S-11 reviewDespre importanta laptopurilor nu mai are rost sa vorbim. Aceste dispozitive au o vechime respectabila in lumea IT, ele jucand un rol extrem de important pe piata, mai ales pana acum ceva timp, cand erau singurele produse portabile ale vremii. In lipsa telefoanelor inteligente sau a tabletelor, laptopul era singura varianta pentru cei ce aveau nevoie de libertate de miscare dar si de putere de lucru. In timp, cota lor de piata a scuzut, dar ea a ramas relativ constanta. Se pare ca nu vom scapa atat de repede de aceste dispozitive, desi, pana nu demult, li se „canta prohodul”. Combinatia de forta si portabilitate, existenta unei tastaturi extrem de utile, dar si prezenta marilor nume pe acest segment, asigura viitorul acestor „jucarii”.

Lenovo nu este oricine pe aceasta piata. Anul trecut, acest jucator chinezesc a devenit cel mai mare producator de calculatoare din lume. Iar acest lucru nu este putin, chiar si pe o piata in scadere. Laptopul este, de fapt, un pc portabil. Asadar, Lenovo stie ce face, fapt  ce reiese din calitatea produselor oferite publicului. Pc-urile portabile purtand acest nume reusesc sa realizeze vanzari destul de bune, in ciuda concurentei extrem de acerbe.

Astazi va vom aduce in prim-plan un laptop Lenovo ieftin si bun. Este vorba despre IdeaPad 100S-11. Vorbim, asadar, despre un produs adresat celor ce lucreaza in deplasari, celor ce nu au nevoie de foarte multa putere de procesare, dar care sunt atrasi de portabilitatea extrema, de viteza de rulare, si, de ce nu, de aspectul produsului. Notebook-ul nostru este unul office-multimedia, fara mari pretentii pe partea tehnica. Totusi, in ciuda acestui fapt, el isi face treaba cu brio, fiind foarte bine gandit pentru nivelul sau. Aspectul este unul placut, elegant, iar calitatea materialelor, chiar daca nu este una premium, totusi nu dezamageste. Consumul mic asigura lui Lenovo IdeaPad 100S-11 o durata de viata a bateriei destul de mare, fiind partenerul ideal in calatorii. Pretul foarte bun, pentru un produs cu Windows 10 preinstalat, reprezinta un alt atu extrem de important al acestui dispozitiv.

Poze Lenovo IdeaPad 100S-11


Procesor si placa video Lenovo IdeaPad 100S-11 (CPU&GPU)

Cum spuneam in randurile de mai sus, vorbim despre un laptop office-multimedia, fara mari pretentii pe partea tehnica. Procesorul oferit este unul de baza, un Intel Atom Z3735F cu 4 nuclee ce ruleaza la 1330 MHz, frecventa ce poate ajunge prin turbo-boost pana la 1830 MHz. Asadar, nimic spectaculos, dar, avand in vedere scopul propus, nici nu ne asteptam la asa ceva. Aplicatiile uzuale ruleaza bine, chiar daca memoria RAM existenta este de doar 2 Gb. Aici lucrurile ar fi putut sta mai bine, dar pretul ar fi fost cu siguranta mai mare. Windows-ul preinstalat, impreuna cu aplicatiile uzuale vor rula bine chiar si cu aceasta cantitate de memorie.

Procesarea grafica este lasata in grija unui GPU inclus in procesorul central, un Intel HD Graphics, ce poate asigura vizionarea unui film HD fara probleme.

Display Lenovo IdeaPad 100S-11

Panoul nostru, un LCD LED, are o diagonala destul de mica, de doar 11,6 inch, fapt destul de util cand e vorba de portabilitate. Rezolutia existenta este una HD (1366 x 768), fiind una adecvata dimensiunilor ecranului. Luminozitatea este buna, culorile vii, dar nu putem vorbi despre performanta in acest caz. Totul se afla in parametrii urmariti.

Alte functii Lenovo IdeaPad 100S-11

  • Hardul clasic este inlocuit cu o stocare eMMC, fapt ce asigura viteza de rulare ridicata a produsului. Totusi, cei 64 de Gb sunt cam putini pentru un Windows care „mananca” si el destul de mult.
  • Conectivitatea existenta implica: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, 2 porturi USB 2.0, ieșire HDMI. Portul Ethernet lipseste, lucru ce ii poate nemultumi pe unii clienti.
  • Este prezent un cititor de carduri, lucru imbucurator, avand in vedere cantitatea mica de stocare onboard.
  • Unitatea optica lipseste, dar, in secolul stick-urilor USB si al stocarii cloud, putini ii vor duce dorul.
  • Bateria existenta are doar 2 celule, dar, avand in vedere consumul foarte mic, ea poate oferi o autonomie surprinzator de mare.
  • Windows 10 vine preinstalat, lucru ce nu poate decat sa ne multumeasca.

Unboxing and Video Review Lenovo IdeaPad 100S-11

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret

Concluzii

Lenovo IdeaPad 100S-11 reprezinta o „jucarie” foarte interesanta. Pretul scazut, aspectul elegant, greutatea foarte mica (~1 Kg), dimensiunile reduse , dar si Windows 10 preinstalat reprezinta atu-urile acestui dispozitiv. In ciuda unor puncte slabe,nu putem decat sa recomandam Lenovo IdeaPad 100S-11 celor ce au nevoie de un laptop fiabil in calatoriile lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>