Jun 10

Laptop Lenovo IdeaPad G50-70 reviewLaptopul este o prezenta constanta in viata noastra. Totodata, acest produs are o vechime destul de mare “in campul muncii”. Vazut, pentru o lunga perioada, drept singura varianta posibila ce oferea putere de lucru si portabilitate, acest dispozitiv a reusit multi ani sa asigure vanzari excelente producatorilor. Investitiile acestora au fost pe masura, astazi laptopul fiind extrem de puternic, cu un aspect deosebit, beneficiind de o autonomie foarte mare. Aparitia tabletelor a lovit in plin, vanzarile scazand simtitor. Totusi, cei ce doresc putere mare de procesare, cei ce utlizeaza laptopul pentru a a realiza ceva, nu doar pentru a consuma continut, vor apela mereu cu incredere la acest tip de produs. Exista si clienti care, desi nu fac mare lucru cu un laptop, continua sa il utilizeze datorita autonomiei superioare tabletelor sau datorita posibilitatii instalarii unor numeroase sisteme de operare, in functie de nevoi si buget. Nu vom insista aici asupra atu-urilor laptopului in “razboiul sau rece” cu tableta. Cert este ca astazi, in ciuda vanzarilor scazute, acest tip de masina isi are inca fanii sai si se dovedeste extrem de util.

Lenovo are o experienta bogata pe aceasta piata, el beneficiind si de experienta anterioara a celor de la I.B.M. Investind destul de mult in acest segment, chinezii nostrii au reusit sa ofere produse de calitate, dotate cu tehnologie de ultima ora. Produsul pe care il vom prezenta astazi, Lenovo IdeaPad G50-70, nu este vreun varf de gama. El este adresat cumparatorului obisnuit, celui care ii este suficienta o putere de lucru mica spre medie. La acest nivel, altele sunt lucrurile vizate. Adresat celor ce lucreaza in Office mult sau celor ce consuma continut media, acest produs nu impresioneaza la capitolul performante tehnice. Aspectul este unul foarte bine finisat, elegant chiar. Pretul atrage, fiind unul excelent. In acelasi timp, putem spune ca Lenovo IdeaPad G50-70 ofera atat cat promite, fara a avea pretentia de a se adresa unui segment de piata sofisticat.

Poze Lenovo IdeaPad G50-70

Procesor Lenovo IdeaPad G50-70 (CPU)

Incadrat in zona de jos a pietei, acest produs urmareste un pret foarte mic. Acest lucru se realizeaza prin cateva compromisuri, care dau masura acestui laptop. Procesorul inclus este unul nu foarte puternic, un Intel® Celeron® Dual Core 2957U, capabil sa ruleze la o frecventa de 1400 MHz. Acest dual-core este realizat printr-o litografie de 22nm, consumul fiind extrem de mic. Aplicatiile uzuale vor rula destul de bine, dar nu trebuie sa avem asteptari foarte mari. Pentru office-multimedia, puterea sa de lucru este suficienta.

Placa video Lenovo IdeaPad G50-70 (GPU)

Nefiind un laptop cu pretentii pe segmentul de gaming, el nu beneficiaza de un GPU puternic. Producatorul a apelat la solutia oferita de procesor, Intel HD Graphics. In ciuda salturilor uriase din ultima perioada realizate de Intel pe segmentul prelucrarii video, totusi cei cu pretentii vor apela, deocamdata, tot la o placa video dedicata, realizata de AMD sau nVidia. Asadar, nu va asteptati la mare lucru in acest domeniu.

Display Lenovo IdeaPad G50-70

Panoul acestui laptop este unul normal pentru clasa acestuia. Vorbim despre un LCD LED de 15,6 inch, cu o rezolutie HD de 1366 x 768 pixeli. Ecranul beneficiaza de culori excelente, calde, dar in cazul unui luminozitati puternice lucrurile se complica, deoarece el reflecta lumina foarte mult.

Alte functii Lenovo IdeaPad G50-70

  • – Cantitatea de memorie RAM prezenta este destul de buna, cei 4 Gb fiind suficienti utilizatorului obisnuit. Totusi, cei ce doresc mai mult, pot ajunge la un maxim de 16 Gb, nerecomandat datorita puterii destul de limitate a procesorului.
  • – Hardul de 500 Gb, la 5400 rpm, ofera o capacitate de stocare multumitoare.
  • – Conectivitatea este buna: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Ethernet 10/100/1000, Bluetooth 4.0, 2 porturi USB 3.0, 1 port USB 2.0, iesire HDMI.
  • – Sunetul oferit este excelent, fiind inclusa tehnologia Dolby Advanced Audio.
  • – Camera WEB incorporata este una HD, destul de buna.
  • – Este prezent un cititor de carduri.
  • – Bateria de 4 celule asigura o autonomie destul de buna.
  • – Sistemul de operare oferit este Free-DOS, care, probabil, va fi inlocuit. Recomandam, o solutie GNU/Linux, gratuita si legala.

Unboxing and Video Review Lenovo IdeaPad G50-70


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret

 

Concluzii

Lenovo IdeaPad G50-70 reprezinta o solutie la indemana pentru cei ce nu doresc mai mult decat un laptop office-multimedia. Beneficiind de o putere de lucru destul de mica, dar multumitoare pentru segmentul propus, acest produs nu dezamageste. Apreciem Lenovo IdeaPad G50-70 drept un laptop robust, simplu si eficient, la un pret excelent.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>