Aug 08

Laptop Lenovo IdeaPad G500s reviewlenovo-laptop-g500s-front-1Laptop Lenovo IdeaPad G500s cu procesor Intel® CoreTM i3-3130M 2.60GHz, 4GB, 1TB, nVidia GeForce GT 720M 1GB

Windows 8 reprezinta ultimul produs al celor de la Microsoft, avand in vedere piata sistemelor de operare pentru PC. Pe aceasta piata, unde Microsoft nu cunoaste rival, Windows 7 este inca in topul preferintelor utilizatorilor. Desi a fost anuntat cu surle si trambite si a beneficiat de o reclama sustinuta, Windows 8 nu a reusit vanzari foarte mari, desi a adus cu el o serie de noutati, unele dintre ele foarte interesante. Produsul de astazi beneficiaza “din fabrica” de Windows 8 si veti avea astfel ocazia sa beneficiati de acesta. Acest lucru implica si un pret final mai mare al laptopului, lucru evident avand in vedere ca se achizitioneaza doua produse.

Lenovo IdeaPad G500s este produsul avut in vedere de noi astazi. Lenovo a reusit sa isi creeze un nume atunci cand a cumparat divizia de calculatoare a celor de la IBM. Producatorul chinez a incercat sa duca mai departe renumele gigantului american. Acest lucru in mare s-a realizat, Lenovo ajungand un nume cunoscut si respectat pe o piata de altfel foarte dura. Ascensiunea fulminanta a dispozitivelor mobile, fie ele telefoane inteligente sau tablete, a “muscat” din vanzarile chinezilor. Totusi, prin produse bune, de o calitate superioara, se pare ca scaderea a fost incetinita. Lenovo IdeaPad G500s este un asemenea produs, raportul calitate-pret fiind unul foarte bun. Avand un look interesant, simplu si elegant, cu o configuratie deosebita, acest laptop se adreseaza acelora care vom mai mult de la calculatorul lor. Cei care isi petrec numeroase ore jucand ultimele titluri, vor gasi acest produs foarte interesant, creat parca special pentru ei. Facand parte din noua linie de notebook-uri anuntata la CES 2013, Lenovo IdeaPad G500s prezinta o carcasa mai subtire cu pana la 25%, dar si componente de ultima generatie, inclusiv cel mai nou sistem de operare Windows 8 pe 64 biti. Este cu siguranta un produs interesant, adresat persoanelor active, dornice de putere de procesare mare la un consum redus. Totusi nici pretul nu este neglijat, acesta fiind unul atractiv.

Poze Lenovo IdeaPad G500s

Procesor Lenovo IdeaPad G500s (CPU)

Vorbim aici de un procesor performant, Intel® CoreTM i3 3130M, un Ivy Bridge ce beneficiaza de tehnologia Hyperthreading. Acesta functioneaza la frecventa de 2,6 GHz, fiind un dual-core construit pe arhitectura de 22nm, fapt ce asigura un consum redus. Puterea de procesare este buna, nici o aplicatie nereusind sa “ingenunchieze” acest CPU. Totul merge bine, memoria RAM de 4 Gb fiind un aliat de nedejde al procesorului.

Placa video Lenovo IdeaPad G500s (GPU)

Aici lucrurile sunt foarte interesante. Cand vorbim de ultimele procesoare de la Intel sau AMD, trebuie sa ne gandim ca ele includ solutii grafice destul de bune. Procesorul de mai sus, ofera o solutie grafica Intel® HD Graphics 4000, care reuseste sa se descurce binisor in jocuri. Totusi, aceasta este doar placa grafica “discreta”, secundara. Principala “gura de foc” este solutia grafica oferita de nVIdia, o solutie dedicata. Vorbim despre un GeForce GT 720M, care beneficiaza de 1Gb memorie video. Aceasta placa ruleaza cam orice astazi in materie de jocuri, la rezolutii bune. Prin tehnologia Optimus. tot de la nVidia, se trece de la placa discreta, Intel, la cea dedicata, nVidia, in functie de nevoi. Consumul scade simtitor, crescand astfel autonomia.

Display Lenovo IdeaPad G500s

Ecranul nostru este unul oarecum “normal” pentru laptopurile din ziua de astazi. Vorbim aici de un LCD LED de 15,6 inch cu o rezolutie de 1366 x 768, care se prezinta bine. Culorile sunt ok, luminozitatea buna, iar contrastul multumitor. Unghiurile de vizionare nu sunt cele mai bune, dar nu deranjeaza.

Alte functii Lenovo IdeaPad G500s

  • – Hardul acestul laptop este unul deosebit, avand o capacitate mare: 1Tb. In acest fel, puteti lua cu voi oriunde intreaga colectie de filme, muzica, poze sau jocuri.
  • – Produsul nostru beneficiaza de o conectivitate “normala” pentru laptopurile din ziua de azi:  Wi-Fi 802.11 b/g/n, LAN 10/100/100 Mbs., dar si Bluetooth v4.0.
  • – Se observa existenta unui port VGA, a unuia USB 2.0, dar si doua porturi USB 3.0. Totusi, nu avem port HDMI.
  • – Exista cititor de carduri 2 in 1.
  • – Camera web este una HD de 720p.
  • – Bateria este una de 4 celule, ea asigurand o autonomie acceptabila. Am fi preferat, totusi, o baterie cu mai multe celule.
  • – Cum am spus, acest laptop este “motorizat” de Windows 8 pe 64 biti.

Unboxing Lenovo IdeaPad G500s

Test placa video Lenovo IdeaPad G500s

 

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzii
Lenovo IdeaPad G500s este un laptop interesant, adresat gamerilor. Pretul sau ii poate asigura vanzari deosebite. Cu un look simplu si elegant, dar si cu o configuratie buna, acest produs poate fi o alegere inspirata. Recomandam Lenovo IdeaPad G500s celor ce doresc multe la un pret decent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>