Aug 29

Laptop Lenovo Ideapad Y reviewLenovo s-a facut remarcat de-a lungul vremii prin laptop-urile sale bune la un pret multumitor. Din acest motiv, pe aceasta piata, firma chineza a devenit un brand renumit, beneficiind si de experienta I.B.M. Desi toti mai multi cumparatori prefera dispozitivele mobile (telefon sau tableta), in detrimentul PC-ului traditional, totusi, puterea mare de procesare fac ca laptop-urile sau desktop-urile sa nu isi fi spus inca ultimul cuvant. Numeroase nume mari investesc inca destul de mult pe acest segment, iar rezultatele se vad. Totusi, pentru a rezista aici e nevoie de inovatie continua, dar si de respectarea unor anumite standarde. Lenovo reuseste acest lucru, prin produsele sale destul de competitive.

Astazi va vom aduce in prim plan o cunoscuta serie de laptop-uri: Lenovo Ideapad Y. Avand configuratii deosebite, aceste produse se adreseaza celor care doresc maximum de la calculatorul lor. Se pare ca firma producatoare nu vrea sa neglijeze pe nimeni, iar din acest motiv, in cadrul acestei serii, se regasesc dispozitive avansate tehnologic. Nimeni nu trebuie dezamagit. Realizate prin ultimele tehnologii, acestea reusesc sa atraga prin ceea ce ofera. Calitatea si aspectul conteaza foarte mult, iar seria Lenovo Ideapad Y ofera toate aceste lucruri. Desi sunt aparent diferite, toate aceste produse au o nota vizuala distincta, grija pentru detalii find evidenta. Designul este practic, simplu si stilat, fapt ce atrage inca de la prima vedere. Ne atrage carcasa care este din metal prelucrat impecabil. Orice produs, indiferent de piata, vinde mai mult daca arata si bine. Si in acest domeniu, un laptop “frumos” asigura vanzari destul de consistente. Lenovo stie lectia, cuvantul de ordine al acestei linii de produse fiind ” nimic in plus”, totul fiind concentrat pe partea practica. Fiind produse de varf, care doresc sa impresioneze, laptopurile acestea ne uimesc si pe partea tehnica. Adresate gamerilor, dar nu numai, aceste “bijuterii” duc mai departe renumele Lenovo. Desi seria este mai “populata”, vom prezenta mai jos modelele care se regasesc pe la noi, conform producatorului.

Modele disponibile: 

 • Lenovo Ideapad Y580
 • Lenovo Ideapad Y500

Poze Lenovo Ideapad Y 

 • Lenovo Ideapad Y580
 • Lenovo Ideapad Y500

Procesor Lenovo Ideapad Y 

Ambele modele vin cu procesoare deosebite. Fiind produse de top, adresate celor mai inraiti gameri, aceste laptop-uri abunda de tehnologie noua. IdeaPad Y580 este construit in jurul procesorului Intel® Core™ i7-3630QM, un quad-core nativ, care ruleaza la 2,4 GHz, urcand prin Intel turbo pana la 3,4 GHz. IdeaPad Y500 prezinta fie procesorul de mai sus, fie un Intel® Core™ i7-3632QM, quad-core tactat la 2,2 GHz, prin Intel Turbo ajungand pana la 3,2 GHz, in functie de nevoi. Ambele modele sunt realizate pe litografia de 22nm, consumand foarte putin. Memoria RAM este foarte mare pentru ambele modele. Y580 beneficiaza de 8 Gb, iar Y500 8 sau 16 Gb. Clar, aceste produse sunt realizate pentru a fi folosite la maximum.

Placa video Lenovo Ideapad Y 

Fiind adresate gamerilor, aceste laptop-uri beneficiaza de o placa video dedicata. Desi solutia grafica inclusa in procesor, aceeasi pentru toate modelele, Intel® HD Graphics 4000, face fata cu brio jocurilor de astazi, totusi, piesa de rezistenta este placa dedicata de la nVidia. IdeaPad Y580 vine impreuna cu nVIDIA® GeForce® GTX660M, 2 GB memorie video, iar IdeaPad Y500 cu nVIDIA® GeForce® GT650M, tot cu 2 GB memorie video. Ambele placi sunt deosebit de performante, neexistand jocuri care sa nu poata rula la rezolutii inalte. Prin tehnologia Optimus, de la nVidia, se poate realiza trecerea intre placa video dedicata si cea discreta, din procesor, in functie de necesitati, sporind astfel autonomia.

Display Lenovo Ideapad Y  

Si aici avem ecrane diferite in functie de model. Y580 vine cu doua variante: fie cu un ecran HD cu iluminare LED de fundal, de 15,6 inch (cu rezolutia de 1366×768), fie cu un ecran FullHD de 15.6 inch cu iluminare LED de fundal (avand rezolutia de 1920×1080). Y500 “se rezuma” la un ecran HD, de 15,6 inch. Indiferent de model, ecranul prezinta culori calde, un contrast inalt, luminozitatea fiind buna indiferent ca este utilizat in casa sau afara, expus luminii puternice a soarelui.

Alte functii Lenovo Ideapad Y  

 • – Capacitatea de stocare variaza in functie de model. 500 GB, 750 GB, 1 TB (5400 rpm) sau 500 GB (7200 rpm) sunt dimensiunile standard ale HDD-ului pentru modelul Y580, la care se adauga un SSD de 32 GB. Y500 este mai “limitat” existand un HDD de 1TB (5400 rpm) la care se adauga un SSD de 16 GB. Observam valorile mari, dar si existenta unui SSD, care creste viteza de rulare a programelor.
 • – Pe partea de retea, producatorul ne ofera aceeasi configuratie: LAN 10/100/1000 Mbs,  Wi-Fi 802.11 b/g/n, dar si Built-in Bluetooth™ V4.0.
 • – Camera este HD pe ambele modele.
 • – Exista cititor de carduri 6 în 1 (SD, SD-Pro, MMD, MS, MS-Pro, XD).
 • – Bateria prezinta 6 celule, fapt ce asigura o autonomie bunicica. Totusi, avand in vedere puterea mare de procesare, am fi preferat mai multe celule.
 • – Tastatura este iluminata indiferent de model.
 • – Aceste “bijuterii” sunt puse in miscare de Windows 8 x64.

Unboxing & Video Review Lenovo Ideapad Y500

Unboxing & Video Review Lenovo Ideapad Y580

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzii
Lenovo Ideapad Y reprezinta o serie de produse deosebite. Avand configuratii excelente, cu un design atractiv si elegant, aceste adevarate “bijuterii” atrag cumparatorii avizi de cele mai noi jocuri. Totodata, beneficiind de putere mare de procesare, Lenovo Ideapad Y poate fi utilizat si de cei realizeaza conversie video sau utilizeaza programe ce consuma foarte multe resurse. Recomandam acest produs tuturor care au nevoie de ceva bun, pretul fiind insa unul pe masura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>