Mar 09

Laptop Toshiba Satellite C55-A-1RK reviewToshiba reprezinta un nume de luat in seama, mai ales cand vorbim despre laptop-uri. Avand o istorie veche si de succes in acest domeniu, japonezii nostrii au realizat de-a lungul timpului produse excelente. Foarte multi dintre noi detin un produs ce se regaseste sub aceasta marca. Desi piata PC-urilor este in scadere vizibila, laptop-urile, dispozitive de altfel destul de vechi dar apreciate, au reusit sa ramana in top si sa isi demonstreze utilitatea. Se pare ca in continuare ele se vor regasi in magazine, chiar daca tabletele le iau locul din ce in ce mai mult. Toshiba activeaza pe aceasta piata si este un jucator cunoscut, linia de notebook-uri Satellite fiind extrem de apreciata. Traditionala calitate japoneza ramane, cu toate ca producatorii niponi au cunoscut perioade mai bune decat cea de astazi. Desi, nu demult, Toshiba a intrat, cu destul succes, pe piata tabletelor cu Windows 8, se pare ca nu a renuntat, inca, la segmentul de PC-uri portabile.

Astazi va vom aduce in fata atentiei un nou produs aflat sub acest brand legendar. Asa cum remarcam, Toshiba continua sa realizeze laptop-uri si, se pare, ca o face foarte bine. Toshiba Satellite C55-A-1RK ne arata acest lucru. Calitatea materialelor, constructia deosebita a produsului, specificatiile tehnice, aspectul placut, dar si un raport calitate-pret bun, fac din acest laptop unul ce merita luat in seama, daca nu chiar achizitionat. Pentru un utilizator “normal”, ce nu doreste sa foloseasca laptop-ul pentru teste de performanta, acest dispozitiv este tot ce are nevoie. Desi nu regasim pe el cel mai puternic procesor, nici vreo solutie grafica ultraperformanta, totusi produsul nostru este bine gandit. El se adreseaza unui segment bine definit, cel al oamenilor interesati sa realizeze activitati obisnuite, dar care vor un laptop solid, din materiale de calitate deosebita. Totodata, aspectul conteaza, iar Toshiba Satellite C55-A-1RK demonstreaza acest lucru. Desi nu este un notebook subtire sau foarte usor, totusi albul carscasei dar si linia generala a produsului dau o nota de eleganta si finete.

Poze Toshiba Satellite C55-A-1RK 

Procesor Toshiba Satellite C55-A-1RK (CPU)

Asa cum am spus, nu regasim pe acest produs cel mai puternic procesor. Intr-adevar, acest CPU nu se remarca prin performanta extrema. Totusi, acest Intel® Pentium® Quad-Core N3520 realizat printr-o litografie de 22 nm, ce ruleaza la o frecventa de 2166 MHz, dar care poate ajunge prin Turbo Boost la 2420 MHz, reuseste sa faca fata aplicatiilor folosite de fiecare dintre noi in mod frecvent. Consumul este si el unul extrem de redus.

Placa video Toshiba Satellite C55-A-1RK (GPU)

Procesorul grafic al acestui laptop este unul integrat in procesor, unul nu foarte puternic, dar indeajuns de bun pentru a realiza sarcinile de baza, cele pentru care a si “prins viata” acest notebook. Regasim astfel o solutie Intel HD Graphics, una ce nu se compara cu cele dedicate, nVidia sau AMD, dar care isi face treaba excelent. Jocurile ce nu cer mari resurse vor rula intr-un mod multumitor. Sa nu uitam totusi ca Toshiba Satellite C55-A-1RK nu este adresat gamerilor.

Display Toshiba Satellite C55-A-1RK

Ecranul acestui laptop este unul normal, un LCD LED de 15,6 inch, cu o rezolutie de 1366 x 768. Acesta poate reda imagini HD la o calitate buna. Contrastul se prezinta multumitor, iar culorile sunt destul de naturale. Per ansamblu, acest display isi face bine treaba. TruBrite reprezinta o caracteristica speciala ce sporeste performantele panoului nostru.

Alte functii Toshiba Satellite C55-A-1RK

  • –  Memoria RAM de 4 Gb la 1333 MHz sprijina eforturile procesorului. Ea poate fi extinsa cu inca 4 Gb, lucru ce ii bucura pe cei care chiar au nevoie de asa ceva. Totusi, credem ca, la puterea procesorului nostru cei 4 Gb sunt suficienti.
  • – Regasim un hard disk de 500 Gb, o cantitate suficienta pentru un laptop cu pretentiile acestuia.
  • – Sunetul se prezinta excelent, solutia audio Realtek venind cu DTS® Sound™.
  • – Exista un cititor de carduri ce suporta mai multe formaturi.
  • – Camera foto este una HD.
  • – Conectivitatea este una normala: 802.11 b/g/n, Bluetooth, Ethernet 10/100.
  • – Toshiba Satellite C55-A-1RK vine cu FreeDOS, tocmai pentru a beneficia de un pret cat mai bun.

Unboxing and Video Review Toshiba Satellite C55-A-1RK

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret
Okazii Verifica Pret La: Okazii verifica pret

Concluzii
Toshiba Satellite C55-A-1RK este un laptop ce se doreste a fi unul de succes, unul menit sa atraga prin ceea ce ofera, la un pret bun. Beneficiind de un look elegant, frumos chiar, acesta poate prinde mai ales la femeile active. Totusi, calitatea si fiabilitatea pot face din Toshiba Satellite C55-A-1RK un notebook preferat de oricine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>