Sep 03

Laptop Toshiba Tecra reviewToshiba este un renumit conglomerat, care acopera diferite ramuri industriale. Industria electronica si cea I.T. reprezinta un punct de reper in activitatile firmei. Celebritatea sa a fost construita intr-o istorie intinsa pe tot parcursul secolului XX. Incet dar sigur, aceasta societate nipona a crescut si s-a dezvoltat, ajungand un exemplu pentru succesul in afaceri. Calitatea si inovatia continua au facut acest lucru posibil. Nimic nu se poate fara munca, iar japonezii stiu mai bine decat altii aceasta idee. Implicata la inceput pe piata de electronice, schimbarile survenite in industrie au dus la schimbarea “macazului”, firma indreptandu-se si spre piata I.T. Desi s-au implicat pe mai multe segmente ale acestei piete, punctul de atractie l-au constituit laptop-urile. Acestea sunt renumite pentru aspectul lor, dar si pentru calitatea materialelor. Totodata, mai toate tipurile de consumatori sunt vizati, existand numeroase “linii” de asemenea produse. E interesant in viitor de observat cum se descurca aceasta veche si renumita firma in vartejul schimbarilor de astazi.

Dupa ce am vorbit despre laptop-uri adresate pietei multimedia sau celei de gaming, astazi vom vorbi despre notebook-uri pentru oameni de afaceri. Si acest debuseu este foarte dur, deoarece pe acest segment productivitatea trebuie sa fie maxima. Practic, oamenii de afaceri sunt cei care produc, iar ei sunt foarte atenti la investitia pe care urmeaza sa o faca. Pentru a vinde aici trebuie sa fii foarte bine pregatit, in toate aspectele. Nimic nu trebuie neglijat. Este si cazul seriei Tecra de la Toshiba. Aceasta linie de produse implica seriozitate maxima, dar si calitate deosebita. Adresate oamenilor de afaceri, aceste dispozitive ofera cam tot ce ar putea avea nevoie un profesionist. Realizate pentru productivitate si mobilitate maxima, laptop-urile Toshiba Tecra se doresc a fi un succes deosebit. Cu un design simplu, elegant si eficient, un design care impune respect si stil, aceasta linie arata grija producatorului pentru clientii sai. Totodata si partea tehnica este avuta in vedere. Specificatiile sunt de top, pentru ca in mediul bussines puterea poate insemna bani. Materialele din care sunt facute acest laptop-uri sunt durabile, bateriile au autonomii ridicate, iar partea de software dedicat este destul de bine reprezentata. Mai jos prezentam cateva din aspectele tehnice ale acestor produse.

Modele disponibile

Toshiba Tecra R940-1CN
Toshiba Tecra R850-15Q
Toshiba Tecra R840-1C5
Toshiba TECRA R950-1D1
Toshiba TECRA R950-113
Toshiba TECRA R950-10Q
Toshiba TECRA R950-10G

Poze Toshiba Tecra

Procesor Toshiba Tecra (CPU)

Cum am spus, aceste produse prezinta specificatii de top. Procesoarele acestora sunt puternice si consuma foarte putin. R940-1CN prezinta un dual-core Intel® Core™ i5-3320M vPro™, care urca pana la 3,3 GHz prin intel Turbo. R850-15Q ne atrage printr-un mai vechi dual-core Intel® Core™ i7-2620M la 3,4 GHz. R840-1C5 prezinta un dual-core Intel® Core™ i5-2520M care urca pana la 3,2 GHz. R950-1D1 are un Intel® Core™ i5-3340M la 3,4 GHz. R950-113 se lauda cu un Intel® Core™ i3-2370M tactat la 2,4 GHz. R950-10Q prezinta un i5-3320M vPro™ a carui viteza de lucru urca pana la 3,3 GHz. Ultimul model din serie, R950-10G vine cu un Intel® Core™ i7-3520M vPro™ la 3,6 GHz. Desi sunt toate dual-core, totusi puterea de procesare este ridicata. Realizate pe baza litografiei de 32 nm sau 22 nm, ele consuma foarte putin, sporind productivitatea si eficienta. Memoria RAM este aceeasi pentru toate modelele, ea avand valoarea de 4GB.

Placa video Toshiba Tecra (GPU)

Seria Tecra prezinta laptop-uri cu solutii grafice incluse in procesor. Acestea se regasesc in seria Intel® HD Graphics 4000 sau Intel® HD Graphics 3000. Cele doua modele de placi video se descurca admirabil chiar in jocuri video destul de solicitante. Totusi, principalul lor scop este productivitatea, urmarindu-se un consum redus dar si o putere mare de procesare. Interesant este ca unele modele din serie includ si placi video dedicate. Astfel, R940-1CN, R950-10Q sau R950-10G vin cu un AMD Radeon™ HD 7570M. R850-15Q prezinta un AMD Radeon™ HD 6450M, aceeasi solutie adoptata si de R840-1C5. Restul modelelor se rezuma la solutia oferita de Intel, prezentata mai sus. Cu asemenea placi grafice, lucrul este usurat simtitor.

Display Toshiba Tecra

Modelele de mai sus vin cu doua diagonale: de 14 inch (R840-1C5, R940-1CN) si de 15,6 inch(R850-15Q,  R950-1D1, R950-113, R950-10Q, R950-10G). Toate panourile sunt LED, HD, antireflexive. Luminozitatea este buna, iar unghiurile de vizionare la fel. Desi nu sunt realizate cu cea mai noua tehnologie, totusi aceste display-uri prezinta culori vii, dar si un contrast ridicat.

Alte functii Toshiba Tecra

  • – Toate produsele din serie prezinta HDD-uri de 500 GB, fie la 5400rpm, fie la 7200rpm. Aceasta cantitate este oarecum standard pentru laptop-urile de astazi.
  • – Partea de retea este bine reprezentata, producatorul oferindu-ne o configuratie standard: LAN 10/100/1000 Mbs,  Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dar si Bluetooth™ V4.0 + LE.
  • – Sunetul se prezina bine datorita tehnologiei SRS Premium Sound HD™.
  • – Bateriile sunt de 6 celule, aceasta permitand o autonomie buna.
  • – Garantia acestor produse este de 3 ani, una destul de mare.
  • – Software-ul dedicat este foarte bine reprezentat. Toate aceste produse sunt prezentate pe indelete pe site-ul producatorului.
  • – Windows 7 X64 motorizeaza aceste modele.

Unboxing & Video Tutorial Toshiba Tecra


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzii
Toshiba Tecra reprezinta o serie de produse adresate celor care doresc productivitate si mobilitate de la laptop-urile lor. Totul este realizat profesional si se prezinta impecabil. Desi puterea de lucru este destul de mare, aceste notebook-uri nu sunt pentru gaming, chiar daca jocurile pot rula in conditii bune. Recomandam Toshiba Tecra oamenilor de afaceri care doresc un produs bun si de calitate. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>