Jul 15

Lumia 520 – un mic campionDespre Nokia am vorbit in numeroase articole. Firma finlandeza si-a vandut, asa cum bine stiti, divizia mobila catre Microsoft, ea urmand sa se concentreze pe alte afaceri. Aceasta miscare, fie ea buna sau rea, ne pune in fata unui fapt: Microsoft a devenit producator de telefoane, deci de hardware. Acest lucru se poate dovedi castigator, daca oamenii din spatele gigantului american vor reusi sa inoveze si vor sti sa abordeze strategie corecta.

Strategia celor de la Microsoft este una de amploare, urmarindu-se trecerea pe sectorul mobil, acolo unde viitorul pare extrem de promitator. Desi pe partea de PC-uri, compania fondata de Bill Gates domina autoritar, pe piata mobila lucrurile stau destul de prost. Se pare ca, in plan mondial, Windows Phone 8 este abia al treilea sistem mobil, in spatele Android si iOS. Chiar daca au fost remarcate cresteri, mai mari sau mai mici, pe diferite piete, este clar ca sistemul mobil Windows nu este, inca, o solutie foarte apreciata.

Nu vom insista aici asupra posibilitatilor pe care la are gigantul american, avand in vedere diviziile sale sau numeroasele patente de care dispune. Ca utilizator de PC, am folosit Windows, de la XP la 8. De asemenea, am folosit si diferite distributii Linux. Windows, cu bune sau cu rele, are rolul sau, indiferent ca ne place sau nu. Acelasi lucru il putem spune si pe partea mobila. Am utilizat tablete si telefoane cu Android, iar, de ceva timp, detin un terminal Lumia 520. Pot spune ca, personal, apreciez performantele acestuia. Pentru un utilizator normal, fara pretentii exagerate, acest produs se descurca admirabil. Pretul sau scazut, configuratia decenta, dar si optimizarea excelenta a Windows Phone 8, fac din acest telefon un mic campion. Totodata, succesul sau ne demonstreaza ca un terminal optimizat, la un pret scazut, poate avea un succes neasteptat.

                                                                      Lumia520-Press-01-623-80

Cei ce doresc sa vada cotele de piata ale acestui telefon, pot cauta oricand pe internet, unde vor gasi numeroase “cifre”. Putem spune ca, Lumia 520 este un telefon de succes, cel mai vandut produs cu WP8. Interesant este faptul ca, desi nu mai este un terminal nou, cota acestuia continua sa creasca. Ieftin si bun, acest produs poate reprezenta un model pentru Microsoft, in vederea atingerii succesului in viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>