Jul 26

Lumia 530 – un nou succes?Am vorbit nu demult despre succesul repurtat de Nokia Lumia 520. Acest terminal a realizat vanzari neasteptate si a demonstrat faptul ca telefoanele Nokia/Microsoft au inca multe de spus. Totodata, acest lucru ne arata faptul ca un dispozitiv bine optimizat, la un pret corect, poate face furori. Aceasta politica poate reprezenta sansa firmei lui Bill Gates de se impune si pe piata mobila. Lumia 520 ramane cel mai de succes terminal cu Windows Phone 8, numeroasele “Lumia” lansate ulterior nemaireusind sa atinga acest succes.

Dupa ce au incorporat destul de repede divizia de telefonie mobila achizitionata de la Nokia, cei de la Microsoft au inceput sa lanseze noi produse, pentru a urca treptat in topuri. Gama Lumia ramane varful de lance, incluzand terminale interesante, in frunte cu, asa cum am spus, 520. Dar timpul trece si lumea doreste altceva. Din acest motiv trebuia investit in ceva nou.

Zilele trecute, Nokia a anuntat un nou terminal, un urmas al lui 520. Lumia 530 are, asa cum ii spune si numele, un plus fata de inaintasul sau. Cu un design updatat, dar si cu Windows Phone 8.1, acest nou venit in familia Lumia incearca sa cunoasca si el succesul, pe baza aceleiasi retete: un terminal ieftin, bun, extrem de optimizat, fapt ce ii permite sa se miste excelent. Specificatiile sunt modeste, dupa standardele de astazi. Terminalul este realizat in jurul unui chipset de generatie mai veche, Qualcomm Snapdragon 200, ce inglobeaza un procesor quad-core ARM Cortex A7 la 1.2 GHz, 512 Mb de RAM si un GPU Adreno 302. Ecranul de 4 inch vine cu o rezolutie de 854*480 pixeli. Cei 4 Gb memorie de stocare onboard pot fi extinsi prin slotul de card micro SD existent. Camera de 5 MPx nu impresioneaza. Totusi, asa cum am zis, optimizarea sistemului de operare face ca totul sa functioneze excelent.

                                                                       a-fost-lansat-nokia-lumia-530

Microsoft ne arata ca a invatat lectia oferita de Lumia 520. Vom vedea insa, in ce masura Lumia 530 va reusi sa impresioneze, asa cum a facut-o inaintasul sau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>