May 18

Nexus 6 – mort inainte de a se naste?Zvonurile sunt extrem de importante in industria I.T. Fie ca se adeveresc sau dispar in neant, acestea reusesc sa tina aproape numerosii iubitori de tehnologie. Uneori, marile firme incurajeaza aparitia de discutii pe marginea unui produs ce va urma sa apara. Acestea nu dauneaza, ba chiar sporesc interesul asupra firmei si asupra produsului propriu-zis. Totusi, de multe ori, zvonurile au o baza reala, pentru ca, nu-i asa, nu iese fum fara foc.

Nu demult am prezentat ideea celor de la Google de a renunta la linia Nexus, o serie de produse ce a cunoscut un succes destul de mare. Aceasta politica poate declansa nostalgii, dar, sa nu uitam, ca gigantul american se va concentra pe “noua linie Nexus”, numita Silver. Aceasta se doreste a avea un impact mai semnificativ. Pentru ca se doreste un nou impuls, dar si o prezenta mai clara a Google in topul terminalelor, Silver va beneficia de cel mai bun hardware si de cel mai nou software. Motorola sau LG sunt primii care au aratat ca ar fi interesati de acest proiect.

                                                       Nexus-6-Concept1

In alta ordine de idei, zvonurile anuntau pentru anul acesta noul Nexus 6, un telefon de top purtand amprenta celor de la Google. Desi pe forumurile de discutii sau pe diferitele site-uri au fost prezentate cateva dintre ideile de baza ala acestui proiect, nu exista nimic sigur, oficial. Totusi, avand in vedere noua politica a americanilor e posibil ca acest dispozitiv sa nu devina decat un proiect abandonat. Aparitia noii linii Silver inseamna renuntarea la vechea linie Nexus, implicit la viitorul Nexus 6. Asadar, este destul de probabil sa nu putem avea in fata vreodata acest telefon. Pare logic atunci cand abandonezi o linie sa renunti si la proiectele viitoare cu privire la aceasta, sau, cel putin, sa le inglobezi in noua viziune. Silver reprezinta un nou pas, o trecere spre o alta viziune, iar Nexus 6 nu prea are ce cauta in aceasta.

Vom vedea in viitor in ce masura aceste discutii vor deveni realitate sau vor fi zvonuri fara acoperire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>