Dec 29

Nokia C1 – zvonuriSe pare ca Nokia nu vrea sa moara. Acest lucru este oarecum adevarat, avand in vedere faptul ca, desi au vandut divizia mobila catre Microsoft si au anuntat ca se retrag, in ultima vreme apar tot felul de zvonuri care dau ca sigura aparitia unei tablete cu Android (detalii aici), iar, mai nou, anunta aparitia unui concept de telefon, Nokia C1, capabil sa ruleze ultima versiune de Android.

Aceste miscari, in cazul in care sunt mai mult decat zvonuri, ne arata puterea de atractie ce o are producatorul finlandez pe piata mobila. Pe de alta parte, o tableta sau un telefon Nokia ruland Android, au constituit, de-a lungul anilor, doar un vis pentru fani.

Avand in vedere ca Nokia nu mai detine infrastructura si tehnologia producerii unui telefon mobil, pe langa faptul ca nu are dreptul sa faca acest lucru, se pare ca se va apela la un producator asiatic (Foxconn sau oricare altul). Procedura nu e noua, ea fiind folosita si de altii.

Ce aduce acest telefon? Zvonurile ne ofera cateva indicii. Sistemul de operare folosit va fi cel realizat de Google, Android 5.0 Lollipop. Vom avea un terminal cu un panou de 5 inch, ce beneficiaza de o rezolutie de 1280 x 720 pixeli, un procesor quad-core “made by Intel”, memorie RAM de 2 Gb, 32 Gb stocare onboard, dar si doua camere de 8 MPx (cea de pe spate), respectiv 5 MPx (cea din fata).

Mai multe nu stim despre acest proiect, dar este interesanta initiativa celor de la Nokia, care par ca nu au puterea de a renunta la o afacere ce le-a oferit totul. Pornind pe aceeasi cale, dar pe un drum diferit, firma finlandeza incearca sa invete din greselile trecutului. Vom vedea in ce masura initiativa aceasta va fi incununata de succes.

                                     Nokia-C1-Concept-Smartphone-design

Pe de alta parte exista si posibilitatea ca aceste zvonuri sa nu se confirme, iar Nokia sa isi cauta gloria pierduta “pe alte meleaguri”. Noul an ne va lamuri in acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>