Sep 19

Nokia Lumia 820 reviewRevenim la mai marele producator de telefoane mobile Nokia. Inca odata ne vom indrepta atentia spre familia de telefoane bine cunoscuta Nokia Lumia. Aparuta in urma parteneriatului dintre Nokia si Microsoft, telefoanele marca Lumia, au reusit sa obtina o serie de calificative de maxime atat din punct de vedere al design-ului cat si ale partilor hardware si software. O serie de telefoane cu muschi si minte putem spune, muschii fiind intretinuti de catre Nokia, si mintea pusa in valoare de Microsoft. Una peste alta, astazi ne vom indrepta ochii spre modelul Nokia Lumia 820. Pana sa ne gandim la hardware/software sa vedem ce a facut Nokia cu partea de design. Dupa cum bine se stie Nokia ofera o gama de telefoane foarte colorate pe piata, si printre ele se afla si candidatul nostru Nokia Lumia 820. Acesta dispune de sapte nuante diferite, oferindu-i astfel un aspect mult mai luminos, in comparatie cu alte telefoane cum ar fi Samsung Galaxy S3. Spre deosebire de Nokia Lumia 920, carcasa de pe Lumia 820 nu este de tip unibody; capacul din spate fiind detasabil permitand accesul la bateria detasabila, cartela de tip Micro-SIM si cardul de memorie. Cu toate astea, Nokia a incercat sa il faca sa para cat mai mult sa semene cu un unibody. La fel ca fratii sai, Nokia Lumia 820, este un telefon destul de consistent. Acesta are o reutate de 160 de grame si o grosime de 10mm; cu toate astea, greutatea sa nu reprezinta primul lucru pe care il veti obeserva la el. In ceea ce priveste prizele si butoanele hardware nimic nou nu a aparut, portul micro-USB destinat transferului de date si incarcarii pastrandru-si locul in partea de jos, iar jack-ul de 3.5mm pentru casti in partea de sus. Butoanele insa sunt aranjate in mod neobisnuit fata de restul telefoanelor din serie; butonul de pornire este conceput sa stea comod sub degetul mare, pentru a face accesul la modul stand-by foarte usor. Putin mai sus de acesta sunt localizate rocker-ul de volum si butonul de accesare rapida a camerei. Pe partea din fata a telefonului este regasit ecranul de 4.3 inch, si trei taste capacitive functionale (Back, Home, Search), destinate navigarii fluide si usoare prin sistemul de operare Windows Phone 8. Pe scurt putem spune ca desi are un design simplu din plastic, aspectul sau lucios si clasic, ofera o senzatie placuta din punct de vedere vizual, si totodata placuta la atingere.

Modele disponibile:

  • Nokia Lumia 820 2G (850 / 900 / 1800 / 1900)
  • Nokia Lumia 820 3G (850 / 900 / 1900 / 2100)
  • Nokia Lumia 820 4G LTE (800 / 900 / 1800 / 2100 / 2600)

Poze Lumia 820

descnokia-Lumia820-Nokia-Lumia-820-wireless-charging_2

Procesor Nokia Lumia 820 (CPU)

Procesorul montat pe acest telefon este produsde catre Qualcomm si face parte din familia SnapDragon cu numele de cod S4 Plus. Acest dual-core este tactat la o frecventa de 1.5 GHz, construit pe tehnologia de 28nm, pe socket-ul MSM8960. Functioneaza pe setul de instructiuni ARMv7.

Placa video Nokia Lumia 820 (GPU)

Placa video face parte din seria Adreno; astfel modelul Adreno 225 (WUXGA/1080p) are o frecventa de 500MHz LPDDR2 dual-channel. Aceasta are suport pentru urmatoarele serii de tehnologii video: OpenGL ES 2.0, OpenVG 1.1, OpenGl EGL 1.4, SVGT 1.2, Direct3D Mobile DirectDraw & GDI.

Display Nokia Lumia 820

Display-ul montat pe telefon este un ecran AMOLED touchscreen capacitiv. Acesta are o diagonala de 4.3 inch si o rezolutie de 480×800 pixeli. Spre deosebire de Nokila Lumia 920, claritatea textului este mai slaba, dat fiind faptului numarului de pixel per inch (217ppi). Cu toate astea, luminozitatea este buna, contrastul este fluent (Contrast ratio: Infinit (nominal) / 2.193:1 (sunlight), iar vizionarea videoclipurilor in format HD este posibila.

Alte specificatii Nokia Lumia 820

  • Memoria interna are o capacitate de 8GB cu posibilitatea de a fi marita cu ajutorului unui card de memorie MicroSD cu pana la 64GB; memoria RAM are o capacitate de 1GB.
  • Camera foto utilizeaza lentile de tip Carl Zeiss; Senzorul de 8MP are auto-focus si dual LED flash cu stabilizare optica a imaginii; camera secundara are un senzor de 0.3MP. Fotografiile sunt scoase la o rezolutie de 3264×2448 pixeli, iar videoclipurile la o rezolutie de 1920×1080 pixeli si sunt redate in format HD 1080p@30fps cu stabilizator video.
  • ·Difuzoare stereo si un 3,35 mm jack cu tehnologia Dolby Headphone sound enhancement.
  • Bateria nedetasabila de tip Li-Ion (BP-5T) cu o capacitate de 1650 mAh are o medie de pana la 14 h (2G) / 8 h (3G) ore in regim de convorbiri si pana la 330 h (2G) / 330 h (3G).
  • Functioneaza pe sistemul de operare Microsoft Windows Phone 8, cu posibilitate de upgrade la Windows Phone 8 Amber.

Unboxing & Video Tutorial Lumia 820


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzie

Putem spune ca Nokia Lumia 820 este inca un membru de onoare din familia Lumia. Acest telefon este unul foarte rezistent atat din punct de vedere fizic cat si tehnic. Are un aspect placut si simplu, o serie de caracteristici tehnice de invidiat, si un sistem de operare foarte rapid si stabil. Pe scurt putem spune ca Nokia Lumia 820 este un adevarat smartphone, demn de ai intrebuinta sarcinile pe care le poate duce la bun sfarsit cu usurinta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>