Apr 09

R.I.P. XPMicrosoft este o firma america din domeniul I.T. Multi spun ca este cea mai mare firma din aceasta industrie. Cert este ca acest nume a facut istorie. Piata pc-urilor a fost dominata cu autoritate de acest gigant mult timp. Dominatia a fost autoritara, brutala chiar. Ea continua si astazi, la o scara asemanatoare.
Ascensiunea tabletelor si a telefoanelor inteligente a dus la o scadere drastica a pietei pc-urilor. Aceasta nu mai are stralucirea de alta data. Totusi, Microsoft ramane principalul jucator.

XP-RIP
Windows XP este cel mai de succes produs al companiei. Cota sa de piata a fost zdrobitoare, iar pana la aparitia Windows 7, el nu avea rival. Desi este un sistem vechi, el continua sa fie folosit pe mai mult de un sfert din pc-urile lumii. Totodata, numeroase bancomate sau institutii il folosesc.
Dupa cateva tentative nereusite, firma lui Bill Gates s-a hotarat sa opreasca suportul oficial pentru acest sistem. Ziua de ieri, 8 aprilie 2014, reprezinta ultima zi in care XP a primit actualizari oficiale. De acum, fiecare foloseste sistemul fara a beneficia de patch-uri de securitate, pe propriul risc. Acesta este imens, bresele de securitate nemaiputand fi reparate.Se pare ca, in sfarsit, aceasta remarcabila “fosila” este lasata sa moara, dupa ce ani de zile a fost tinuta in perfuzii. RESPECT XP! R.I.P!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>