Apr 12

RCS-RDS-mutari interesanteRCS-RDS reprezinta o companie romaneasca ce a cunoscut un real succes. Desi aceasta firma a intampinat si probleme serioase, ea a reusit sa se mentina pe diferite piete, fiind un competitior real al unor nume mari internationale. Spre exemplu, pe piata telecom, RCS-RDS activeaza sub numele Digi Mobile, reusind sa se mentina intr-o arena dominata de Orange, Vodafone sau Cosmote (T-Mobile). In acelasi timp, pe piata serviciilor de televiziune si internet, RCS-RDS este un jucator foarte important. Asadar, aceasta companie reuseste sa se afirme in domenii complementare, unde activeaza si alte nume extrem de mari.

Fiind un mare cablist, firma condusa de Zoltan Teszari a pasit mai demult si pe piata TV, prin numeroase posturi dedicate, accesibile abonatilor. Ambitiile acesteia companii nu se opresc insa aici. Zilele acestea am asistat la cateva mutari cel putin interesante.

Pe piata telecom, Digi Mobile este un jucator mic, asta in ciuda tarifelor sale foarte bune. Problema a fost acoperirea acestui serviciu, una ce lasa de dorit. Pentru a depasi acest impediment, RCS-RDS a incheiat un acord de roaming national cu Vodafone. Acest lucru este valabil, deocamdata, pentru serviciile de voce 2G, urmand ca incepand cu luna iunie sa se realizeze si pentru serviciile de date 3G. Tarifele raman neschimbate, dar serviciul de roaming national trebuie activat de client prin contul sau Digi Care. Practic, orice abonat Digi Mobil va folosi infrastructura Vodafone, pastrandu-si preturile. Dintr-o data, acoperirea Digi Mobil devine una nationala.

A doua miscare interesanta este aparitia serviciului de stocare online Digi Storage. Abonatii RCS-RDS au acces la acest nou serviciu ce implica preturi atractive. Se ofera 20 Gb gratis pentru orice abonat Digi Net Fiberlink. Cine doreste mai mult, poate avea acces la 50 Gb pentru 3 lei/luna, 100 Gb pentru 6 lei/luna sau 150 Gb pentru 9 lei/luna. Aceste preturi sunt atractive si prin prisma faptului ca vitezele de upload sau download sunt foarte mari. In acelasi timp, accesul se poate face de pe calculator, tableta sau telefon. Aparitia acestui serviciu surprinde, existand deja numerosi jucatori de talie mondiala, dar arata ambitiile acestei companii. Totodata, firma romaneasca se foloseste de pozitia sa pe o anumita piata pentru a patrunde pe o alta.

Aceste miscari recente ala RDS-RCS sunt extrem de interesante. Vom vedea in ce masura ele vor avea priza la public.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>