Sep 21

Samsung Gear S – scurta prezentareToate targurile tehnologice sau prezentarile marilor firme incearca sa impresioneze. Isi fac aparitia in prim-plan numeroase produse, care mai de care mai atractive. Telefoanele mobile de ultima generatie sau tabletele cu aspect deosebit reusesc mereu sa capteze atentia tuturor. Totusi, lumea evolueaza si lucrurile se schimba destul de mult. Pentru a fi in topuri, companiile, indiferent de calibrul lor, trebuie sa investeasca masiv. Exemplul unor branduri. alta data stralucitoare, acum prafuite sau chiar disparute, este prea proaspat pentru a putea fi uitat.

Totodata, aparitia unor noi oportunitati poate constitui o noua ocazie. In ultima vreme, majoritatea aparaturii electronice devine smart. Bun sau rau, acest lucru se intampla, chiar cu pasi repezi. Ultima “moda” este aceea a ceasurilor de mana inteligente. Am prezentat, nu demult, un asemenea produs. Piata evolueaza extrem de repede, aceasta devenind destul de bine reprezentata.

Recent a aparut pe piata Samsung Gear S. Uriasul coreean incearca sa deschida noi oportunitati. Si, evident, ca nu putea rata acest domeniu, nou aparut. Asadar, ceasul inteligent de la Samsung se doreste a fi unul deosebit. Specificatiile ne demonstreaza acest lucru. Bazat pe un procesor dual-core ce lucreaza la 1 GHz, alaturi de 512 Mb RAM, acest ceas reuseste sa faca destul de multe lucruri. Conectivitatea 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, portul USB sau bluetooth-ul 4.1 reprezinta alte puncte de atractie. Totodata, ecranul SuperAMOLED curbat de 2 inch, un touchscreen capacitiv ce beneficiaza de o rezolutie de 360 x 480 pixeli, reuseste sa se ridice la cele mai inalte standarde. Rezistent la apa, Samsung Gear S este bazat pe platforma Tizen, un alt pariu al gigantului asiatic, bazat pe Linux. Posibilitatile sunt enorme, iar adaptarea acestui produs la necesitatile pietei reprezinta cheia succesului.

                                    samsung3_3025571b

Parafrazand o reclama mai mult sau mai putin celebra, “viitorul suna bine”. Vom vedea daca, intr-adevar, a venit vremea acestor jucarii, ce pot parea, inca, un moft pentru multi. Personal, voi urmari cu interes evolutia acestei piete, una cu un mare potential de crestere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>