Aug 12

Sansa celor de la BlackBerryBlackBerry a incercat de ceva timp sa se ridice din zona “periculoasa” in care se afla. Devenit un jucator modest, fostul mare gigant canadian a incercat lansari spectaculoase, revenirea la ideile traditionale, chiar si schimbarea numelui. Totusi, succesul se tine departe.

Alta data un nume de referinta, mai ales pe zona oamenilor de afaceri, astazi fostul RIM, devenit BlackBerry, se zbate sa nu dispara. Desi s-a incercat chiar vanzarea sa, lucrurile nu au mers in directia dorita. Si totusi, acest nume nu vrea sa moara. Si are sansa lui sa isi gaseasca locul intr-o lume dominata de Android, o lume a miscarii, a interconectarii, care, insa, sufera de teama sigurantei datelor.

Sa nu uitam faptul ca firma canadiana reuseste sa ofere, inca, o siguranta a datelor destul de mare, superioara celei asigurata de Android. Confidentialitatea este foarte importanta astazi, chiar cruciala, mai ales in zona oamenilor importanti, politicieni sau directori de mari firme. Pe acest segment, Android nu prea exista. Aceasta poate fi sansa BlackBerry de a deveni un nume pe un segment, cei drept mic, dar extrem de important, care dispune si de resurse generoase.

Dupa scandalul interceptarilor NSA, lumea a inceput sa se teama tot mai mult pentru siguranta datelor. Sefii de stat si de guverne, amenintati de eventualele interceptari, au apelat la masuri de siguranta sporite. Oameni politici de pe glob, extrem de puternici si influenti, presedintele S.U.A. sau cancelarul german, utilizeaza terminale ale firmei canadiene. Asadar, siguranta este un obiectiv extrem de important al acestei companii, ea reusind sa asigure maximum pe o piata extrem de atractiva pentru infractorii online.

      obama-blackberry

Desi nu putem vorbi despre o relansare a afacerii BlackBerry, totusi acest nume isi poate gasi un “rost”, el nefiind capabil, cel putin in ultima vreme, sa rivalizeze pe alte segmente cu Android sau iOS. Teama de “rapirea” unor date sensibile poate reprezenta o sansa pentru un nume cu un trecut bogat, un nume ce ar fi pacat sa dispara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>