May 08

Silver from GoogleCu totii am auzit despre linia Nexus, una promovata de Google, care este sinonima cu calitatea si inovatia tehnologica. Gigantul american a dorit sa realizeze o serie de dispozitive mobile, fie ele telefoane sau tablete, capabile sa ruleze cele mai noi actualizari ale Android-ului. Desi nu putem spune ca Google a devenit producator de hardware, in ciuda “episodului” Motorola Mobility, totusi producatorul de peste ocean a colaborat cu mari nume pentru a realiza produsele ce poarta sigla Nexus. Acestea au fost de-a lungul timpului apreciate de cei ce doreau un sistem de operare curat, fara soft preinstalat de producatori.

De regula, telefoanele sau tabletele Nexus sunt vazute drept produse performante, bine dotate tehnologic, cu un aspect placut, ce sunt puse in miscare de cele mai noi versiuni ale sistemului de operare Android. Totodata, suportul pentru aceste “jucarii” este unul foarte bun. Asadar, calitatea atat pe partea hardware cat si software este la cel mai inalt nivel.

Produsele din aceasta gama au “luptat” cu rivalii de la Samsung sau Apple. Desi firma coreeana a cunoscut succesul cu terminale ce ruleaza Android, totusi nu este un secret faptul ca Samsung investeste masiv in propriul sistem de operare. Nu se stie pentru cat timp parteneriatul dintre cei doi giganti va mai fi in vigoare, iar Google doreste sa “ridice” stacheta. Se pare ca celebra linie Nexus nu va mai fi sustinuta, la orizont aparand un al nume: Silver.

                                                                silver_android_wallpaper_98910700

Practic se preconizeaza sporirea eforturilor Google pentru a impune aceasta linie de telefoane inteligente de top, capabila sa ofere gigantului american suprematia si pe piata hardware. Totodata, in cazul in care Samsung renunta la Android in favoarea propriului sistem de operare, Google are un as in maneca pentru a-si pastra suprematia pe piata mobila, una cu un viitor stralucit. Si pentru a realiza acest lucru, se pare ca un miliard de dolari a fost alocat pentru dezvoltarea brandului Silver. Motorola si LG vor fi cooptate pentru realizarea primelor dispozitive de acest gen, in timp ce Samsung, HTC sau Sony nu vor avea aceasta “onoare”, cel putin la inceput. Cei mai mari rivali sunt astfel sariti din schema.

Vom vedea in ce masura acest demers va fi incununat de succes, dar, personal, regret renuntarea la Nexus, un brand devenit celebru si apreciat datorita calitatii sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>