Sep 09

Sony Xperia E ReviewRevenim la produsele semnate Sony. Gama smartphone-urilor Sony este foarte larga, cuprinzand diferite modele cu diferite specificatii si functii suplimentare. Cu toate astea, astazi ne vom ax ape un singur model si anume Sony Xperia E. In ceea ce priveste design-ul putem spune ca acesta se aseamana foarte mult cu fratii sai din seria Xperia. Mai exact, forma sa dreptunghiulara usor curbata in margini si pe mijloc si de asemenea dimensiunile medii: 61.8 x 113.5 x 11.0 (W x H x D mm), il face sa para usor de purtat atat in mana cat si in buzunar prezentand o usoara senzatie de confort. Carcasa de culori diferite (negru, alb, gold, pink) este alcatuita dintr-un plastic usor matuit, fara sa prezinte elemente de design. Acesta este placut la atingere, nu permite alunecarea, dar totodata nu ofera un aspect luxos si de calitate. Capacul din spate este in proportie de 90% simplu, prezentand in partea de jos emblema seriei Xperia, iar in partea de sus camera foto si microfonul. Pe partile laterale sunt regasite anumite butoane de operare cum ar fi cel de actionare a camerei foto, volum +/- si switch-ul on/off pe partea dreapta, iar pe partea stanga un singur port destinat cablului de date. Capacul din fata este in totalitate acoperit de ecranul de 3.5 inch, impreuna cu difuzorul principal localizat in partea de sus al acestuia si trei taste capacitive destinate navigarii usoare (Back, Home, Task Manager). Astfel putem spune ca cei de la Sony nu au prezentat un interes prea mare in ceea ce priveste design-ul telefonului, axandu-se astfel pe partea de hardware si software.

Poze Sony Xperia E

Procesor Sony Xperia E

Procesorul ce actioneaza acest smartphone face parte din familia Qualcomm, fiind reprezentat de modelul MSM7227A cu numele de cod SnapDragon S1. Acesta functioneaza in general la o frecventa de 600 MHz, insa cei de la Sony au realizat overclock-ul procesorului ridicandu-i considerabil frecventa la 1Ghz. Nucleul procesorului fiind reprezentat de ARM Cortex-A5 a fost construit pe tehnologia de 45nm si functioneaza pe setul de instructiuni ARMv7-A pe 32-biti, si o tehnologie semiconductoare CMOS.

Placa video Sony Xperia E

Placa video reprezentata de modelul Adreno 200, fiind tactata la o frecventa de 200 Mhz LP-DDR1. Se poate spune ca are o putere cam nesemnificativa, insa aceasta are suport pentru majoritatea tehnologiilor video precum: OpenGL ES 2.0, OpenGL ES 1.1, OpenVG 1.1, EGL 1.3, Direct3D Mobile, SVGT 1.2, DirectDraw support; aceasta reusind astfel sa proiecteze cu usurinta majoritatea aplicatiilor video.

Display Sony Xperia E

Display-ul TouchScreen capacitiv este de tip TFT masurand o diagonala de 3.5 inch si o rezolutie optima de 320 x 240 inch. Acesta are o reproducere de culori intr-un numar de 262K. Prezinta un contrast de durata si o luminozitate buna, mai putin in anumite unghiuri vizuale. Imaginile sunt clare, iar culorile sunt calde.

Alte specificatii

  • Functioneaza pe sistemul de operare Android v4.0 (Ice Cream Sandwich).
  • Prezinta o memorie RAM de 512MB, iar memoria interna de 4GB poate fi marita cu ajutorul unui card de memorie MicroSD cu o capacitate de pana la 32GB.
  • Camera foto detine un sensor cu o rezolutie de 3.2MP, fotografiile iesind la o rezolutie de 2048 x 1536 pixeli. Aceasta nu prezinta blitz integrat si nici camera secundara insa detine caracteristici foto/video precum AutoFocus si Zoom digital X4.
  • Bateria cu o capacitate de 1530 mAh are o autonomie de pana 530 de ore in regim de asteptare (stand-by) si 6 ore in convorbiri telefonice.
  • Prezinta aplicatii software pre-instalate precum: Google Play, Track ID, Senzor de proximitare si Accelerometru.
  • Pe piata se regaseste si modelul cu capacitate Dual-Sim, permitand cu usurinta trecerea cu usurinta de pe o cartela pe alta in timp util.

Unboxing & Video Review Sony Xperia E


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzie
Pe final, Sony Xperia E ne-a demonstrat ca este un smartphone low-mid end, cu caracteristici si functii medii. Vorbind pe scurt, se poate spune ca acest telefon “Isi face treaba” cu usurinta, realizand fotografii bune, prezentand o autonomie comoda, si totodata fiind comod in ceea ce priveste transp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>