Aug 09

Stiri si zvonuri despre WindowsIn ultima vreme am tot vorbit despre Microsoft. Acest lucru demonstreaza faptul ca firma americana incearca sa produca schimbari mari in politica sa, urmarindu-se o politica noua, de succes, una necesara pentru a reusi in acest moment.  Schimbarile de trupe de la varf, strategiile noi adoptate incearca sa aduca gigantul american pe un drum ce trebuie sa asigure supravietuirea, dar si castigurie viitoare.

Astazi vom lasa la o parte incercarile firmei lui Bill Gates de a se impune pe partea mobila si ne vom concentra asupra pietei traditionale a pc-urilor. Aici, Windows este leader autoritar, insa unul care incearca sa se redefineasca. Acest lucru, realizat prin versiunea 8 a celebrului sistem de operare al celor de la Microsoft, nu a cunoscut succesul scontat, tocmai pentru ca incearca prea mult (si prea repede) sa aduca experienta mobila pe piata pc-urilor. Clientul, oarecum conservator, doreste o experienta diferita pe calculator, una familiara.

Asadar, invatand din lectiile esecului Windows 8, Microsoft se concentreaza spre viitorul Windows 9. Noul sistem, ce se anunta a deveni realitate undeva in 2015, inglobeaza unele idei bune ale predecesorului sau, pastrandu-se cateva linii clasice. Asadar, gigantul american isi recunoaste indirect esecul, apeland la ideile care au asigurat succesul Windows 7. Meniul de start revine, dar el va fi adaptat realitatilor de astazi. Windows 9 va beneficia de compatibilitate pentru toate aplicatiile dezvoltate pentru 8, spre exemplu aplicatiile cu Modern UI ruland in fereastra. Desktop-urile multiple, arhi-familiare celor din lumea Linux, vor fi prezente, in sfarsit, si pe Windows. Totodata, Satya Nadella, CEO Microsoft, anunta ca noul sistem de operare se doreste a fi unul capabil sa ruleze pe orice tip de dispozitiv, un deziderat urmarit de multi, fie ei din lumea Linux, iOS sau Windows. Asadar, planuri mari, pentru un sistem ce se doreste a prelua lucrurile bune de la inaintasii sai.

windows_9_concept_by_least1234-d6l9irk

In alta ordine de idei, Windows 8.1 nu si-a spus inca ultimul cuvant, chiar daca Microsoft priveste spre viitor. Dupa 12 august, utilizatorii acestui sistem vor beneficia de un update, unul important dar nu de anvergura mare. Desi ofera rezolvari pentru unele bug-uri, dar si cresterea compatibilitatii cu unele dispozitive, aceasta actualizare nu poate modifica perceptia negativa a acestui sistem. Eforturile Microsoft sunt totusi de laudat si ne arata ca “infamul” 8 beneficiaza, in continuare, de credit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>